Yaklaşık 60-62 yıldır ülkemin siyasetini hasbelkader uzaktan da olsa takip etmeye çalışıyorum. 1960 Mart ayında İzmir’e gidişim ve orada çalışmaya başlamam ile oldu diyebilirim. Çünkü daha henüz siyaseti ve ülke idaresinin i’sini bilmez iken 27 Mayıs 1960 darbesi oldu. O yıllarda ve ondan evvel nedenini bilmeden yaşadığım zorlukları anlatacak değilim. Konumuz da bu değil. Konu şimdi içinde bulunduğumuz ve kıskaç altında yaşam mücadelesi verdiğimiz durum. Acaba neden oluyor da bu cennet ülke bu tür ekonomik zorluklara düşüyor, düşürülüyor.

Tayyip Erdoğan idaresinde 20 yıldır refah içinde yetişmiş olan, hiç darlık görmeyen, sıkıntı çekmeyen bir eli yağda bir eli balda yetişen gençlere iyice anlatılması gerek. Anlatılmalı ki gerçekleri anlasınlar, bilsinler. Atalarımızın vatanın zor günlerinde hiç idareye isyan etmeyerek vatanın bekası uğruna ne kadar zorluklara katlandıklarını açlık, yoksulluk çektiklerini düşünmeleri gerek.

Çünkü vatan meselesi çok önemli bir konudur. Azgın güçler tarafından son yıllarda vatansızlaştırılıp kendilerine çoluk çocuğuna yeni vatanlar ararken canlarını yavruları kaybeden, soğuklarda, çadırlarda, dağlarda, aç susuz kalıp denizlerde can verenleri her gün televizyonlarda seyredip acılar çekiyoruz. Bazılarımız çekiyor, çünkü kimilerinin hiç umurunda değil, onların yaşamı güzel, tuzu kuru çünkü.

Değerli kardeşlerim bir söz vardır, “Akıllıyı severim ama benden akıllısını sevmem. Zenginlik gelişmişlik iyi olabilir ama benden daha gelişmiş olanını sevmem.”

Koca bir imparatorluktan geriye küçük bir toprak parçasına sıkışmışız. Ülkemiz yıllar boyu bu haçlı orduları ile cephelerde savaş vererek iyilikle girdiği ülkelerin çoğunun besle kargayı oysun gözünü misali isyanlarla ülkeyi paramparça etmişler, işgalcilere ortam hazırlamışlar. Ne zaman bir kargaşa çıkarmışlar daha sonra işgaller savaşlar gelmiş. Müstevlileri kovmuşuz, tam düzlüğe çıkacağız derken 1960 yılına gelindiğinde dışarıdan müdahale ile demokrasi infaz edilmiş. Sonra 1971 muhtırası… Olmadı 1980 ihtilali… 1997’de ülkenin kalkınması için çırpınan Merhum Necmeddin Erbakan ve Tansu Çiller hükümetine yapılan darbe. Sonrası 2000 yılına kadar süren ülkemizdeki kaos ve nedeni hiçbir şeye bağlanmayan iç karışıklıklar.

Ardından idareyi ele alan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti hükümeti bu karmaşayı çözüp ülkeyi güllük gülistanlık hale getirmesi, ülkemizde refah seviyesini yükseltmesi, demokratikleşme atılımları birilerini rahatsız etti. 15 Temmuz darbe girişimi ve beraberinde yapılan saldırılar durmak bilmiyor. Tayyip Erdoğan ve ona inananları bugünkü ekonomik darboğaz ile yıkmaya çalışıyorlar ve soruyorlar: “Sen ihtilali nasıl bastırırsın?”, “Sen nasıl İHA SİHA yaparak dünyaya satarsın?”, “Sen nasıl tank top gibi savaş aletleri yapıp dünyaya pazarlarsın, bizim silah pazarımıza nasıl girersin?”, “Sen Azerbaycan’daki savaşta nasıl söz sahibi olursun, nasıl bize danışmadan böyle boyundan büyük işlere kalkışırsın?”, “Sen Libya’da Afrika’da söz sahibi olur da onlarla anlaşmalar yaparsın?”, “Sen Akdeniz’de nasıl petrol ararsın?”

“Sen çok ileri gidiyorsun Erdoğan?” Ülkemize başka türlü diş geçiremeyen bu hainler şimdi içeride besledikleri kargaların da sesini yükselterek ve ne yazık ki vatanının bekasını düşünmeyen sadece maddiyatla ilgilenen gafillerin de yardakçılığı ile bugünleri hazırlıyorlar. Bizlerin yapacağı tek şey var kardeşlerim. Bütün bu baskılara rağmen aç da kalsak dişimizi etli ekmek yemiş gibi kürdanla kurcalayıp onların ülkemiz üzerindeki oyunlarını bozmak. Aç kalınca ölmeyiz ama Biz Türkler asla vatansız olamayız. Allah bizleri korusun, art niyetli iç ve dış düşmanları kahretsin.

Aklı başında genç kardeşlerim! Sizlere bir büyüğünüz olarak acizane şunu söylemek isterim. Eskiden de bugünkü gibiydi bu ülke varlık bolluklu idi sanıyorsanız, yanılırsınız çünkü eskiden çok zorluklar çektik. İlaç bulamadık, doktor bulamadık, tüp yağ şeker sigara bile bulamadık. Çok evlerde bir araba bile yoktu, şimdi her evde iki üç araba var. Bunları kolay kazanmadık, birde vatanımız üzerinde kötü emeller besleyen dış ve iç mihrakların teşviki ile bir Recep Tayyip Erdoğan hedef alınıyorsa bu öyle basit bir oyun değildir. iyi düşünün söz konusu vatansa. Selam ve dua ile…