Gelelim çarsı esnafı ve Devlet kurumlarına
Çarsımız zaten senelerdir 500 metre kare alanın içerisine kurulmuş dar bir alan içerisinde!
Çarsı esnafı zor durumda ilçeye iki adet büyük marketler zincirinin Kadınhanı şubesi açılmış
Bu marketler Kadınhanı esnafını bitirdi, birçok esnaf eski tabirle dükkânını kapatıp iş aramaya başladı. İki adet büyük beyaz eşya mağazası Ilgınlılar tarafından ilçeye açıldı Allahtan ki!
Fail içil meslek Yüksek Okulu öğrencileri var da 1000 yakın onlar ilçenin havasını değiştiriyorlar
İlçe esnafından 3 kişi bir araya gelip de oturup konuşamıyor herkes birbirine düşman.
Bir sağlık ocağımız var her sene bir tamirat görüyor. Yazık değil mi Devletin parasına?  Sağlık ocağının bahçesi geniş ve büyük bir bina, yapımı için uygun ama bunu yapmayıp her sene para harcamayı tercih ediyorlar. Aile hekimliği artık ilaç yazma kurumu olmuş!
Mülki İdareye bakıyorsun bir yılı geçkin vekillerle yönetiliyoruz.
Hastanemize gelince Evlere Senlik ikide birde bas Hekim değişiyor bas hekim değiştireceğinize
Hastanede uzman doktorlar var mı vatandaşa hizmet veriyor mu bakan yok.
Çok iyi bir diş polikliniği var iyi birde Diş doktoru var ama malzeme yok adı var.
Hayırseverlerin yaptırdığı diyaliz bölümü varken, hastalar Ilgın ve Konya'ya gidiyor anlamak mümkün değil
İdareyi anlatmak istemiyorum! Gece hastaneye hastalanıp gelen üniversite öğrencilerine siz bu saat de hastaneye ne amaçla geliyorsunuz? diyen bazı insanlar ve doktor ve hastalarla kavga etmeyi alışkanlık hâkline getirmiş insanlardan ne beklerinki. Sürekli şikâyet! 6 ay Konya TV canlı yayında hastaneyi anlattım durdum, kime söylüyorsun ki sahip çıkan yok. Kadınhanı'nda insanlar yaşamıyor ki hastane baksınlar!
Gelelim pazar esnafına! Kadınlarımız alış verişe gitmiyor, ayıp kayıp günah kadının sokakta ne işi var!
Böylede olunca ilçeye kaliteli ürünler gelmiyor.
Uyan artık Kadınhanı halkı uyan, yapılan araştırmalara göre 2020 yılında Kadınhanı ve köylerinin nüfusunun toplam 20 bin olacağı tahmin ediliyor. Bu ne denemek biliyor musunuz? Kadınhanı köy olacak demek, kenetlenme ve birlik zamanı beyler.
Ne zaman adam oluruz?
Allaha kalpten inandığımız zaman.