"Vettekullah, ve yuallimukumullah." (Bakara süresi -282 )

"Allah'tan çok korkun ,takva ehli olun ki ,mualliminiz Allah olsun.

Allah-u Teâlâ kendi nurundan ,kendi nurunu yaratmıştır. Kendi nurundan da Habibinin nurunu yaratmıştır. Habibinin nurundan da kâinatı donatmıştır.

Allah-u Teâlâ lütuf varlığından Habibinin deryasına ilmini, feyzini, nurunu, izzetini, ikramını dolduruyor. Habibinin deryasından da marifetullah ehlinin deryasına dolar. Oradan da ummana dağılır.

Onların bir damlası ummana yeter. Onlar selvi dallar gibi çıkar, onların kökü Arş-ı Rahman dibinde saklıdır. İlim irfan kaynağıdır. Başka bir şey istemezler.

Onlara dünya, bir yüzük kaşı kadar değeri yoktur. Ahiret onlara çizik çizemez. Mal mülk onları oyalayamaz. Perdeler onları saklayamaz.

Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor; "Herkeste bir ruh vardır. Tasavvuf ehlinden ise iki ruh vardır. Onun lütuf varlığını söker çıkarırım, kendiminkini yerleştiririm. Kendiminkini yerleştirince;

Bakan gözüyüm benimle bakar,

Konuşan diliyim benimle konuşur,

Anlayan kalbiyim benimle anlar,

İşiten kulağıyım benimle işitir,

Dokunan eliyim benimle dokunur,

Yürüyen ayağıyım benimle yürür", buyuruyor.

Yine Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor;

"Ben tasavvuf ehli kişinin yüzünü yüzüme çeviririm, karşısına geçerim. Sadrını eylerim bir Ârş-ı Rahman. Bütün ilimlerimi doldururum, feyzini nurumuda doldururum. Ne anlattıracağımı Rabbinizden başka kim bilebilir?" buyuruyor.

 Allah Resul'ümüz şöyle buyuruyor;

"Dağların özünde elmas var,

Kâbe'i Şerif'in özünde Hacer'ül Esved var,

İnsan-ı Kâmilin özünde Hak var.

İnsan-ı Kâmilin özünde Hak olduğu için,

Onların kalbi olmuştur bir Kâbetullah !

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmi ,büyük mutasavvıf, düşünür ,hak aşığı .Konya’mızın manevi büyüğü. Dünya kıymetini bildi tüm dünyadan ziyaretçisi akın akın gelmekte .Lakin Konya'mızdan hala Türbe-i Şerif'ini ziyaret etmeyen, sandukasını görmeyen var .!!

Evliyaya muhabbet ,dünya ve ahiret kazancının sermayesidir. Bu sermayeden mahrum kalmamaya özen göstermeliyiz.

Gidemeyenlerin de iyi niyetli olduğunu düşünüyor ve büyük kapının onlara da açılmasını diliyorum.

Muhabbetle kalın.