AFAD'ın verilerine göre saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Gaziantep, Adana, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Şanlıurfa başta olmak üzere diğer pek çok ilde hissedilen depremlerle ilgili açıklama yapan Fuat Oktay, can kaybının 2 bin 921'e, yaralı sayısının 15 bin 834'e yükseldiğini açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 günlük milli yas ilan edildiğini duyurdu.

Evet, Deprem bir kez daha yüreğimizi yaktı.

Yukarda da açıklandığı üzere 7.7 şiddetinde Kahramanmaraş Pazarcık İlçe merkezli ve 7.6 şiddetinde Kahramanmaraş Elbistan İlçesi merkezli depremler Türkiye Tarihinin en büyük depremi olmakta ve on ili kapsamaktadır. Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Maraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay!

Şu an Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti olarak elimizdeki bütün imkanımızla bu felaketzadelere yardım için ne gerekli ise yapıyoruz.

Bunun yanında dualarımıza katıyoruz.

Halen enkaz altında yardım bekleyen kardeşlerimiz ve kaybettiğimiz vatandaşlarımız için Cenabı Allah yardımcımız olsun.

Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Maraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da

Depremden en çok etkilenen bu 10 ilde fırınlar ekmekleri ücretsiz olarak verme kararı aldığını duyurdu.

Milli Futbolcumuz Merih Demiral depremzedelere bir milyon TL bağışladı.

Çumra’mızda hem Çumra Belediyesi hem sivil toplum örgütleri, Konya Şeker olmak üzere yardım etmek üzere kampanyalar yapılmaktadır.

Dualarımız deramzadelerin üzerinedir. Allah yar yardımcıları olsun!