Yeni eğitim öğretim yılı 6 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra okullarda dersler haftanın 5 günü ve yüz yüze yapılacak. Okulların açılması geleceğimiz için oldukça önemli. Uzaktan eğitim ile geçen sürede öğrenciler, öğretmenler ve veliler zor bir dönemi geride bıraktı.  İnşallah öğrencilerimiz bu eğitim öğretim yılını maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek tamamlayacak. Okulların açılması ile birlikte okul forması satıcıları, kırtasiyeciler, kantinciler, servis şoförleri başta olmak üzere eğitim sektörü ile ilgili birçok sektör nefes alacak.

Eğitim öğretimin aksamaması için bizlere büyük görevler düşüyor. Özellikle aşı sırası gelmiş tüm vatandaşlarımızın aşı olmaları oldukça önemli. Yine aşı ile birlikte maske, mesafe ve temizlik kuralları da salgınla mücadelede dikkat edilmesi gereken hususlar. Eğer bu kurallara toplum olarak uymazsak yapılacak bir kapanmada geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin vebalini üzerimize alırız.  Bu konuda başta eğitimcilerimize, şehrimizin yöneticilerine büyük görevler düşüyor.

Yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili değinmek istediğim bir konu ise okulların açılması ile birlikte kırtasiye malzemelerinin zincir marketlerde, internet sitelerinde satılması.  Okul alışverişi yapacak velilerin alışverişlerini özellikle pandemi sebebiyle zor bir dönem geçiren ve mesleği kırtasiyecilik olan iş yerlerinden yapmaları daha uygun olur. Özellikle öğretmenlerimizin ve okul idarecilerinin pandemi sebebiyle zor durumda olan ailelerin çocuklarının kırtasiye vb. ihtiyaçlarını gidermeleri konusunda destek olmalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2021-2022 eğitim öğretim döneminin ülkemize ve Konya’mıza başarılar getirmesini temenni ediyorum.

BİRBİRİMİZE DESTEK OLMALIYIZ

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da gezerken Ömer Ekinci isimli kullanıcının şu paylaşımı oldukça hoşuma gitti. Ömer Ekinci birbirimize destek olmalıyız notu ile birlikte şu paylaşımı yapmıştı, “Güzel ülkemin insanı kadar birbirinin paçasından çeken yoktur, hep olumsuz konuşur, sorsan “iyiliğin için” derler. Arkadan konuşur “yüzüne de söylerim” derler. Bizim buralarda yapamadığını yapanı, yükselemediği yere çıkanı sevmezler. “Kesin ip var” derler. Derler güzel kardeşim. Yuva kurarsın, boşanmanı beklerler. İş kurarsın, batacağın zamana iddiaya girerler, Birisiyle ortak olursun “kesin ayrılırlar” derler. Başarırsın “acemi şansı”, kazanırsın “babadan kalmıştır”, yükselirsin “torpili vardır” derler. En sonunda düşersen, “Eee biz demiştik” derler. Bu eleştireleri sıralamayı sürdürebiliriz. Gelin üç günlük dünyada birlik olalım ve birbirimizi destekleyelim. Hayat sevince ve paylaşınca güzel…

EKREM COŞKUN GİBİ GİRİŞİMCİLERİN SAYISI ARTSIN

Ekrem Coşkun adeta bir Konya ve Konyaspor sevdalısı. Sigortacılık sektöründe Konya’da başarılara imza atan Ekrem Coşkun, bu sektörün ardından “Ekrem Coşkun Döner” markasıyla da Türkiye genelinde ve dünyada adından söz ettirdi ve ettirmeye de devam ediyor. Ekrem Coşkun son işletmesini de geçtiğimiz günlerde MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda hizmete açtı. Ekrem Coşkun’un sigortacılık ve döner sektörünün ardından etliekmek sektöründe  de başarılı olacağına inanıyorum. Ekrem Coşkun Konya ve Konyaspor’a olan ilgisini başarıları ve sevgisi ile göstermenin yanı sıra istihdama da büyük katkı sağlıyor. Özellikle televizyon ekranlarında, gazetelerde, stadyumlarda Ekrem Coşkun Döner’in reklamlarını görmek bizleri gururlandırıyor. Ekrem Coşkun ve çalışma arkadaşlarına Konya’mıza ve ülkemize sağladıkları istihdamın yanı sıra şehrimizin tanıtımı için verdikleri emeklerden ötürü de teşekkür ediyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Ekrem Coşkun gibi girişimcilerin Konya’da artması ümidiyle Allah’a emanet olun...