Adalat ve Kalkınma Partisi'nde aday adayları temayül virajını da geride bıraktı. 206 aday içinde temayüle girecek 184 aday adayı teşkilat mensuplarının oyları için gece gündüz demeden çalıştı, ilçe ilçe gezdi. MKYK üyeleri ve mevcut milletvekillerini ise böyle bir derdi olmadı. Aday adaylarımız dün de temayülden önce kurdukları stantlarda promosyonlar, şekerler, çikolatalar, lokumlar dağıtarak teşkilat mensuplarından oy istedi. 'Herşey ilk 14 için' düsturu ile çalışan aday adaylarından teşkilat mensupları listede görmek istediklerini seçti ama daha biz kim fazla oyu aldı öğrenemedik. Bakalım teşkilat kimleri listede görmek istiyor!

***      ***      ***

Konya'da her ne kadar temayül yoklamaları yapılsa da teşkilatın belirledi isimler pek önemli değildir. Nitekim önceki temayüllerde de bunun örneğini gördük. Teşkilat kanadından rekor oy olan büyüklerimizin listeye giremediğine birçoğumuz şahit oldu. Çok uzağa gitmeden 2011 yılında gerçekleşen temayülden örnek verecek olursak listede birinci olan Recep Konuk, rekor oy alan Latif Selvi yine listede önemli oranda oy alan Ziya Özboyacı gibi isimlerin hiç biri ilk 14'e girememişti. Bu da gösteriyor ki, Konya'nın siyasetçisini Konya teşkilatı değil genel merkez belirledi. Tahminlere göre hatta büyük ihtimal yine aynı durum söz konusu olacaktır.

***      ***      ***

Temayülün etkisini aday adaylarımızın da çok iyi bilmesine rağmen bin bir türlü uğraş vermeleri de düşündürücü. Kendine ihtimal vermeyen aday adaylarımız gülünç reklamlar, sloganlarla, şeker-lokum dağıtarak, kolonya tutarak oy istedi. Tamam vekillik Türkiye'de önemli bir konum ama, vekillik garanti değilken bu kadar rezil olmanın da bir anlamı yok. İllaki çalışmadan olmaz, seçimi çalışan kazanır ama bunun da bir adabı olur. Dile düşmek yerine örnek bir siyasi çalışma ile çalışmak gerekir. Ağırbaşlılık, siyasetin gerektirdiği ciddiyet ile durabilen aday adaylarımız seçilmese bile erdemi ve ciddiyetli bir aday adayı olarak zihinlerde kalırsa, milletvekilliğinden makbule geçecektir.

***      ***      ***

Temayülde gördüğümüz kadarıyla da bu duruşu gösteren aday adaylarımız zaten takdiri alıyor. Ciddiyeti, duruşu, karizması, konuşmaları, mütevazilikleri ile örnek olan aday adaylarımızı görüp de, 'yönetecekse de bizi bu adamlar yönetsin' dememek elde değil. Erdemlilik gösteren, siyasetin ciddiyetinden taviz vermeyen, mütevazi duruş en önemlisi bu işi becerebilecek aday adaylarımıza başarılar dileyelim. Diğer aday adaylarımız da seçimden aday listesinin açıklandığı süreç sonrasını da düşünerek kendilerini rezil etmeden hareket ederlerse iyi olur diye düşünüyorum bir vatandaş olarak. Umarız böyle olur. Ne diyelim, Allah herkesin gönlüne göre versin.