Bismillah deyip işe başlanan Konya YENİGÜN GAZETESİ yeni yaşına daha giriyor. Evet, dile kolay dün gibi bugün gibi 15 Yıl geçmiş öyle değil mi?

21 Temmuz kuruluş yıldönümünde nereden nereye gelindiği göz önüne geliveriyor. Çekirdekten işin mutfağından yetişip servisine başka deyişle sunumuna geçen Mustafa Arslan Beye kolaylıklar diliyorum.

Hz. Mevlana; “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım. Derken Konya Yerel Basınında yenilikler getiren YENİGÜN GAZETESİ bir yanda gazetecilik yaparken Türk Kültürüne hizmet etme adına aylık, yıllık ,şehrin hafızası gibi dergilerle Türk Kültür hayatına yeni soluk getirmiştir

Böylesi kuruluş günleri için yazı yazarken ilk aklıma gelen kurulduğu günden bugüne nasıl geldi? Ne gibi aşamalardan geçti? Dünden bugüne ne gibi gelişim sağladı? Gibi soruların cevabını sağlıklı ve olumlu bir şekilde verilebiliyorsa o zaman huzur içinde kuruluş yıldönümünü kutlar ve rahat rahat yazı yazabiliriz öyle değil mi?

Biz destur olarak; “İki günü birbirine eşit olan zarardadır.” Hadisi gereğince Peygamberimizin ümmetini çalışmaya teşvik ettiği unutulmamalıdır. Dolayısı ile eldeki ile yetinip tembellik edilmemelidir. Çalışmada süreklilik ve ilerleme kaydedilmesi istenmektedir. İlahi makamların ve nimetlerin bir sınırının olmadığı, insana bu yolla gösterilen makamlara yetişmek ve bir sonraki nimetten yaralanmak için sürekli bir gayret ve azim içinde olmak gerektiği işaret edilmektedir. Başka deyişle yerinde saymanın insanı yapısıyla uygun olmadığı ve yaratılışına ters olduğu vurgulanmaktadır.

Hamdolsun Yenigün Gazetemiz kurulduğu günden bugüne her yıl yeni atılımlarla gelişmeye devam etmiş olması bize bugün rahat ve huzur için yazı yazmamızı sağlamaktadır.

Yenigün Gazetesi haberciliğin yanısıra Türk Kültürüne yerel olarak da Selçuklu’nun Başkenti Konya’mızın dünden bugüne hafızası şimdiki ifadesi ile belleği konumunda olmuştur. Özellikle çıkarmış olduğu dergilerin içeriği ile Üniversitelere,  Konya’mızın sorunlarını dile getirerek , yerel idare ve yürütme nezdinden uyarıları ile birçok hizmetin hayatiyete geçirilmesine vesile olmuştur.

Yenigün Gazetesi okunan bir gazete olmuştur. Dün toprağı pişirip tabletlere, taşlara, boyalarla derilere, kâğıtlara, gazetelere ve şimdilerde bantlara, cidilere sorunlarını dilek temennilerini yazmıştır. Elbette yazanlar yazılanları okunsun diye yazıyorlar. Kendinden sonra gelecek nesile miras bırakıp onların bilgilenmesini sağlamaktır.

İnsanoğlu miras yedidir. Kendinden öncekilerin bırakmış olduklarını daha da geliştirerek kendinden sonra gelecek nesillere miras bırakmaktır.

Yenigün Gazetesi haberleri dürüst, tarafsız bir şekilde araştıran araştırdığını belgeleyerek kamuoyuna sunan özverili çalışmaya devam etmektedir.

Evet, bugün yerel gazetecilik yapmanın zorluklarını can siper hane göğüsleyerek mücadelesini özveri  içinde devam etmektedir.

Günümüz şartlarında internetin çıkmasıyla kolay erişebilir olmasıyla yazlı basına ilginin azalması, kâğıdın pahalı olması, diğer masrafların yoğunluğuna rağmen ayakta kalma savaşı vererek toplumu uyarma, doğru yönlendirme adına görevini yapmaya devam eden Yenigün Gazetesi hemşerim rahmetli okul arkadaşım Şükrü Arslan’ın kardeşi Mustafa Arslan’ı ve gazete çalışanlarını kutluyorum.  Daha nice yıllarda erişmeniz dileğiyle Allah yar ve yardımcımız olsun!