Konyaspor bizim ayarlarımızda sezon başından beridir oynuyor. Oynanan kötü futbol,oyuncu grubunun yetersizliği, takımı ve taraftarı saran güvensizlikle birleşince ümitlerimiz kırılıyor. Fakat bizim gibi düşmemeye oynayan takımları da görünce bir nebze olsun ümitleniyoruz. Alınan bir galibiyet bizi yeniden ümitlendirip ‘’bu takım düşmez’’ derken, aldığımız bir mağlubiyet ise ‘’bu iş çoktan bitti’’ düşüncesine itiyor bizi. Tabii ki bu düşüncelere düşmemizim temel sebebi Konyaspor’un oynadığı/oynamaya çalıştığı futbol. Ama artık bunlarla ilgilenmiyoruz. Bu saatten sonra ‘’iyi oynadık ama …’’ gibi cümleler kurmak istemiyoruz. Hatta ‘’Konyaspor çok şanslıydı’’ veya ‘’tesadüfi galibiyet’’ başlıklarına bile razıyız. Ki bu minvalde geçen bir maç sonrası bu başlığı atmak zorunda kalıyorum ama inanın bu zorunluluk beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu maç öncesi yüzde 70 düştü denilen Konyaspor,bu oranı yüzde 50’nin altına indirdi. Ama sadece hedefteki maçlardan birini aldık. Çok abartmamak lazım. Antep maçı bu maçtan daha kritik artık.

MAÇ ANALİZİ

Sezonun ortalaması gibi bir maç oldu aslında. Çok uzun uzadıya laflar etmeye gerek yok. Savunma anlamında,top bizdeyken ciddi bireysel hata yapmadığımız sürece açık vermiyoruz. Ama tüm bu savunma durumumuzda rakibin bizi hemen hemen hiç tehdit etmemesinin de ciddi payı olduğunu düşünüyorum. Maç da bu şekilde tezahür etti aslında. Maç bizim kontrolümüzde gibi göründü. Çünkü Rizespor topu bize bıraktı. Bizim de yaratıcılık konusundaki sıkıntılarımızla birlikte laf olsun diye top çevirme olayımız birleşince ortaya sıkıcı ve topun bizde olduğu ama gol atmamızın pek de mümkün olmadığı bir oyun çıktı. Ancak duran toptan tehlike yaratma ihtimalimiz var gibi görünüyordu ve nitekim yarattığımız nadir gol pozisyonları da buradan geldi. Maç içinde üretkenlik anlamında hemen hemen hiçbir şey yap(a)madık. Rizespor ise Boldrin ile kontra dışında hemen hemen hiçbir şey yapmadı. Biz çok kötü oynadık fakat Rizespor bizden daha kötüydü. Varın yorumu siz yapın.

OYUNCU ANALİZİ

Çok uzun süredir bir kalecimiz maça olumlu anlamda etki etti. Yaklaşık 1 seneden fazla süredir Konyaspor kalecisini bu kadar iyi görmemiştim. İyi kaleci performansının çok şey demek olduğunu anladık. Maçın kritik anında Boldrin’in şutunu açısı dar olmasına rağmen çok iyi çeldi. Skubic vasatı aşamadı yine. Uğur Demirok-Anicic ikilisi hatasız oynadı gibi görünse de bunda rakip takım hücumcularının büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama hata yaptılar mı,Hayır! Hatta Anicic penaltı pozisyonunda çok güzel de bir asist bile yaptı. Ama değerlendirmek için Antep maçını beklememizin daha iyi olacağı kanaatindeyim. Sol bek Alper ise iyi performansını sürdürüyor. Birebirde rakip eksiltebilen,asisti olan,patlayıcılığı olan bir oyuncu Alper. Bu maçta a bunları yapmaya çalıştı.Maçın en iyi 2-3 oyuncusundan birisiydi. Ön liberolarımızdan Jönsson ve Jevtovic oyun sıkışık alanda oynandığı ve top bizde olduğu için vasat bir performans sergilediler. Ömer Ali fizik olarak geçen maça göre daha iyiydi. Zaten Ömer Ali fiziğiyle oynayan bir oyuncu. O yüzden her zaman fizik olarak hazır olmak zorunda. Sezon içindeki dalgalı performansının en büyük nedeni debu fiziki dalgalanmalar zaten. Milosevic geçen haftalara göre biraz tutuktu. Ama onun sahadaki varlığı bile takıma güven veriyor,güç katıyor. Shengelia ise 11 oyuncusu olmadığını kanıtlarcasına oynadı. Fizik gücü yetersiz ne yazık ki. Bajic geçen haftalara göre daha az top alsa bile yine standartını korudu(!). Bu sezon boyunca sergilediği oyunu tekrarladı. Miya oyuna girdikten sonra hücuma güç kattı.

BÜLENT KORKMAZ ANALİZİ

Geçen haftalardan ders almış olsa gerek bu hafta Milosevici çıkarmadı. Ama oyuna müdahaleleri yine gecikti. Özellikle bu kadar kötü olan Bajic ve Shengelia’ya nasıl sabretti ilginç gerçekten. Bence Bülent Hoca fizik gücü bu kadar kötü olan Bajic ve Shengelia’yı kesinlikle 11 başlatmamalı. Hem bu oyuncular rakip yorulduktan sonra girerlerse daha verimli olacaklarını düşünüyorum. Ömer Ali’yi kanat olarak değil de defans arkasına koşu yapan gizli forvet gibi kullanmamızda da fayda olduğunu düşünüyorum.

BİLİNÇLİ ADALETSİZ-LİG VAR

Rizespor maçındaki hakemleri de konuşmak gerek. Zira Jönsson’un pozisyonunda hem orta hakem hem VAR’daki şahıslar nasıl bu penaltıyı vermezler akıl alır gibi değil gerçekten. Bu maçı kazandığımız için gözümüzden kaçmamalı. Bence bu konuyla ilgili olarak da yönetimimizden bir açıklama beklerdim açıkçası. İlla puan kaybı yaşamamız gerekmiyor. Ki puan kaybından sonra yapılan açıklamalar beyhude kalıyor. Son olarak,hakemlerimizin formsuz değil,kötü niyetli olduklarını düşünüyorum. En azından bu yıl için.

Saygılar…