Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nde bayrak değişimi yaşandı. Son dört yıldır TYB Konya Şubesi’nin başkanlığını icra eden Prof. Dr. Hayri Erten hocamızın kendi isteği ile tekrar görev almayacağını beyan etmesi üzerine, daha önce de başkanlık yapan Ahmet Köseoğlu kardeşimiz yeniden başkanlığa getirildi.

Geçen hafta Cumartesi günü yapılan 13. Olağan genel kurul toplantısı olgun bir hava içerisinde cereyan etmiş ve yeni yönetim, denetim kurulları belirlenmiştir.

Benim de denetim kurulu üyesi ve genel merkez delegesi olarak bulunduğum TYB Konya Şubesi, kurulduğu 1994 yılından bu yana yapmış olduğu kültürel etkinliklerle, Konya’da kültür ve sanat faaliyetlerinin öncüsü konumunda olmayı başarmıştır. 

TYB Konya Şubesi, Prof. Dr. Hayri Erten hocamızın başkanı olduğu son 4 yıl içinde 200 civarında kültürel etkinliğe imza atmış, Konya’nın kültür hafızasında önemli bir yer edinmiştir.

TYB Konya Şubesi’nin son 22 yıl içindeki kültürel etkinliklerine yakinen şahit olan bir kardeşiniz olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki TYB’nin, Konya’nın kültürel birikiminde çok büyük katkısı vardır.

Önceden planlandığı şekilde aksatmadan her hafta bir kültürel etkinlik gerçekleştiren bunu da 20 yıldır eksiksiz ve pürüzsüz devam ettiren TYB Konya Şubesi, yapmış olduğu kalıcı ve insana yönelik yatırımları ile en büyük takdir ve teşekkürü hak etmiştir.

TYB Konya Şubesi bu yönü ile sadece Konya’da değil Türkiye’de sayılı STK’lar arasına girmeyi başarmış ender kuruluşlardandır.

Bu başarıda, daha önceki dönemlerde başkanlık yapan Mustafa Çalışkan, Tahir Erbil, Ahmet Efe, Yusuf Türkalp,  Bekir Şahin, M. Ali Köseoğlu kardeşlerimizin elbette büyük payı vardır. Kendilerine şükran borçluyuz.

Yapılan TYB etkinliklerinde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ilçe belediyelerinin katkısını da zikretmem gerekiyor. Kazanılan bu başarıda verdikleri destek ve katkıları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.

Hayri Erten hocamız, sadece hizmetleri ile değil, nezaketi, insana olan saygısı, muhabbeti, mütevazılığı ve kimseyi kırmamaya özen gösteren güzel ahlakı ile gönüllerde taht kurmuştur. Hocamızın samimiyetine ve istikamet üzere olduğuna şehadet ederim.   

Hayri Erten hocamızın bundan sonra akademik çalışmalara daha fazla ağırlık vermek istediğini beyanla görev almak istemediği genel kurulda daha önce 8 yıl başkanlık yapan, TYB Konya Şubesine büyük hizmetleri dokunan ve onursal başkan sıfatını almaya hak kazanan Ahmet Köseoğlu kardeşim oy birliği ile ikinci defa başkanlığa seçilmiş oldu.

Ahmet Köseoğlu kardeşimin bundan sonra da TYB Konya Şubesi faaliyetlerine büyük katkısı olacağına ve tekrar devraldığı bayrağı daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum.

Hayri Erten hocamıza bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ve teşekkürlerimi sunarken, Ahmet Köseoğlu kardeşimi kutluyor, Cenab-ı Hak’tan muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim utandırmasın ve hayırlı hizmetlere vesile kılsın.

Bir ay kadar önce bu dönemdeki yıllık faaliyetini tamamlayan TYB Konya Şubesinde yeni dönem Şubat ayı başında başlayacaktır. Yeni dönemde de daha önceki güzel, faydalı ve verimli etkinlikler yıl boyunca sürüp gidecektir İnşaallah… 

Etkinliklerin kültürel boyutu olması yanında aynı zamanda bir eğitim boyutu olduğunu da belirtmek mümkündür. Bu haliyle TYB Konya Şubesi’nin bir mektep rolü oynadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bu mektepte, insanımızın büyük küçük, kadın erkek her kesimine, milli ve manevi değerlerimizi de içine alacak şekilde bir eğitim ve kültür programı uygulanmaktadır. 

Bu etkinliklere bilhassa gençlerimizin ilgi göstermesi şarttır. Son dönemde, daha önceki dönemlere göre gençlerimizin daha fazla ilgi göstermesi memnuniyet vericidir.

Etkinlikler önceden hazırlanıp basın aracılığı ile duyurulduğu gibi, bastırılan afişler, üniversitelere, belediyelere ve kamu - özel tüm kurumlara gönderilmekte, böylece toplum kesimlerine duyurulması için çaba sarf edilmektedir. 

Gerekli duyurular yapıldığına göre, artık görev gençlere düşmektedir. Bundan sonra İnşaallah onlar da daha fazla ilgi gösterirler. Gençlerimizin etkinliklere katılmaları kendilerine çok büyük artılar sağlayacak, onlara büyük kazançlar elde etmelerinin yolunu açacaktır.

Etkinlikler Kültür Park yanındaki Kültür Evlerinin ortasına bağımsız bir bina olarak inşa edilen Kılıçarslan Konferans Salonunda Şubat ayından itibaren her Cumartesi gerçekleştirilecektir.

Tüm kardeşlerimizi bir mektep havası içinde faaliyet icra eden TYB Konya Şubesinin kültürel etkinliklerine davet ederken, önceki dönemlerde görev ifa eden yönetim ve denetim kurulu üyesi dostlarımıza şükranlarımı sunuyor, yeni görev alan kardeşlerimize de hayırlı ve başarılı hizmetler diliyorum. Sağlıklı ve mutlu yarınlar efendim.