Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da büyüme konusunda bazı endişeler var. ABD'de durum biraz daha iyi ancak soru işaretleri bulunuyor. Avrupa'da ise birçok soru işareti var. Avrupa ve Amerika siyaset ve ekonomi veya transatlantik ticaret gibi temel konular hakkında aynı düzeyde ilerleyemiyor. Bu bağlamda bilgi, özel hayat, ticari ilişkiler ve ekonomik büyüme için birçok konuya cevap bulmak gerekiyor.

Yunanistan'ın sömürdüğü Avrupa Birliği,Brexit ile aldığı ekonomik yarayı bir basitlik göstergesi olarak13 milyar Euro vergi cezası kestiği iphone'la kapatmak gayretinde. Bu tartışmalar arasında en önemli soru, bugün sonuçlanıyor.

Hillary mi? Trump mı?

Türkiye'de genel itibariyle Amerika'daki başkanlık seçimler için taraflık durumu yokken Ahmet Davutoğlu'na yakın Türk siyasetçi ve yazarların aylar öncesinden “Hillary, Hillary” dediklerini hatırlıyorum. Onlar böyle derken bende içimden

“Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak! 
Haykırsam, kollarımı makas gibi açarak: 
Durun, durun, bir dünya iniyor tepemizden, 
Çatırtılar geliyor karanlık kubbemizden”

dedim ve ekledim “işin içinde Davutoğlu siyaseti varsa bu, Şam'a gideceğiz Emevi camisinde namaz kılacağız mevzusuna döner”diye seslendim.

֍֍֍

Hillary tarafı

ABD'de başkanlık için aday olan  Demokratların adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçilerin adayı iş adamı Donald Trump TSİ bir gececanlı yayında kozlarını paylaşıyorlar.

ABD'de son yıların en çok ilgi gören tartışmaları olarak değerlendirilen canlı yayında, adaylar, ABD vatandaşlarına vaatlerinin yanısıra, Ortadoğu'da yaşananlar için de ne yapmayı düşündükleri sorulduğunda Hillary çok rahat bir şekilde, Ortadoğu için yaptığı değerlendirmede ABD'nin Kürtleri daha fazla silahlandırması gerektiğini söyledi.

Suriye konusunda Hillary "uçuşa yasak bölge" ve "güvenli bölge" önerilerini tekrarlarken, "Kürtleri silahlandırmayı değerlendirirdim. Kürtler Irak'ta olduğu gibi Suriye'de de en iyi ortaklarımız oldu" dedi. Hatta sonraki gün bu açıklamalar üzerine Reis-i Cumhurumuz bir açıklama yaparak bunu talihsizlik olarak değerlendirmişti. Hillary'nin şahsi hesabından gönderdiği ve sonra sildiği kanıtlanan DAEŞ'in kuruluşu hakkındaki elektronik postaları bu köşe yazısına taşımak istemiyorum.

Trump tarafı

Sadrazam Kamil Paşa (Sultan Abdülaziz'in Sadrazamı) divanda çilek ikram eder, masadaki pudra şekeri yerine yanlışlıkla kapağı açık kalan tuza batırır. İşi bozmaz ve “aaaa çok güzel oldu” der. Daha sonra sadrazam yaptı diye tüm divan tuza banar ve ifadelerini bozmadan “leziz, leziz” deyip yerler. 

Bu sırada “tüüü, iğrenç” diye bir ses gelir Doğrucu Davut'tanve şöyle devam eder Davut;“çilek meclisinde neyse de, hükümet meclisinde de bunlar size böyle yapıyor.”

Donald Trump tam bir Doğrucu Davut. Konuşmaları doğrultusunda hakkında İslam düşmanı, göçmen düşmanı, kadın düşmanı..v.s.. gibi bir çok haber yapıldı.Kadın düşmanı dedikleri de öylesine bir geyik muhabbeti. Sonradan çıktı özür diledi adamcağız.

֍֍֍

Trump'ın başkan olması ülkemiz için seçenekler içinde en iyisi.

Seçilirse şu aralar özellikle Rakka operasyonu için daeş tanklarını(!) vuracağı saçmalığı gözetilerek Amerika tarafından tank savarlar ile donatılan; pyd/ypg güçlerinin, kimin tankını vuracağı konusunda kamuoyu daha çok aydınlanır.

-Bu arada çok üzücü olmakla beraber şuna da kısaca değinmek isterim ki; suriye ve ırak kürtleri canı ve malı ileson yüzyılda Büyük Devletlerin en çok kullandığı millet olmuştur. Bu elim durumdaonları eğitip, bilgilendirip insanlık âlemine karıştırmayan bizlerinde sorumluluğu büyük-

Amerika'nın ulaşmak istediği hedef, bizdeki gibi seçimlerle değişmez lakin Amerika Birleşik Devletleri yürütmesinde bir, Doğrucu Davut'a ihtiyacımız var. Seçimlerin Dünya'ya ve memleketimize hayırlar getirmesi dileğiyle!

Yazımızı sloganlarla bitirelim.
“Make America Great Againand Make Amerika Safe Again. –Donald J Trump”
“Müttefik yâda değil, yeniden açık, dürüst söylevler. –Kurretülayn”