Yeni bir yazımla siz kıymetli okuyucularım ile buluşmanın heyecanı yaşıyorum. Köşe yazılarımla ilgili sizlerin takdir, teklif ve eleştirileriniz beni oldukça memnun ediyor. Her hafta ben de bu güzel geri dönüşlerin vesileyle yazılarımı aşk ile yazıyorum. Mesleğimi elimden geldiği kadarıyla en iyi şekilde yapmak için gayret gösteriyorum. Gazetecilik konusunda bana desteklerini esirgemeyen aileme ve desteklerini her fırsatta dile getiren kıymetli büyüklerime çok teşekkür ediyorum. Bu hafta da bu köşede fikirlerimi aktarmaya çalışacağım. Yazıma Konya’ya yakışacak bir proje ile başlamak istiyorum.

Şehrimizin gururu, Anadolu’nun çift başlı kartalı İttifak Holding Konyaspor, sezona oldukça iyi başladı ve inşallah bu şekilde de başarısını sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Bu konuda özellikle yöneticilerimizden bir talebim var. Konya’da şehir içi ulaşımda kullanılan otobüs, tramvay, taksi, kamu, kurum ve kuruluş servis araçlarına ve özel sektör servislerinin araç aynalarına Konyaspor bayrakları asılsa ne güzel olur. Ayrıca bayraklar şehrin belli noktalarında vatandaşlara dağıtılarak vatandaşların da araçlarına asması sağlanabilir. Bu uygulamalarla Konya’nın, takımına en iyi şekilde sahip çıkacağına inanıyorum. Yine bu uygulama ile toplu taşıma araçları kullanan gençlerin ve çocukların Konyaspor’a olan ilgisi daha da artacaktır. Bu konuda Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İttifak Holding Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak’ın üzerine düşeni fazlası ile yapacağını inanıyorum. Bu isimlerden stadyuma giden dolmuşlarda İstanbul takımlarının amblemleri ve taraftar gruplarının atkı ve isimlerinin de kaldırılması konusunda çalışma beklediğimi de belirmek isterim.

EROL KÜÇÜKBAKIRCI ADINI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI

Türkiye Bisiklet Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu çarşamba günü Ankara’da yapıldı. Konya’yı Ankara’da başarılı bir şekilde federasyon başkanı olarak temsil eden Erol Küçükbakırcı’nın aday gösterilmediği seçimlerde Emin Müftüoğlu ve Muhammet Berat Alphan yarıştı. Yapılan seçimlerin sonucunda Bisiklet Federasyonunun yeni başkanı Emin Müftüoğlu oldu. Bisiklet şehri Konya’nın başarılı milli bisikletçisi ve Başkanı Erol Küçükbakırcı görev yaptığı süreçte hem Konya’da hem de Türkiye’nin dört bir tarafında bisiklet sporunun gelişmesi için büyük çalışmalara imza attı. Erol Başkan, borçlu aldığı federasyonun borçlarını ödemenin yanında kasasında parası olarak federasyonu devretti. İsterseniz Ankara’da Konya’yı başarılı bir şekilde temsil eden Erol Küçükbakırcı’yı biraz yakından tanıyalım.

Erol Küçükbakırcı 1969 yılında bisiklet sporuna başladı. Konya Demirspor, Ankara Muhafızgücü, İstanbul Meriç Tekstil ve Konya Şekerspor'da yarıştı. 1977 yılında sporu bıraktı. 8 yıllık sürede 17 defa Türkiye birincisi oldu. Erol Küçükbakırcı’nın federasyon başkanlığında bisiklet şehri Konya’da birçok hizmetin gerçekleşmesini sağladı. 1963'ten bu yana Türkiye'de yıllık olarak düzenlenen uluslararası yol bisikleti yarışı olan ve dünyanın yakından takip ettiği Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Konya’dan geçmesini sağladı. Bu organizasyon ile Konya’nın tanıtımına büyük katkı sağlandı. Yine dünyanın en prestijli takımlarının katılımı ile 27 ülkenin sporcularının katılımı ile Uluslarası Mevlana Bisiklet Turu’nun Konya’da yapılmasını sağladı. Türkiye'nin ilk olimpik velodrom projesinin Konya’ya kazandırılmasını sağladı. Velodrom da çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. 16 milyon borcu ile borç batağında olan federasyonun borcunu ödeyerek Bisiklet Federasyonunu prestijli bir federasyon haline getirdi. Türkiye’nin dört bir tarafında bisiklet sporunun başarısını artırılması adına bisiklet ve yedek parça desteğinde bulunmasını sağladı. Başkan Küçükbakırcı ve ekibinin görev süresi boyunca ayak basmadığı il kalmadı. Her ile giderek bisiklet sporunun başarısı için toplantılar yapıldı. 17 yılda yapılmayan hizmetler Erol Küçükbakırcı’nın görev süresinde kısa sürede yapıldı.

Bisiklet şehri Konya, Ankara’da temsilde öksüz kaldı. Bisiklet Federasyonu yaşanılan pandemiye rağmen en çok faaliyet yapan federasyon oldu. Ülkemizde bisiklet sporcu sayısı ve bisiklet kullanımı arttı. Bisikletin sevilmesi sağlandı. Doping ile mücadelede taviz verilmedi. Ülkemizde bisiklet turizm için çalışmalar yapıldı ve bunun dönüşleri de oldukça güzel oldu. Başkan Küçükbakırcı ve ekibinin görev süresi boyunca yılda 65-70 uluslararası etkinlik yapılırken 80-90 civarında da ulusal etkinlik düzenlendi. Kısacası Erol Küçükbakırcı Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı olarak yaptığı hizmetlerle adını tarihe altın harflerle yazdırırken, bisiklet şehri Konya da temsil anlamında öksüz kaldı. Erol Küçükbakırcı ve Yönetim Kurulu Üyelerine görev süresi boyunca yaptıkları hizmetlerden ötürü en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Baki selamlar…