Sağlık Heyet Kurulundan Rapor almam gerekiyordu. Dolayısıyla 2022 Yılının son iki haftasını Konya Numune Hastanesinde geçirdim.

Konya Numune Hastanesine sürücü belgesi yani ehliyet için rapor aldım. Bunun yanında Sağlık Heyet Kurul Raporunu da aldım.

Numune hastanesi gidip de beş yıl Çumra Belediyesinde beraber çalıştığımız Çumra Belediye Başkanımız şimdi Numune Başhekim Yardımcısı olan Dr. Mehmet Oğuz Başkana ziyaret etmeden olmazdı.

Yıllar sonrasında gittiğim Numune Hastanesini çok muhteşem buldum. Daha önceki yıllarda rahmetli amcazademiz Dâhiliye Uzmanı Dr. Ekrem Yıldırım Başhekimlik ve sonrasında Konya İl Sağlık Müdürlüğü yapmıştı. O zamandan bu yana sağlıkta çok büyük gelişme oldu. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Meram Araştırma Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi,  Numune Hastanesinin böylesi çok muazzam şekilde hizmet vermesiyle Konya’ya yaraşır hizmet verilmesi sevindiricidir. Ayrıca özel hastaneler ve özel klinikler ise sağlık hizmeti vermektedir.

Yıllar sonrasında gittiğim Konya Numune Hastanesinde böylesi mükemmel hizmet verilmesi ve bu şekilde hastane hizmet binasının her türlü gereksinimi karşılayacak şekilde düşünerek yapılmış. Bu devasa binayı yapanlardan Allah razı olsun.

Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Oğuz Başkanın makamına vardığımda benden başka birçok Çumralı hemşerilerimle karşılaştım. İçeri Çumralı, Apalı, Dinek’li, Güvercinlikli, Çumra merkezden Akbaşlardan yirmi yaşlarda genç vardı. Oğuz Başkan Akbaş’a beni işaret ederek bu amcanı tanıyor musun diye sordu? Genç arkadaş;

--- Hayır tanımıyorum. Dedi. Deyince Oğuz Başkan;

--- Şimdi olmadı işte Ahmet Yıldız Amcanı nasıl tanımazsın. Diye sitem etti.

--- Başkanım bu genç yeni model ancak, yirmi yaşında falan. Gece gündüz tarladalar bizi nasıl tanısın? Medya ve Basın gazete falan da okumayınca da bizi tanımıyor olması normaldir.

--- Ahmet Amca doğru söylüyor genelde hep tarlada geçiyor günümüz. Ben 2002 doğumluyum Ahmet Amca….

Mehmet Oğuz Başkanın makamındaki yoğunluk bana akrabam eski SSK Bölge Müdür Yardımcısı Vehbi Karataş’ı çağrıştırdı. Çumra’dan SSK ile işi olan muhakkak Vehbi Karataş Ağabeye uğrardı. O da tıpkı Dr. Mehmet Oğuz Başkan gibi gelen herkesin işine yardımcı oluyordu.

Pazartesi, Çarşamba günleri iki hafta Numune hastanesi gitme durumunda kaldım. Başhekimlik İdare Binasında Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Oğuz Başkanın makamın önü başta Çumralılar olmak üzere hep yoğunluk içinde gördüm.

Oğuz Başkan güler yüzü ile herkesin sorununu gidermeye çalışıyor. Hizmete ve hizmet Üretmeye devam ediyor. Cenabı Allah işini gücünü rast getirsin.

Çumra sevdalısı halen Numune Hastanesi Başhekimi Yardımcısı Dr. Mehmet Oğuz Başkana diğer hemşerilerim gibi ben de müteşekkirim.

İlgisine yardımlarından dolayı marifet iltifat kabilinden teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Ziya Paşa’nı çok bilinen beytinde;

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz,

Şahsın görünür rütbei aklı eserinde.”

Bir kimsenin nasıl bir kişi olduğunu öğrenebilmenin yolu kişinin ağızdan çıkan sözleri değildir. Aksine söylediği sözler yerine yaptıklarına bakmakla kişinin nasıl biri olduğu kolaylıkla anlaşılabilir.

Ki, biz de öyle gördük marifet iltifata tabidir kabilinden teşekkür ediyoruz.

2023 yılının yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun yüzüncü yılının hayırlı, bol bereketli olsun. Cenabı Allah 2023 yılında tüm umutlarımızın gerçekleşmesi ümidiyle sağlık, sevinç ve en önemlisi huzur dolu bir yıl olması dileğiyle yeni yılınızı şimdiden kutluyorum.