Baştan belirteyim: Sağlık personeli değilim, özel bir eğitimim ve tecrübem yok. Geçen hafta pazar günü eski bir dostun daveti üzerine bir fizyoterapistin seminerine katıldım. Bugüne kadar duyduklarıma, bildiklerime ve anlatılanlara format atan, ezber bozan bir özelliği bulunduğundan okuyucularımla faydalı olduğuna inandığım bilgilerin bir kısmını burada paylaşmak istedim. Eğer talep olursa doktorun ismini verebilirim. Derlediğim notlar şöyledir:

Hasta olmamak için Doğru beslenme, uyku ve stresle baş edebilmek şarttır. Kısaca değinelim.

Doğru beslenme:

  • Günde iki öğün yemekle yetinmek gerekir. Kahvaltıyı 11-12 arasında yapmak, mümkün değilse sadece öğle ve akşam yemeği yemek.
  • Yemekten sonra 2.5 saat sindirim saati. Sindirime su katmayın.
  • Probiyotik (yoğurt, turşu) alın. Süt yerine mutlaka yoğurdu tercih edin.
  • Antibiyotikten mümkün olduğunca kaçının, bağırsak florasını/bakterilerini tüketiyor. Hastalıkları tedavi eden bakterilerdir. Bundan 5 yıl sonra eczane raflarında ilaçlar değil; bakteriler olacak…
  • Yediklerimiz asit (hayvansal gıdalar) ve baz  (Topraktan çıkanlar) olarak ikiye ayrılmaktadır. Bunların yarı yarıya alınması gerekir.  Hayvansal gıda fazla alındığında kanla oksijen taşınımı azalır; Bu takdirde vücutta yaralar onarılmaz, yenilenme, gençleşme, hücre artırımı olmaz.

Doğru Uyku:

Allah’ın bahşettiği en güzel tedavi yöntemi. Uyku esnasında melatonin hormonu salgılanıyor ve bütün vücudu dolaşıyor, arızayı buluyor ve onarıyor. Böyle etkili başka bir tedavi yöntemi yok. Bu hormonun salgılanabilmesi için  23-04 arası zifiri karanlıkta derin uyumak gerekiyor.  Eğer bu saatlerde derin uyku uyunamıyorsa , bu durum birikim yaparak vücudun bir yerinde hastalık patlak veriyor.

Stresle Baş Edebilmek:

Bunun için travma kayıtlarımızın silinmesi gerekiyor. Kişi: “Ben neye üzülmüştüm? Ne zamandı? Niye bu kadar üzülmüştüm? Değdi mi? Geçti mi her şey ? “  diye geçmişi sorgulamalıdır. Bu konu, çok yeni, henüz profesyonelleri yok; dolayısıyla profesyonel destek alabilmek pek mümkün görülmüyor. 

Öfkelendiren durum ve olaylarla karşılaştığında: “Şu anda öfkelenirsem neyi düzeltecek, ne işe yarayacak? Bu ortamdan nasıl çıkacağım ve ne kadar zarar göreceğim?” sorgulamasını yapmalıdır. Böylece, bedene etkileri önemli ölçüde yansıtılmamış olur.  Öfke anında, mide ve hücreler asidik hale gelir; hızlı yaşlanma ve yorgunluğa sebep olur.

Bu arada hasta tedavilerinde uygulanan yöntemden de bahsedelim. Belki tersinden okuma yapılabilir:

  1. Bilinçaltı düzeltilir. (Neura format)
  2. Vitamin-mineral değerleri tespit edilir.
  3. Uyku düzeni düzeltilir.
  4. Kas-iskelet sistemi manuel terapi ile düzeltilir.  (Bütün eklemler-kaslar birbiri üzerinde kayabilir hale getirilir.)
  5. Beslenme sistemi düzeltilir.

Ezcümle: Sağlık, dolayısıyla hasta olmamak ancak bütüncül bir bakış açısıyla sağlanabilir.