Ülkemizin yüreğinde derin yaralar açan, yüzyılın en büyük felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm TV kanalları yardım için ortak yayında bir araya geldi.

Yayın süresince 115.1 MİLYAR lira bağış toplandı. Diğer yandan, hayırsever vatandaşlarımızın kendi imkanları ile, Özellikle Konya büyük şehir ve Seydişehir Belediyesinin bölgede yaptığı yardımlar ve çalışmalar hariç.

Yeri gelmiş iken altını çizeyim Dünya Konya Belediyelerini konuştu. Başta Uğur İbrahim Altay olmak üzere Mehmet Tutal ve tüm belediye başkanlarımızı yürekten kutluyorum.

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis’i ve bağlı bulunan yerleşim birimlerini etkileyen depremlerin yıkıcı sonuçlarını yaşayan vatandaşlarımız için Türkiye’nin tek yürek olduğu canlı yayın, tüm kanallarda aynı anda ekranlara geldi.

Yaraları sarmak için düzenlenen yardım programı 200 televizyon ile 562 radyonun katılımı ile gerçekleşti.

Program süresince gözyaşlarımıza hakim olamadık. Kefen parasından tutun da, kumbarasındaki harçlığını, sınırda nöbet tutan askerlerimizin cebindeki son kuruşunu bile bağışlaması öyle kelimeler ile ifade edilemez.

Elbette tüm bağışlar önemli, ancak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının, bankaların, GSM operatörlerinin, Sendikaların, yaptığı bağışlardan şahısların yaptığı bağışların daha önemli olduğunun altını çizeyim.

Yaşadığımız büyük felaket toplumun tamamına ders olmalı. Kırıcı, ayrıştırıcı, hedef gösteren, ötekileştiren yorum ve açıklamalara umarım bundan böyle son veririz.

BÜYÜK MİLLETİZ

Mesleğim gereği Türkiye’ nin her bölgesindeki programlara katılıyorum. Buralarda tanıştığım ve dostluk kurduğum yabancılar da oldu.

Alman vatandaşı olup Türkiye de ikamet eden 70 yaşında bir dostumun anlattıklarını paylaşmak istiyorum.

“Ben Alman vatandaşıyım, geçen yıl ülkemde sel felaketi oldu, Alman Devleti sel felaketine uğrayan bölgede ki vatandaşlarımıza yardım dahi yapamadı, aynı zamanda Türkiye de Karadeniz bölgesinde sel felaketi oldu.

Türk devleti en kısa sürede felakete uğrayan bölgeye ulaştı, evlerini kaybeden vatandaşlara konteynır evler yaptı, zararlarını karşıladı, yaralarını sardı.

Alman televizyon kanallarında Türkiye aleyhine yapılan yayınlara asla katılmıyorum. Bu konuda sosyal medyadan Alman televizyonları yalan söylüyor diye yazdım, ardından benim sayfamı kapattılar.

Ben Alman vatandaşı olarak Türk Devleti ile gurur duydum.

Kısa süre önce Almanya ya ailemin yanına gittim. Türkiye ye geri döndüğümde havaalanında çok şükür vatanıma geldim diye toprağı öpecektim.

TÜRKİYE Çok büyük bir Devlet ve TÜRK MİLLETİ çok büyük bir millet. Alman olarak bunu söylüyorum” Alman vatandaşının Ülkemize bakışını aktardım.

Bu arada şunu da ifa edeyim. Ülkemizin önemli bir sanayi tesisi, “Alüminyum Tesisleri” Seydişehir de bulunduğu için Cengiz Holding’ in varlığına ve başarılarına ayrı bir önem veririm.

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz 3 milyar lira bağış yaptı. Bu dil ile bir nefeste söylenebiliyor. Bu rakam devasa bir rakam. Lütfen başımızı ellerimizin arasına alıp düşünelim.

Bu bağışın yanı sıra ilk günden itibaren Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri, makine, araç gereç, barınma ve gıda olmak üzere yaptığı yardımların miktarı hariç.  

Ülkemde keşke 500 tane Mehmet Cengiz olsa.

Umarım bundan böyle bazı kesimler CENGİZ HOLDİNG için ileri geri konuşmalara son verir.