Torku Konyaspor yarın ligin güçlü ekiplerinden biri olan Kasımpaşa'ya misafir oluyor. 

Kasımpaşa geride kalan on dokuz haftada oynadığı on sekiz maçta topladığı otuz puanla ligde beşinci durumda. 

Beşiktaş ile oynadığı ve yarım kalan maç önümüzdeki hafta içinde tekrar edilecek. Bu karşılaşmadan galip ayrılması durumunda puanını otuz üçe çıkaracak. 

Konyaspor, rakibinin arayı açmasını önlemeye çalışacak. Bunun için de bu maçı kazanmak zorunda. Aksi takdirde şu an yedi olan fark daha da açılmış olacak.

Kasımpaşa oynadığı on sekiz maçta, rakip fileleri otuz kez havalandırma sevincini yaşamış. Kendi kalesinde ise topu yirmi kez görmüş. Şu anda artı on averajla oynuyor. 

Konyaspor geride kalan on dokuz maçta, yirmi altı kez rakip fileleri havalandırmayı başarabilmiş. Kendi kalesinde ise yirmi sekiz gol görmüş. Eksi iki averajla oynuyor.

Rakip Kasımpaşa oynadığı on sekiz maçta sekiz galibiyet, altı beraberlik ve dört mağlubiyet almış. Konyaspor ise geride kalan on dokuz hafta da yedi galibiyet, iki beraberlik ve on mağlubiyet almış.  Her iki takımın da galibiyet sayıları hemen hemen eşit, sadece bir fark var. Beraberlik durumlarında Kasımpaşa'nın bariz üstünlüğü, mağlubiyet sayılarında ise Konyaspor'un üstünlüğü! görülüyor.

Geçmiş maçlar ve bu maçlardan alınan puanlar, bu maç için bir ölçü olabilir. 

Ancak Torku Konyaspr'un teknik direktör değişikliğinden sonra göstermiş olduğu performansa da bakmak lazım. Uğur Tütüneker'den sonra göreve başlayan Mesut Bakkal bu güne kadar takımının başında dört kez sahaya çıktı. 

Bu dört maçtan iki galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Bu dört maç sonrasında hanesine yedi puan yazdırdı. Kaybettiği puan ise beş. 

Kasımpaşa'nın son dört maçına bakacak olursak, bu maçlarda üç beraberlik, bir mağlubiyet almış. Topladığı puan üç, kaybettiği puan ise dokuz.

Son maçları baz alacak olursak galibiyete yakın taraf olarak Torku Konyaspor'u görürüz. Bu karşılaşma dört maçtır kazanamayan ve sürekli puan kaybeden bir takım ile dört maçtan ikisini kazanmış, birisinde berabere kalmış, kaybettiği maçta da ortaya koyduğu mücadele ve oyun olarak alkışlanmış bir takımın mücadelesi olacak. 

Kasımpaşa'nın yıldız oyuncuları olduğunu biliyoruz. Bunların futbol bilgileri ve kaliteleri tartışılmaz. Bir yıldızlar topluluğu diyebiliriz Konyasporla kıyasladığımızda. Ancak bizim kadromuzda da kaliteli futbolcularımız var. Mesela bir Selim Ay örneği! 

Nasrettin Hocaya sormuşlar “Hocam eskiyen Ay'ları ne yapıyorlar” diye. Hoca da “Kırpıp kırpıp yıldız yapıyorlar” demiş. Demek ki Kasımpaşa'nın yıldızları Selim AY'ın eskimiş hali.

 

Espri bir yana bu maçı Konyaspor'un kazanacağına yürekten inanıyorum.