İÇİMİZDEKİ İYİLİK DUYGULARINI GÜÇLENDİRMEK
“Sizden biriniz bir iyilik yapmaya niyet eder ve yaparsa, bunun karşılığında niyetine göre on, yetmiş ya da yedi yüz misli sevap kazanır. Sizden biriniz bir iyilik yapmaya niyet eder ve yapamazsa, bunun karşılığında da bir sevap kazanır. Sizden biriniz bir kötülük yapmaya niyet eder ve onu yapmaktan vazgeçerse yine bir sevap kazanır. Sizden biriniz bir kötülük yapmaya niyet eder ve onu yaparsa, onun karşılığında da bir günah kazanır” buyurur, Allah'ın şanlı Peygamberi.
Bu güzel söz, inanan insanlardaki niyetin ve yapılacak işlerin ne kadar önemli olduğunu ve birbiriyle ne kadar bağlantılı olduğunu gösterir.
Yine atalarımız “İyilik yap, denize at, balık bilmezse Hâlık bilir” ya da “İyiliğe iyilik her kişinin kârıdır, kötülüğe iyilik er kişinin kârıdır” diyerek, bizleri daima iyilik yapmaya yönlendirmişler adeta teşvik etmişlerdir.
Hiçbir karşılık beklemeden, yapılan iyiliği başa kakmadan, riyâ ve gösterişten uzak, iyilik yaptığımız kişiyi toplum içinde utandırmadan, onurunu incitmeden, sağ elimizle verdiğimizi sol elimize göstermeden, reklâmlara kaçmadan iyilik yapmamızı tavsiye eder, yüce dinimiz.
Yapılan iyiliğin karşılığını zaten, yüce Rabbimiz kat kat vereceğini bizlere müjdelemiştir. Yeter ki biz iyi niyetli olalım ve yaptığımız işi Allah rızası için yapalım.
Bu ahlâkî mertebeye ulaşmak da, iyi bir eğitimden, değerler eğitimini almaktan geçer. İyilik nedir, kötülük nedir? Bilmekten geçer. İyilik kahramanlarını, iyilik önderlerini tanıyıp onların ayak izlerini, yolunu takip etmekten geçer. İçimizdeki iyilik duygularını güçlendirmekten geçer. Ama nasıl?
                                                   KIZILDERİLİ REİS
Kızılderili Reis, çadırının önünde oturup, çubuğunu üflemekte bir yandan da renkleri siyah ve beyaz olan iki köpeğinin birbiriyle boğuşmasını zevkle izlemektedir. Reis'in küçük torunu da her gün meraklı bakışlarla dedesinin bu halini görünce, bir gün dayanamaz ve sorar:
-Dedeciğim, her gün aynı şeyi yapıyorsun. Bu köpeklerin boğuşmasını izliyorsun. Ne anlıyorsun bundan?
-Bak evlat demiş, Kızılderili Reis. Ben bu iki köpeğin boğuşmasından içimizdeki iyilik ve kötülük duygularının birbiriyle boğuşmasını çıkarırım. Bu siyah köpek kötülüğün, beyaz köpek de iyiliğin sembolüdür.
Akıllı ve zeki, küçük torun tekrar sorar:
-Madem içimizdeki iyilik ve kötülük duyguları, bu iki köpek gibi sürekli birbiriyle boğuşup, mücadele ediyorsa, bu mücadeleyi bu savaşı hangisi kazanır?
Reis bilgece cevap verir:
-Bak evlat der, ben hangisini daha çok, daha iyi beslersem o kazanır.
 Sonuç olarak, içimizdeki iyilik ve kötülüğü beslemek ve güçlendirmek, bize bağlı. Bunun için içinde yaşadığımız ev, okul,  işyeri, beraber ve birlikte yaşadığımız insanların özellikleri çok önemli. Arkadaşlıklarımız, dostluklarımız çok önemli.
Kimlerle birlikte yaşıyoruz, kimlerle birlikte oturup kalkıyoruz çok önemli.
HEM NALINA HEM MIHINA
TORKU KONYASPOR
Torku Konyaspor, Elazığspor'a 3-2 mağlup olmuş. Hem de kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde. Üç puanı rakibine hediye etmiş.
-Eeee, hafta boyu takımı övüp göklere çıkarırsan olacağı budur işte.
Adamları biz şımartıyoruz. Torku'lu Mesud Bakkal, üretilen şekerleri ve çikolataları dağıtacak değil ya. Puan olarak ikrâm ediyor işte. Seyirci de fıttırıyor.
VİCDANSIZ HIRSIZLAR
Hırsızlar bıktırdı artık. Gün geçmiyor ki yeni bir hırsızlık olayı yaşanmasın. İlginç yöntemlerle her an yeni bir hırsızlık olmasın.
 Bu sefer de Kocaeli'nde vicdanları kanatan bir hırsızlık dramı yaşandı. Kanser hastası küçük Asmin'in tedavi parasını, iki kadın okur üfler tedavi ederiz diyerek çalmışlar. Ne desek ki:
Hırsızlığın önünü kesmek için, hırsızın elini kesmek mi lazım acaba?
                                                                  GÜNÜN SÖZÜ
KİŞİNİN HAYSİYETİ DİLİNİN ALTINDADIR.
                                                                   Hz. Ali