Çumra uzun yıllardır yapılmayan özlem duyulan TARIM BAYRAMI tekrar yapılmasından dolayı öncelikle Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan Başkan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek yazıma başlayayım.

Eylül ayının ilk haftasında Çumra Çatalhöyük Tarım Bayramı kutlu Cuma günü başlayan Çumralı hemşerilerimiz, Tüccar, İş Adamlarımızın fuar alanına ilgisinin yanında çevre il, ilçelerden gelenlerle her günü dolu dolu geçen gerçek manada Çumra Çatalhöyük Tarım Bayramı oldu.

Recep Candan Başkan dünü bugünle örtüştürerek yarınların elinden tutma adına atılımlar yapması Çumralı ve Çumra sevdalısı biri olarak bizleri sevindirmiştir.

Evet, Çumra Tarımın merkezi olmasının yanında Çumra Şeker Fabrikası yerleşkesinde Torku Fabrikaları ve Organize Sanayide onlarca fabrika ile tarıma dayalı sanayinin de merkezi olmuştur.

Dün 30 yıl öncesinde şehrimizi çıkmaz sokak olarak görülüp Çumralılar yatırımını Çumra dışına yaptığı Çumra’dan bugün Türk Tarımının ve Tarıma Dayalı Sanayinin Başkenti Çumra’ya geldik. Elbette böylesi gelişimin olmasını sağlayan başta o yılların Çumra Belediye Başkanı ve sonrasında Torku Efsanesinin Mimarı Recep Konuk Başkana ve yol arkadaşlarına müteşekkiriz.

Yukarda ifade ettiğim o yıllarda yapılan Tarım Bayramı ve Tarım Fuarının bu yıl tekrar yapılması şehrimiz adına çok yerinde bir karar olmuştur. Türk Kültür Tarihi Ağustos ve Eylül aylarında yapılan Kurultaylarda ve şölenlerde bir yılın muhasebesinin yapılması gelenek, töre gereğidir.

Kutlu Cuma Günü yoğun ilginin olduğu açılışla başlayan ve üç geceli gündüzlü dolu dolu geçen Tarım Fuarı alanında Çumralı çok kıymettar sanatçılarımızın verdiği konserlerin yanı sıra Çumra Kültür ve sanat Topluluğunun şiir söyleşileri ayrı bir güzellik katmıştır.

Çumralı Çiftçiler yetiştirdiği ürünlerle İlçemize özgü Kavun, Şeker Pancarı, Denelik Mısır Ve Çerezlik Kabak  yetiştiricilerine 1.,2., 3. dereceye girenlere ödüller verildi.

Başta Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan ve Çumra Belediye çalışanlarına, Çumra Ticaret Odası, Tarım Fuarına stant açan iş adamlarımızı, Ziraat Odası, Çumra Şeker Fabrikası ve bütün Sivil Toplum Örgütleri, Toprak Su Kooperatiflerini bayram süresince ilgisini esirgemeyen çiftçilerimizi bütün Çumralıları canı gönülden kutluyorum. Önümüzdeki yılın bayramında buluşmak üzere!..

**

Bizden önce yaşamışlarımızın güzel bir sözü vardır; “Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir.” Daha önce sıcak asfalt yapılan İzzetbey Mahallesi Adem Yavuz Caddesi, İzzetbey Mahallesi Menekşe Caddesi, Okçu Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi, Okçu Mahallesi Mehmet Kefeli Caddesinden sonra Otogar Rauf Denktaş Caddesi arasındaki halk arasında Mezarlık Yolu olarak bilinen KIBRIS CADDESİ sıcak asfalt yapılırken Rauf Denktaş Caddesi çıkışına giriş, çıkış dönüş yol ve refüj kaldırım yapılması ise sıcak asfaltı tamamlamış oldu.

Rauf Denktaş Caddesinden Kıbrıs Caddesine dönüşünde torunum Ahmet dede arabanın camlarını açalım. Yol cıncık gibi toz toprak kalmamış. Dedi.

 ---Tamam, kızım camları açalım.

 --- Ahmet Dede bu yolları yapan yaptırana teşekkür edelim.

Çatalhöyük Caddesi Alemdar Yolu üzeri aynı sıcak asfalt yapım ön çalışmaları yapılıyor. Bunun yanında İzzetbey Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi ve Menekşe Caddelerine paralel sokaklarda aynı sıcak asfalt yapım program yapıldığını da öğrendim.

Evet, ne demiştik? Marifet iltifata tabidir. Tozdan dumandan açılamayan ev pencereleri ve araba camlarını açıyoruz. Çumra Belediye Başkanımız Av. Recep Candan Başkanı kutluyor ve daha böylesi güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum.

Böylesi şartlar içinde elbette Çumra ve Çumralılar Bayram yapar değil mi?