Ligin ilk haftasında deplasmanda oynanan Eskişehir maçından mağlup ayrılan Konyaspor, lige verilen bir haftalık milli maç arasından sonra yeni stadında ilk kez taraftarının karşısına çıkacak.

İlk hafta maçlarına damgasını vuran olay, tribünlerin boş olması idi! Futbol Federasyonu geçen yıl aldığı ve lokal olarak uyguladığı Passolig Kartı uygulamasını bütün ülkeye yaydı. Bu uygulama sonucunda dünyaya “maçlar seyircisiz nasıl oynatılırı” gösterdi. 

Ligin ilk haftası olmasına rağmen takımlarını özleyen, yeni transfer edilen oyuncularını görmek isteyen taraftar federasyon tarafından stattan uzak tutuldu. Futbolu seyircisizleştirmek için yapıldığını düşündüğüm passolig kartı uygulaması sonucunda boş tribünlere oynamak zorunda kalan takımlar bakalım bu işe ne kadar sabredecekler.

***

Yeni yapılan Stadyum ile ilgili düşüncelerimi sizlerle daha önce paylaşmıştım. Ancak paylaştığım o görüşler boş bir stadyumun bende uyandırdığı izlenimlerdi. Hafta sonunda Balıkesir ile oynanacak müsabaka sırasında stad için daha sağlıklı bir karar verme fırsatı bulacağız.

Stadın ulaşımı, ses düzeni ve zemini hakkında daha net bir bilgiye sahip olacağız. Gönlümüz istiyor ki yeni stadyumumuzda taraftar ve oyuncular müthiş bir gönül birliği oluştursun ve sadece Balıkesir maçı değil bu sezon yapılacak bütün müsabakalar bu gönül birliği içerisinde geçsin.

Sanıyorum bu birliktelik için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek hazır. Bu konuda Konya'da bulunan bütün spor yazarlarına (basın mensuplarının tamamı olabilir) bir mektup yazma nezaketinde bulunmuş. Yeni stada yakışır bir Konyaspor oluşturmak için bütün şehrin kenetlenmesini istiyor.

Konyaspor'un adından ülke genelinde ve dünyada söz ettirilebilmesi için kendileri üzerlerine düşeni yerine getirmeye hazır olduklarını belirttikleri mektuplarında, basının da yapıcı eleştiriler ile Konyaspor'a sahip çıkmasını beklediklerini belirtiyorlar.

Konya Basını özellikle spor alanında takımının her zaman yanında yer aldı. Hiçbir spor yazarı kendi hırsı uğruna Konyaspor'u eleştirmedi, bundan sonrada eleştireceğini düşünmüyorum. Bizler Konya'nın ilk sıralar için mücadele eden bir takıma sahip olmasını her zaman gönülden istedik ve bu nu istemeye de devam edeceğiz. Bu konuda şehri yönetenlerden yeterli destek alamamak sıkıntımızdı. Bu mektupla birlikte Büyükşehir Belediyesinin de yanımızda olduğunu gördük ve memnun olduk.

İnşa Allah bu sezon bütün şehir takıma destek verir ve tarihimizde ilk kez Avrupa'ya gitme hakkı kazanırız. Yine umuyorum bu destek sadece sözde kalmaz Konyaspor yine tarihinde ilk defa Türkiye Kupasında final oynar ve bu kupayı müzesine koyma başarısını gösterir.

***

Balıkesir maçını Eskişehir mağlubiyetinin telafisi gibi görmek yanlış bir düşünce bence! Her maç kendi çapında bir final ve hiçbir maç bir önceki maçın telafi maçı değil. Konyaspor yeni transferlerini Balıkesir maçı ile seyirci karşısına çıkaracak. Yeni transferleri bu maçta çıplak göz ile görme imkânı bulacağız. Şayet izleyebilirsek kaleci dahil bütün yeni transfer edilen futbolcular için fikirlerimizi karşılaşmadan sonra sizlerle paylaşacağım.

Balıkesir maçı zor bir müsabaka olacak. Rakip bu yıl çıktığı Süper Ligde ilk galibiyetini almak için sahaya çıkacak. Bunun için iyi konsantre olacağını düşünüyorum. Rakibi küçümseme veya ciddiye almama sonucu büyük bir hüsran yaşanabilir.

Aman dikkat.