Süper Ligin ikinci haftasında Konyaspor evinde taraftarları ile buluştu.

Sezon başlamadan önce merek edilen konu, Konyaspor yeni hizmete girecek olan sahasında yapacağı ilk maçta taraftarı karşısında nasıl bir oyun ortaya kor idi! Balıkesir karşısında bu sorunun cevabını taraftarına verdi Konyasor.

Sahaya üç yeni transfer ile çıkan Konyaspor, görücüye çıkardığı futbolcular için taraftarından not bekler gibi idi. Tribünlerde yerini alan taraftar da bunun bilincindeymiş gibi oyunu dikkatle izledi ve hem takıma hem de oyunculara notunu verdi.

Transfer edildiği hafta çok eleştirilen ve Kaya Tarakçı'nın arkasında iyi bir yedek olur denilen Belec ilk on birde sahaya çıktı. Daha önce oynadığı takımlarda maç başına bir gol ortalaması ile oynadığı söylenen Belec, maç sırasında kendisine fazla iş düşmese de bu hahtayı gol yemeden kapatma başarısı gösterdi. İkinci yarıda Balıkesirspor'dan Gökhan'ın kaleye gönderdiği şutu çıkardığı anda gösterdiği refleks karar vermede acele etmememiz gerektiği uyarısı gibi idi.

Önümüzdeki haftalar bize Belec hakkında daha iyi karar vermemiz konusunda yardım edecektir.  1984 yıllında Galatasaray tarafından transfer edilen Simoviç de yediği hatalı gollerle gündemde olan bir kaleci idi. Ancak ilerleyen zaman içerisinde Türkiye'nin en iyi kalecilerinden birisi oldu ve Galatasaray onun döneminde 14 yıllık lig şampiyonluğu hasretini noktaladığı gibi Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında da Yarı Final oynama başarısını gösterdi. Biz de ilerleyen haftalarda Belec'in form tutarak bu sezon hiç olmazsa Konyaspor'u Türkiye Kupasında yarı finale taşımasını bekliyoruz.

Santrafor mevkiine transfer edilen Rangelov kaliteli bir oyuncu intibaı verdi. Ancak çok iri cüsseli olmamasına rağmen biraz yavaş bir futbolcu gibi göründü ilk maçta. Daha ilk maç olduğu için bunun bir alışma devresi olduğunu düşünüp moralimizi bozmadık.

Yeni transferlerden üçüncüsü Torje için ise gelecek haftalarda tribünlerin sevgilisi olacak dersek sanırım hata olmaz sadece acelecilik yapmış oluruz. Torje sürekli oyun içerisinde olmayı seven, defanstan top çıkaran, pres yapan, ileriye top taşıyan ve rakibin çıkışında pres uygulayan bir görüntü verdi. Futbol oynamaktan zevk alan bir oyuncu... Şayet bu zevk alma işi bütün takıma sirayet ederse bu yıl çok farklı bir Konyaspor izleyeceğimizi söyleyebilirim.

Yeni stat henüz tam olarak bitmemiş olmasına rağmen hem seyirci üzerinde hem de oyuncular üzerinde müthiş bir etki bırakıyor. Eko sistemi mükemmel diyebilirim. On binin üzerinde bir seyirci olmasına rağmen, ses desibeli bir hayli yüksekti. Stadın tam olarak dolması halinde hem oyuncular açısından hem de seyirci açından müthiş bir atmosfer oluşacağını düşünüyorum.

Zemin, daha önce yapılan Kadir Has, Türk Telekom Arena veya Mersin stadyumlarında olduğu gibi bizi mahcup etmedi. Bu kadar güzelliğin içinde bocalayan seyirciye bir güzellikte benden olsun dercesine Torje'nin golü geldi. Son derece zor bir vuruş tekniği gerektiren pozisyonda Torje'nin yaptığı vuruş ve topun ağlarla buluşması taraftara “bu güzel stadın açılışı ancak böyle güzel bir golle taçlandırılabilirdi” dedirdi.

Konyaspor bu yıl daha iyi bir takım olduğu görüntüsü verdi ilk maçında. Futbolcular bir arada oynadıkça bu çıta daha da ileriye taşınacaktır.

Hafta sonu oynanacak Sivas maçı zor bir deplasman olacak. Ben bu deplasmandan hiç olmazsa bir beraberlik çıkarılabileceğine inanıyorum. Konyaspor'a başarılar diliyorum.