Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği Konya Kitap Günleri, 14-23 Ekim tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Konya Kitap Günleri boyunca Konya ve Konya dışından ziyaretçiler kitaba doyarken, okuyucular yazarlarla buluştu. Konya Kitap Günleri bu yıl bir kez daha gösterdi ki her geçen gün bu organizasyona ilgi artıyor. Bu durum Konyalılar olarak bizleri oldukça mutlu ediyor. Konya Kitap Günleri’ne katılan yazarların da Konya ve Konya Kitap Günleri ile ilgili güzel düşünceleri bizleri daha da gururlandırıyor.

2023 yılında gerçekleştirilecek Konya Kitap Günleri’nin heyecanını da Konya’da yaşayan vatandaşlar şimdiden hissetmeye başladı. Bu güzel organizasyon için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibini tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda bu güzel organizasyon ile ilgili de bir tavsiyeyi de ifade etmeden geçemeyeceğim. Özellikle Konya Kitap Günlerine gelen öğrencilerin kolaylıkla kitap alabilmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde odalar, STK’lar ve iş adamları destek olabilir. Öğrencilere destek sağlanması kitap günlerine daha da hareket kazandırır. Böylelikle bu güzel organizasyonun daha da anlamlı ve faydalı olacağı kanaatindeyim.

SOBE ÜRÜNLERİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Selçuklu Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olan ve faaliyetlerini Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) adıyla sürdüren Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’ne ilgi her geçen gün artıyor. Tek çareleri özel eğitim olan otizmli çocukların eğitim olanaklarına ulaşması hayati önem taşımakta. Bu kapsamda SOBE yetkilileri termos, sert kapaklı defter, rozet, magnet, kupa, kitap ayracı, defter, bez çanta, cüzdan ürünlerini “SOBE Dükkân” ile vatandaşlar ile buluşturuyor. “SOBE Dükkân” ürünlerinden alınan her ürün ile çocukların eğitimine destek olunabiliyor. Ürünler bireysel ya da kurumsal temin edebiliyor. Ürünler şimdilik online olarak satış yapılıyor. Özellikle yeni yılın yaklaştığı şu günlerde promosyon ürün alarak hediye etmek isteyen kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörümüzü promosyon ürünleri olarak bu ürünleri almalarının otizmli bireyler adına önemli olduğunu belirtiyor ve buradan alışverişe davet ediyorum.

KONYA BAROSU SEÇİMLERİ OLGUNLUK İÇİNDE TAMAMLANDI

15-16 Ekim tarihlerinde Konya Barosu’nun Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. 4 adayın yarıştığı seçimlerde Konya Barosu’nun yeni Başkanı Av. Oktay Unkur oldu. Konya Barosu’nun seçimleri hem avukatlar arasında hem de Konyalılar arasında sonuçları en çok merak edilen bir seçimdi. Konya Barosu tarihinde iki bayan avukat Konya Barosu’nda yarıştı. Konya Barosunda seçim çalışmaları dostluk ve kardeşlik içerisinde geçti. Türkiye’nin 7. büyük barosu konumunda olan 110 yıllık Konya Barosunun geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de güzel işlere ve çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyorum.  Konya Barosu seçimlerinde demokrasi bilincinden taviz vermeden hareket eden değerli başkan adayları Av. Halil Özkan, Av. Elif Kizir ve Av. Güneş Gül’ü tebrik ederken Baro Başkanı olarak seçilen Av. Oktay Unkur’a başarılar diliyorum.

BASIN KARTININ TÜM TÜRKİYE’DE KULLANIMI KOLAYLAŞTIRILMALI

Basın Kartı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından belirlenen şartları ve yasal bekleme sürelerini yerine getiren gazetecilere Basın Kartları Komisyonu tarafından verilen bir karttır. Basın Kartları kart sahiplerine de belirli kolaylık ve imkânlar sağlanıyor. Basın Kartları Konya’da Konya Modeli Belediyecilik’in basın mensuplarına sağladığı kolaylık ile şehrimizde toplu taşıma araçlarında rahatlıkla kullanabiliyor. Cipli olarak üretilen basın kartlarını belediyelerin kendi sistemlerine tanımlamaları gerekiyor. Bu uygulamayı Türkiye'de ilk defa Konya Büyükşehir Belediyesi uygulamaya koydu. Basın kartı ilgili mevzuatta da belirtildiği üzere resmi kimlik belgesi yerine geçiyor. Ancak Konya dışına çıktığımız zaman toplu taşımalarda basın kartı kullanmak için belediyeden yeni bir kart daha alınması gerekiyor. Oysa Konya’da basın kartı toplu taşıma araçlarında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile hızlı bir şekilde kullanılması sağlandı. Konya dışında da toplu taşıma araçlarında basın kartlarının kolaylıkla kullanılması adına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından basın kartlarının tüm Türkiye’de kolaylıkla kullanımı sağlanması biz gazetecileri memnun edecek. Umarım bu konuda gereken adımlar kısa sürede atılır ve “Türkiye Kart” uygulaması ile bu sorun çözüme kavuşur. Bu çağrımızın dikkate alınacağını ümit ediyoruz.