Konya geçtiğimiz günlerde Selçuklu Kongre Merkezi’nde önemli bir fuara ev sahipliği yaptı. Enerjinin kalbi üç gün boyunca Konya’da attı. Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı, T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayelerinde Kalyon Enerji ana sponsorluğunda  3-4-5 Haziran 2021 tarihleri arasında “Konya’nın Enerjisi Türkiye’yi Aydınlatıyor” teması kapsamında gerçekleşti. Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı kapsamında katılımcılar ve ziyaretçiler, enerji alanında çalışan bilim insanları, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileriyle tanışma imkânı bulmanın yanı sıra, zirve programları çerçevesinde bu alandaki tüm yenilikleri takip etme, uluslararası ve yerel firmalarla iş ağlarını genişletme imkânı buldu. 

Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı kapsamında enerji verimliliği politikaları, sanayide enerji yönetimi, bölgesel güneş ve rüzgâr enerji yatırımları ve bu yatırımların geleceği, temiz enerji teknolojileri, lisanssız enerji üretiminde yeni dönem, enerji hukukunda yeni düzenlemeler zirvenin öne çıkan konuları arasında yer aldı. “Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı” Kaskon Fuarcılık tarafından organize edildi. Fuarı 25.017 kişi ziyaret ederek ilk yıldan rekor kırıldı. 78 katılımcı firma ve ziyaretçiler fuardan memnun ayrılırken, fuarın son yıllarda yenilenebilir enerji konusunda atağa kalkan Konya için önemini katılımcılardan duymak bir gazeteci olarak beni oldukça memnun etti. Katılımcı firmalar fuarda hem ikili görüşmeler aracılığıyla katkı sağlarken hem de yeni ticaret köprüleri oluşturdular. “Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı” Konya’da Tarım Fuarı’nın ardından yeni bir marka olacağını ilk yıldan gösterdi.  Konya’da bu fuarı başarılı bir şekilde düzenleyen Kaskon Grup Genel Müdürü Tayfun Öztürk ve fuarda görev alan fuar yetkililerini tebrik ediyorum.

100.YILDA BÜYÜK BEKLENTİ

Geçtiğimiz cumartesi günü bu yıl 100. yılını kutlamaya hazırlanan Konyaspor’da gerçekleşen genel kurulun ardından yeni başkan Fatih Özgökçen oldu. Konyaspor kongresi Konya’ya ve Konyaspor’a yakışır bir şekilde gerçekleşti. Özellikle salonda eski başkanlar Bahattin Karapınar ve Fatih Yılmaz’ın da olması ve seçimlerin ardından Konyaspor Başkanlığına seçilen Fatih Özgökçen ile birlikte Hilmi Kulluk başkanın sahnede verdikleri fotoğraf karesi Konyaspor’un geleceği için oldukça önemliydi.

Konyaspor Başkanlığına seçilen Fatih Özgökçen ve ekibini kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Kongereye Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan da katıldı. Ancak kongrede gözler Konya Milletvekillerini,  merkez ilçe Belediye Başkanlarını, siyasi parti İl Başkanlarını aradı. 100’üncü yılda güçlü Bir Konyaspor için şehir olarak milletvekili, vali, belediye başkanları, siyasi parti il başkanlarını aradı.

Yazımı bitirirken  siz kıymetli okurlarımdan “Ailenizin Gazetecisi” olarak YouTube kanalıma desteklerinizi beklediğimi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.