Yaklaşık son 35 yıldır hasbelkader siyasetin içinde bulunduk. Ülkü Ocağı ve sonrasında MÇP de aktif olarak çalıştık.

O yıllarda 1991 yılında MÇP olarak İttifakla seçime girdik. Konya 3. Bölgeden büyük mücadele ile önce listeye Servet Turgut Beyi aldırıldı. Burada iki dönem AKP’den Konya Milletvekilimiz olan komşum rahmetli Muharrem Candan Ağabey katkısını ve vefasını unutmamak gerekir.

Tercihle Servet Turgut Beyi 3. Bölgeden Milletvekili olarak seçildi.

3. Bölgede Çumra, Bozkır, Hadim öncelikle olmak üzere bütün Ülküdaşlarımızın üstün gayreti çalışmalarıyla 4. Sıradan tercihli olarak milletvekili seçildi.

Çalışmalarımızın karşılığını görmek bizleri moralize etti.

Allah razı olsun Servet Turgut Bey de yüzümüzü kara çıkarmadı. 1992 yılında Ankara Yükseliş Kolejinde yapılan MHP Kurultayında şimdi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı hareket başlatanların birçoğu o gün Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e MHP’yi teslim etmeme gibi tavır takınmışlardı. Anadolu’dan yüz binlerce Ülkücü o gün soğuk havada Başbuğ Alparslan Türkeş’in yanında yer aldık. Dolayısıyla MÇP ve MHP bütünleşmesi sağlandı. MÇP artık adı MHP altında TBMM’de yerini aldı.

Servet Turgut Bey Başbuğumuzun her zaman yanında durarak Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

1991 ile 1995 yılları içinde Konya Milletvekilimiz oldu. Başbuğ vefat edinceye kadar da MHP Genel Başkan Yardımcısı görev yaptı. Allah razı olsun.

Ben hem MHP’de rahmetli Başbuğumun hem de Dr. Devlet Bahçeli’nin MHP Çumra İlçe Başkanı olarak çalışma şerefine nail oldum.

O günlerde Servet Turgut Beyle MHP İlçe Başkanı olarak beraber çalıştık. Olmazları olur kıldı. Teşkilat olarak her zaman elimizi güçlendirdi. Başka deyişle yokluk zamanımızda bizlere varlık yaşattı.

O bizi biz onu her zaman moralize ettik. Güçlü kıldık ki, bölgede birçok başarılara imza attık. Önce Okçu, Güvercinlik Belediye Başkanlıkları sonrasında da saç ayağını Çumra Belediye Başkanlığını kazanarak tamamladık.

Çumra Belediye Başkanlığı ile Çumra’yı Tarıma Dayalı Sanayinin Başkenti olmasının çığırı açılmış oldu.

Böylesi resimden sonra sözü Servet Turgut Beyin 2023 Seçimlerinde MHP’den Milletvekili Adaylığı için müracaat edeceğini duyunca dünden bugüne nereden nereye geldik diyerek taa o günler çağrışım yaptı.

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Der ya Ziya Paşa, o zaman biz de hakkaniyet göstererek Servet Turgut Beyin Milletvekili adaylığından şeref duyacağımızı ifade edelim dedik.

Dualarımıza katıyoruz. Cenabı Allah yar ve yardımcısı olsun.