Dün Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Edip Yıldız birlik binasında düzenlediği basın toplantısında çiğ süt fiyatlarını değerlendirdiği basın toplantısına Konya’da görev yapan meslektaşlarımız ile katılım sağladık. Başkan Edip Yıldız son dört yılda artan maliyetler sebebi ile hem et üreticisinin hem de süt üreticisinin ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade ederek yaşanan sıkıntılar sebebiyle üreticilerin sektörden çekildiğini ifade etti. Türkiye’de süt üretimi konusunda önemli bir konumda olan Konya’da da artan maliyetler sebebi ile son bir yılda Konya’da 2 bin civarında üreticinin  sektörden çıktığını  ve Konya’da üretilen süt yüzde 37 oranında düştüğüne dikkat çekti. Tarım ve hayvancılık şehri olan Konya’da yaşanan bu düşüş  diğer illerde de yaşanacak düşüşler ile birlikte yakın bir zamanda sektörde tehlike canlarının çalacağını işareti olarak düşünüyorum. Başkan Edip Yıldız Konya DSYB olarak her türlü sorumluğa hazır olduklarını ifade ettiği toplantıda bizlerin de sektör ile ilgili merak ettiği soruları cevapladı. Bir insanın sağlıklı bir yaşam  sürmesi için et ve süt tüketimi oldukça önemli. Bu durumda insanların sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesi için et ve süt tüketimi oldukça önemli. Bunun için süt üreticisi ile et üreticisinin  de artan maliyetler karşısında korunması da oldukça önemli. Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği  (DSYB) Başkanı Edip Yıldız’ın birlik üyelerinin sesi olarak yaptığı açıklamaların  karşılığını hükümet kanadında da karşılık bulacağını inanıyorum. Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin gereken adımları atarak süt üreticisini de koruyacak adımlar atacağını yürekten inanıyorum.

 BİZİM MERAM KÖYÜ KONUT YAPI KOOPERATİFİ HEYECANLANDIRDI

Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği projeler ve çalışmalar ile adından başarılı bir şekilde söz ettiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş konut hamlelerine bir yenisini daha eklendi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Meram’ın ruhuna ve özüne yakışan yeni bir yatırım müjdesini  geride bıraktığımız hafta başında Konyalılar ile paylaştı. Meram’ın ruhuna ve özüne çok yakışacak bir proje olan ‘Bizim Meram Köyü Dağ Evleri’ Meram’da yürütülen Büyük Konut Hamlesi’nin en yeşil halkası.  Proje’nin açıklandığı günden bu yana sokakta konuştuğumuz vatandaşlar ile konuştuğumuz da projenin Meram’a değer katacaklarını bu tür projelerinin de devamını beklediklerini ifade ettiler.  Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u bu güzel ve örnek proje için tebrik ediyor, bu tür projelerinin devamını da beklediğimizi ifade ediyorum.

MÜSİAD EXPO İÇİN GERİ SAYIM SÜRÜYOR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)  tarafından 2 yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO Karma Ticaret Fuarı, bu yıl 2-5 Kasım'da TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını açacak. 19'uncu kez düzenlenecek etkinlikte, 124 ülkeden 100 binin üzerinde ziyaretçi ve katılımcı ağırlanması ön görülürken, fuara gelecek nitelikli alım heyetleri girişimci, yatırımcı ve sanayici iş insanları ile bir araya gelecek.  Düzenlenen bu organizasyon da her yıl önemli üyesi ile katılan MÜSİAD Konya Şubesi bu yıl da fuarda MÜSİAD’ın diğer şubeleri arasında farkını ortaya koyacağını yürekten inanıyorum. MÜSİAD EXPO Fuarı’nın Konyalı sanayicilere de ciddi ekonomik katkılar sağlayacağını da belirmeden geçemeyeceğim.  MÜSİAD EXPO 2022 küresel ticarete de yön verecek. Bu güzel organizasyon için ÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Yönetim Kurulu Üyelerine şimdiden teşekkür ederken, MÜSİAD EXPO Karma Ticaret Fuarında Konya’nın güçlü bir şekilde temsil edilmesine liderlik edecek MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerine ve MÜSİAD Konya üyelerine çalışmalarında başarılar dilerim.