YENİ BİR BAŞLANGIÇ VE MEKKE'NİN FETHİ

Dışarda Zemheri, buz gibi bir hava nefesleri kesiyor. Sabahın erken saatlerinde, herkeste bir koşturmaca, kimi işine, kimi okuluna, kimi dükkânını açmaya, kimi çocuğunu servis araçlarına yetiştirmeye çalışıyor.

Beklenen kar az da olsa yağdı ama devamı gelmedi. Bu yıl yağmura ve kara hasret kaldık. Yağmur ya da kar duasına çıkmak, el açıp, bizleri yaratan, nimetleriyle donatandan istemek lazım.

Allah böyle günlerde fakir fukaraya, garip gurebâya yardım etsin. Hele evini, barkını, yurdunu, yuvasını tek etmek zorunda kalan, savaş mağduru binlerce kadın erkek, çocuk, büyük küçük mülteci kardeşlerimize merhamet etsin.

Bugün başlayacağımız yeni yılda tüm acılar sona ersin. Bugünümüz, dünümüzden daha iyi, daha aydınlık, daha bereketli, daha huzurlu olsun.

Rabbim, ülkemizi terör belâsından, görünür ve görünmez felaketlerden korusun. Bizlere birlik, beraberlik ve kardeşlik şuuru versin. Bizleri ayrılıktan, ğayrılıktan, bölünmüşlükten, her türlü fitne ve fesattan muhafaza eylesin.

Yıllar değişse de, eskisi gidip yenisi gelse de, bizler kendimizi değiştirmeden, bizler kendimizi hesaba çekip yenilemeden hiçbir şey değişmiyor.

Bakın yeni bir yıla girdik. Yeni bir yıla nasıl başladık? Geçmiş bir yılın, 365 günün muhasebesini hiç yaptık mı? Kârda mıyız, zararda mıyız?

Ömrümüzü bugüne kadar nerede ve nasıl geçirdik? Bize verilen akıl ve beden sağlığını nerede, nasıl yıprattık? Bildiklerimizle, öğrendiklerimizle nasıl davrandık? Kazandıklarımızı nereden, nasıl kazandık, nereye harcadık?

Dün ve daha önceki günlerde Allah için ne yaptık? Yarın ne yapmayı plânlıyoruz?

Önümüzdeki günlerde hangi kötü alışkanlığımızı bırakmaya, hangi güzel işleri yapmaya karar verdik?

Dün geçti, yarın meçhul, ya bugün? Bugünümüzü nasıl değerlendireceğiz. Bize verilen günlük 24 saatin, kaç saatini, bize verene, bize ihsan edene kul olarak ayıracağız? Kaç saatimizi de boşa harcayıp, vakit öldüreceğiz?

Aslında boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır. Ve bizler hoyratça zamanımızı hep boşa harcıyor ve değerlendiremiyoruz. Zamanımızı öyle yerlerde boşa harcıyoruz ki.

MEKKE'NİN FETHİ

Ben bu yazıyı dün yazarken telefonuma AGDKONYA başlıklı bir mesaj geldi. Mesajda “31 Aralık Perşembe saat 19.30'da Spor ve Kongre Merkezi'nde yapacağımız FETİH programımıza, aileniz ve çevrenizle beraber davetlisiniz. Program içeriği: Kur'an Ziyafeti, Ramazan Düzen sunumu, Mehteran Konseri, Kum Saati, Spor gösterileri, Ammar Acarlıoğlu Konseri, Siyer-i Nebî Ödülleri, Umre Kurası” deniliyordu.

İçimden ve dışımdan, her yerde Konya AGD'yi tebrik ediyorum.

Her ne kadar Mekke 10 Ocak'ta fethedilmiş olsa da, hac ibadeti için gittiğim Mekke'de bile bu tarihlerde böyle bir kutlamayı görmesem de AGD gençliği, Noel ve Yılbaşı eğlencelerine karşı bir tepki olarak, ALTERNATİF BİR GECE anlayışı ile bu gibi güzel programları, her yıl kutlamayı geleneksel hale getirmiş oluyor. Fırsat bu fırsat, hem halkımıza, hem de gençlerimize güzel bir eğlence örneği sunmuş oluyor.

Gençlerimizi Yılbaşı rezaletlerinden, içki, kumar ve zinadan, uyuşturucu ve madde bağımlılığından korumaya çalışıyor. Helâl dairesinden de eğlene bilineceğini gösteriyor. Örnek bir nesil, millî ve yerli bir gençlik, ahlâk ve maneviyata önem veren bir kadro yetiştirmeye çalışıyor.

Benim tavsiyem, severek ve isteyerek gidip izlediğim bu gecelerde, fazla siyasî söylemlere eylem ve söylemlere, sloganlara yer vermeden, partiler üstü bir görüntü verilmesi, tek bir siyasî partinin propagandasının yapılmamasıdır.

Programların içeriğini daha da zenginleştirerek, kendi dışımızda kalan gençleri ayıplamadan kınamadan, dışlamadan, ötekileştirmeden her kesime kucak açarak bu etkinliklerin devam ettirilmesidir.

 Hepimize, yaşadığımız bu güzel şehrin güzel insanlarına, İslâm Dünyasına ve bütün insanlığa yeni yılın huzur, barış ve mutluluk getirmesini, akan kan ve gözyaşlarının dinmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

 Hayırlı Cumalar!

                                                    GÜNÜN SÖZÜ

HER TOPLUM BİR KİTABA DAYANIR; RAMAYANA, NEŞİDELER NEŞİDESİ VEYA KUR'AN. SENİN KİTABIN HANGİSİ?

                                                                                                Cemil Meriç

 

KAMİL BİRCAN   01.01.2016