Kimimiz, haftalardır ailece yemek yememiştir ama bazen topluca yılda bir kez piknik yaparız.

Kimimiz iktidar yanlısıdır, kimimiz muhaliftir…

Kimimiz keyif içinde, kimimiz isyan dolu…

Hem güleriz, hem ağlarız…

Aynı gemide olmasak da, aynı okyanus üstündeyiz…

Biz gazetecileriz…

Bugün kendimizi anlatalım istedim. Pazar günü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü. Bu yıl yaşanan pandemi sağlık personeli, emniyet personeli, öğretmen, çiftçi, market çalışanları yanında doğru bilgileri vatandaşlara aktarma konusunda büyük gayret gösteren gazetecilerin de önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle gün boyu 'Çalışan' gazetecilerin gününü kutlayanları, e-mail ya da mesaj atanları göreceğiz. 11 Ocak’ta methiye düzülen gazeteciler unutulacak. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken çalışmayan gazeteci meslektaşlarımızı da unutmamak gerekir.

Gazetecilik çoğu zaman kendinden, sevdiklerinden, özel günlerden, bayramlardan, kutlamalardan, özgürlüğünden hatta canından vazgeçenlerin; afet, savaş, yangın, cinayet, kriz peşinde ömrünü tüketenlerin mesleğidir. Herkesin bilip de "aslında haber…" diye akıl vermeye çalıştığı, bir tek kendi hakkını arayamayan, "İçi beni dışı seni yakar" diye hissedenlerin aşkıdır. Tüm bu fedakârlığına rağmen en çabuk unutulanların mesleğidir. Ama işvereni olmasa da kendine o ruhu yansıtacak bir mecra mutlaka bulur. Adı üstünde fikir işçisidir. O yüzden sadece çalışanları değil tüm gazetecileri hatırlamak lazım bugün.

Özellikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle her sektör gibi basın sektörü de zorlu bir süreçten geçiyor. Basının zor günler geçirdiği bu günlerde büyük emek ve fedakârlık ile çıkarılan yerel basın organları desteklenmeli. Özellikle Konya’da başta Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası, işadamları dernekleri, STK’lar, meslek kuruluşları, üniversiteler, işadamları ve şehirde yaşayan isimlerden daha çok destek bekliyoruz. En azından Konya’da yaşayan herkesin günlük olarak her gün gazete bayilerinden bir yerel gazetede almasını rica ediyoruz. Yerel basına verilecek destek ile istihdam artacak ve Konya’dan kaliteli ve başarılı gazetecilerinin yetişmesine katkı sağlanacak. Bu sayede Anadolu’da örnek yayın yapan Konya gazetelerinin kalitesi daha da artacak.

Özellikle şehrin yöneticilerinden, kurum yöneticilerinden ve basın danışmanlarından yerel basında istihdam edilen genç gazetecilere haber konusunda yardımcı olmalarını rica ediyorum. Lütfen şehrin menfaatlerini ve şehrin güzelliklerini ortaya çıkaracak haberlerde gazetecilere zorluk çıkarmayın. Üniversite, sanayi ve STK’nın yoğun olduğu Konya’da gazetecileri teşvik etmek amacıyla ödül törenlerinin düzenlenmesi gerektiğine ısrarla dikkat çekmek istiyorum. Bu konunun önemi bu organizasyonlar düzenlenenince daha da iyi anlaşılacak. Muhabirler arasındaki tatlı rekabet, Konya’da güzel haberlerin yapılmasını sağlayacak.

Konya’da yaklaşık 6 yıldan bu yana mesleğimi büyük bir aşk ve özveriyle eda ediyorum. Ömrümün sonuna kadar da bu aşkla çalışamaya devam edeceğim. Benim bu heyecanımı görerek bir tasarım yapan ve bu çalışmanın akıllarda kalmasını sağlayan ‘Ailenizin Gazetecisi’ sloganının mimarı Özkan Öz abime bir kez daha teşekkür ediyorum. Altı yıldan bu yana mesleğimi aşkla icra etmeme vesile olan annem Hatice Çağla’ya, babam Hasan Çağla’ya, kardeşim Taha Süleyman Çağla’ya, anneannem Tayyibe Kızıltuğ’a, dedem Hüseyin Kızıltuğ’a, teyzelerim Keziban Kızıltuğ, Rahime Koçsoy’a, akrabalarıma ve bugünlere gelmemde desteklerini esirgemeyen işverenlerime, müdürlerime, çalışma arkadaşlarıma ve sektördeki meslektaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ayrıca her daim desteklerini esirgemeyen Ahmet Kuş ve Alaaddin Aladağ’a da çok teşekkür ediyorum.

Her kim ki bu iş için geçmişten bugüne umutla, mücadeleyle taş üstüne taş koyduysa minnettarım. Göçenlere Allah'tan rahmet, kalanlara sağlık dilerim. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüz kutlu olsun.