Daha önceki yazılarımızda da belirtiğimiz gibi Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin en başarılı bakanları arasında adını altın harflerle  yazdıran bakanlarımızdan Konya’nın evladı, hemşehrimiz Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülkemizde yaşanan deprem, sel, yangın gibi olaylarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli ile birlikte yaşanan olayların ardından bölgede hızla yürütülen çalışmalarla ve bölge insanın acısını hafifletmek ve çalışmaların hızla tamamlanması için yoğun gayret gösteriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Türkiye’nin dört bir tarafına Konya’nın samimiyetini, hoşgörüsünü ve yardımseverliğini iletiyor. Özellikle şehrimizin gururu Konyaspor’a ait lisanslı ürünleri gittiği bölgelerde çocuklara vermesi ile birlikte Konyaspor sevgisinin geniş kuşaklara aktarılmasına vesile oluyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Türkiye’nin dört bir yanında yerel yönetimlerin hayata geçirilecek çok sayıda projesine de katkı sağlıyor. Kısacası Murat Kurum bakanımız milletine yoğun hizmetler ulaştırması konusunda yoğun gayret sarf ediyor. Rabbim Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un yar ve yardımcısı olsun. Şehrimize büyük hizmetleri olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un isminin Konya’da bir yere verilerek vefa gösterilmesi gerektiğini inanıyorum. Vatandaşlar her gittiği ilde onu görünce seviniyor; kimi zaman “Murat amca” kimi zaman “Murat abi” kimi zaman da “Kara Murat geldi” diyor. Hatta “Sen geldiysen sorun yok hamdolsun, halledersin sen” diyorlar. Murat Kurum gittiği her ilde vatandaşlara güven veriyor. Konya’mızın gururu Murat Kurum sahada, afet bölgesinde vatandaşlarla beraber olmayı da ihmal etmiyor. Şunu sormak istiyorum, hangimiz bir haftadan fazla evinden, sevdiklerinden, ailesinden uzak kalabilir? Ama Sayın Bakanımız bazen günlerce afet bölgesinde kalarak, oradaki vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya, onlarla hemhâl olmaya çalışıyor. İşte bunun adı fedakârlık değil de nedir?

OKULLAR CIVIL CIVIL SESLERLE ŞENLENDİ

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Pazartesi günü itibariyle başladı. Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci okulları, sınıfları doldurdu. Bir milyon 100 binden fazla öğretmen de okullarda, sınıflarda öğrencileriyle bir araya geldi. Anne ve babalar ile çocukların okul telaşını özlediğine dün şahit olduk. Bir ülke için eğitimli gençlik oldukça önemli. Onun için 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında eğitimin yüz yüze kesintisiz devam edebilmesi için hepimizin pandemi kurallarına uymamız gerekiyor. Bu konu geleceğimizin teminatı gençlerimiz için oldukça önemli. Evimizin yakınında bulunan ilkokulun bahçesinde ve iş yerimizin yakının bulunan özel lisenin bahçesinde öğrencileri görmek bizleri çok mutlu etti. Salgınla mücadeleyi sürdürdüğümüz bu günlerde kurallara uymak hem ülkemiz hem de dünyamız için hayati öneme sahip. Lütfen maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize, anne ve babalara ayrıca bütün milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

KONYA’YA MAVİ ÇOK YAKIŞTI

Pazartesi akşamı Konya’mızın gururu Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesabından Konya’nın aşılama kategorisinde mavi kategoride yer aldığını açıkladı. Konya’da 1. doz aşısını yaptıran vatandaşlarımızın oranı yüzde 75’in üzerine çıkmış durumda. 2. ve 3. doz aşı oranlarında da yüzde 75 oranına ulaştık. Konya her zaman Türkiye’ye örnek olmuştur. Kıymetli Konyalı hemşehrilerimizin aşılamada daha da iyi bir oranla Türkiye’ye örnek olacağı inancındayım. Eğitimin aksamaması, yeni bir kısıtlama yaşanmaması adına aşı sırası gelmiş tüm hemşerilerimizi aşı olmaya davet ediyorum. Konya’nın aşılama oranının artmasında büyük emek veren Vali Vahdettin Özkan’a, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’a, Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği Başkanı Dr. Yavuz Altınbaş nezdinde Konya’daki tüm Aile hekimlerimize, hemşirelerimize, hastane yöneticilerine, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, Milletvekillerimize, kamu kurum ve kuruluş müdürlerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.