Ligin ikinci yarısına hızlı giren Konyaspor, bu hafta evinde Elazığspor'u konuk edecek. İkinci yarının istim üzerine olan iki takımının mücadelesinde Konyaspor galibiyete bir adım daha yakın görünüyor.

Ligin ikinci yarısında üçüncü hafta da geride kaldı. Bu üç hafta sonunda Konyaspor iki galibiyet ve bir mağlubiyet alarak altı puan topladı. Bu altı puanı alırken rakip kalelere yedi kez gol atma başarısı gösterirken kendi kalesinde ise üç gol gördü. Bu üç maçın ikisini deplasmanda birisini kendi sahasında oynadı.

Rakip Elazığspor'a bakacak olursak o da oynadığı üç maçtan altı puan çıkarmış. Evinde oynadığı iki maçı kazanırken deplasmanda oynadığı Karabük maçını 3-1 kaybetmiş. Rakip ağları altı kez havalandırma başarısı göstermiş, bu arada da kendi kalesinde dört gol görmüş. 

İkinci yarı maçları baz alındığı zaman iki takımın da eşit puana sahip olduğunu, Konyaspor un attığı gol sayısında fazlalık olduğunu, yediği gol sayısının ise daha az olduğunu görüyoruz. Ancak geride kalan yirmi hafta sonrasında Konyaspor'un topladığı 26 puanla ligde on birinci sırada olduğunu, Elazığspor'un ise 19 puanla on beşinci sırada yer aldığını görüyoruz. 

İkinci yarıda aldığı başarılı sonuçlarla gözünü sıralamanın yukarılarına diken Konyaspor'un evinde oynadığı bu maçta, rakibinin kendisine yaklaşmasına izin vermeyeceğini düşünüyorum. Konyasporlu oyuncular da benim bu düşüncemi haklı çıkartacak bir sonucu yakalayacak güçte. Ancak kendisine ligin ortalarında bir yer bulmak isteyen Elazığspor da maça sonuna kadar asılacak. Onlar için maç sonrasında kaybedilecek bir üç puan çok şeyler ifade ediyor. En azından geçmeyi hedefledikleri Konyaspor ile aralarındaki farkın açılmamasını isteyecekler. Konyaspor için beraberlik kötü bir netice iken Elazığspor için beraberlik hiç olmamasından daha iyi bir sonuç olarak kabul edilecek.

Bu maçın normal şartlar altında Konyaspor tarafından kazanılmaması için hiçbir sebep yok. Beraberlik sürpriz olur. Maçın kaybedilmesi halinde ise! 

***

Kasımpaşa maçında ortaya konulan güzel oyun ve alınan net skor sonrası bazı yazar arkadaşlarımız “Uğurcular nerede?” diye başlıklar attılar ve Uğur Tütüneker'i destekleyen yazarları eleştirdiler. Alınan bu galibiyetten sonra onları hoş görümüz içerisinde kabul ettik. Ancak Uğur Hoca görevde iken ona destek veren birisi olarak da karşı tarafın hoş görüsüne sığınarak birkaç cümle yazmak istiyorum.

Bir defa bu arkadaşlar şunu iyi bilmeliler ki biz her şeyden önce Konyaspor'un çıkarlarını düşünürüz. Şahıslar geçici, Konyaspor ise kalıcıdır. Uğur Hoca'yı destekleme konusuna gelince! 

Takımı Süper Lige çıkaran kişi Uğur Hocadır. Bu gün sahaya çıkıp çatır çatır maç oynayan ve rakiplerine üstünlük sağlayan takımın transferinde söz sahibi olan kişi de Uğur Hocadır. Mesut Bakkal göreve geldiğinde hazır bir takım bulmuşsa bunun müsebbibi de Uğur Hocadır. Fener Bahçe gibi bir takımı iki sıfır geriden gelip üç iki yenerek Konya Atatürk Stadının çimlerine gömen de Uğur Hocadır.

Biz, emeğe saygı ve vefa adına Uğur Hoca'nın yanında yer aldık ve ona desteğimizi verdik. Şu anda da Konyaspor'un başarılı olabilmesi için bütün desteğimiz ile Mesut Bakkal'ın yanında ve arkasındayız. 

Her şey Konya Şehri ve Konya'yı vitrinde temsil edecek olan Konyaspor için. Hiçbir zaman isimlerle işimiz olmadı, bundan sonra da Allah'ın izni ile olmayacak.

Konyaspor'a bu hafta oynayacağı Elazığspor karşısında başarılar diliyorum.