İlk şiir kitabı Geleneksel Seni Anma Geceleri ni yeni çıkaran dostum Seyit Ayvaz Sun tv de Şairin Düşlemesi programı yapıyor.
Uzun süredir davet ediyordu. Ben Konya dışında yaşadığım için davete icabet edemiyordum. Nihayet 14 Haziran da icabet mümkün oldu; zannımca iyi bir program icra ettik.
Umarım izleyenler memnun kalmışlardır.
Konu aşk!
Bendenizi tanıyan bazı arkadaşlar Seyit Bey'e yahu Behçet bey kim aşk konuşmak kim. Biz onu sert siyasi görüşleri ile biliriz; demişler.
Elhak doğrudur.
Buna rağmen aşkı konuşmak cüretinde bulunduğum için özür beyan ederim.
Ben Seyit Bey'in daveti vuku bulduğunda kendisine de söyledim; hatta şaka ile karışık kardeş şişman adamdan âşık olmaz, benim de aşk hakkında konuşmam, yağmur yağarken bahçe sulamaya benzer, abesle iştigaldir dedim ama Seyit Bey farklı düşündüğünü ve benim duygusal ve aşka yatkın bir yanım olduğunu söyledi.
Ve böylece biz bu programı gerçekleştirdik.
Hemen her şeyi, her türlü değeri acımasızca ve inanılmaz bir hızla tüketen bir toplum için aşk da kullanılan ve tüketilen bir metaya dönüştü ne yazık ki.
İnanılmaz bir hızla insanlar âşık oluyorlar veya öyle zannediyorlar ve inanılmaz bir hızla aşkım, bir tanem, kalbimin tek sahibi sensin! diye hitap ediyorlar. Ve yine inanılmaz bir hızla birbirlerine hakaretler ederek ayrılıyorlar.
Hayret ki ne hayret!
Herhalde bu haz ve hız dünyasında işler böyle yürüyor.
Ne diyelim; Allah akıbetimizi hayreylesin.