Konyaspor zorlu Bursa deplasmanından üç puan çıkarmayı başardı. Bu üç puan tekrar nüksetmeye başladığını düşündüğümüz kazanamama hastalığının sona erdiği anlamına da geldi bir açıdan. Rakiplerin kaybetmesi veya berabere kalmaları bu üç puana ayrı bir anlam kazandırdı. Ancak kazanılan bu üç puanın anlamının sezon sonunda bir etkisi olması isteniyorsa bu hafta oynanacak olan Galatasaray maçının da kaybedilmemesi gerekiyor.
Hafta sonunda Konyaspor evinde Galatasaray'ı misafir edecek. Elazığ ve Antep maçında rakiplere gösterilen misafirperverliğin başımıza açtığı derdi hep beraber gördük ve yaşadık. Nerede ise düşme hattına iniyorduk. Bursa maçını kazanarak biraz olsun rahat nefes alabildik.
Galatasaray'a Elazığ ve Antep'e gösterdiğimiz misafirperverliği göstermeyelim sözü yanlış anlaşılmasın. Bu sözüm sahada mücadele edecek Konyasporlu futbolcular için. Tribünlerde yerini alan taraftar takımına zarar vermeyecek ve centilmenlik sınırını aşmayacak şekilde yapacağı tezahüratlarla takımına destek verecek. Futbolcular ise rakip futbolcuları rahatsız edecek tatlı sert ve oyun kuralları içerisinde bir oyun ortaya koymalılar.
Konyasporlu oyuncular bazen o kadar hoş görülü oluyorlar ki rakip oyuncu kendi yarı alanından aldığı topla Konyaspor ceza sahası içine kadar hiçbir müdahale ile karşılaşmadan girebiliyor.  Ceza sahası içinde yapılan müdahale ise genelde penaltı olarak sonuçlanıyor. Bu müdahale ceza sahası içine girilmeden yapılsa sonuç bu kadar kötü olmayabilir.
Rakip Galatasaray'a gelecek olursak, karşımızda yaralı bir arslan var diyebiliriz. Önce Şampiyonlar liginden elendiler, ardından evlerinde lig sonuncusu Kayseriye kaybettiler, son olarak da yine kendi sahalarında Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçında Bursa karşısında iki sıfır önde götürdükleri maçı berabere tamamladılar.
Ardı ardına gelen bu başarısız sonuçlar takımı ayrı bir motivasyona sokmuştur diye düşünüyorum. Ancak bu motivasyon oyun alanına ters etki yaparak yansıyabilir. Doğru kadro ve doğru sistemle sahaya çıkacak olan Konyaspor evinde büyük takımlara karşı kazanma alışkanlığını bu maçta da devam ettirebilir.
Geçen haftaki yazımızda Bursa maçı için “Hafta sonu oynanacak olan Bursa maçı puansız ayrılmanın düşünülemeyeceği bir karşılaşmadır. Konyaspor, bu müsabakadan şartlar ne olursa olsun puan veya puanlar çıkarmak zorundadır.”  demiştik. Galatasaray maçı da aynı önemde bir karşılaşma. Bu müsabakadan da her ne şartta olursa olsun puan çıkarmak gerekiyor. Aksi halde ligin son haftalarında yine düşme korkusu içinde gerilimli maçlar seyretmeye devam etmek zorunda kalırız.
Temennimiz bu maçı kazanıp daha önceki sezonlarda yaşanılan stresin tekrar yaşanılmaması.