31 Mart 2024 Tarihinde Yerel seçimler yapılacak olup süreç başladı, Partiler adaylarını belirlediler, aday tanıtım proğramları ile Milletin/seçmenin karşısına çıktılar. Haydi hayırlısı.

*Mevcut Belediye başkanlarının tanınması, icraatları ile bilinmesi seçmen nezdinde mutlaka diğer adaylardan farklı konumları ve yerleri vardır.

*Kimi başkanların birden fazla seçilmiş olmaları ve görev yapmış olmaları, yılgınlığa, bıkkınlığa yol açtığı gibi hizmetlerinden dolayı seçmen/vatandaş nezdinde yıpranmışlıkları, Halkla iç içe olması veya olmaması, görüşmede bulunması veya bulunmaması dikkate alındığında, oy kaybı söz konusu olabilir.

*Vatandaş/ Seçmen fikri takip yapmayınca, ya da yapamayınca yıllarca yapılan vaatleri her seçimde tekrar edilerek, yapılacakmış gibi bir anlayış geliştirilmektedir. Konya ulaşımda, banliyö trenleri, Metro vs.vs.2011 den beri her seçimde gündeme gelmekte, vaatler yapılmaktadır. 

*Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz “Ey Allah’ın kulları niçin yapamayacağınız şeyi söylersiniz.” buyurmaktadır. Bu ayet yöneticilerimizin tamamını bağladığı gibi Belediye başkan ve adaylarını da ilgilendirir.

*Milli görüş/Refah Partisinden B. Ş. Belediye başkanı Halil Ürün ve Mustafa Özkafa başkanların dönemlerini hatırlıyorum. Belediyelerde göreve başlarken borçla devir almışlardı. Kendilerinden sonraki başkanlara ise borçsuz belediye devir etmişlerdi. Hatta kasada belli miktarda nakit para bırakmışlardı.

*Konya Belediyeleri kapalı kutu, kapalı devre çalışıyor borçlu mu? Ne kadar borçları var bilen ve duyan var mı? Belediye bütçesinde FAİZ ÖDEMELERİ ne kadar, Personel alımlarında hakkaniyet, Adalet gözetilmiş midir? Ehliyet ve liyakate göre mi? Personel İstihdam edilmekte, Personel fazlalığı oluşturulup çalışmadan, haksız kazanç/maaş verilmekte midir?

*Mustafa Özkafa başkan, “Ekmek’te ucuz şehir, Su’da, Ulaşımda ucuz şehir, Sıfır borç sıfır borç” ifade etmişti. Başkan hayatta, ancak hasta olduğunu, tedavi gördüğünü duydum. Geçmiş olsun dileğinde ve Allah’tan şifa Lutfetmesi duasında bulunuyorum.

 *Memuriyetimden dolayı 1989-1994 yılları arasında Sivas ilimizdeydim.1989 Yılında Yerel/BELEDİYE seçimleri yapılacaktı, Milli görüş partisi Refahın oy potansiyelinin çok az olduğu, seçim kazanmasının imkânsız olduğu anketlerde yazılıp çizilmekteydi. Hiç kimsenin tahmin edemeyeceği sonuç alarak Refah partisinden Temel Karamollaoğlu seçilmişti.

*Sivas Belediye Başkanlığı yapmış olan Saadet Partisi Genel Başkanı, Temel Karamollaoğlu Konya Bayır Otelde 24 Şubat’ta yapılan aday tanıtım proğramında Belediye Başkanlığı dönemini kısmen de olsa anlattı, anladığım kadarı ile alıntılıyorum.

BİZE OY VERMEYEN MAHALLEYE HİZMET EDEREK GÖREVE BAŞLADIK.

*Sivas Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği uygulamalardan bahseden Karamollaoğlu, “Sivas’ın sorunlarını tespit etmek için gezdiğimizde en mağdur mahallenin Alibaba Mahallesi olduğunu tespit ettik. Alibaba Mahallesi bize oy vermeyen bir mahalle. Yolu, kaldırımı, parkı ve suyu yok. Buradan başlayacağımızı söylediğimde belli bir grup bize karşı çıktı.

*Bize oy veriyor diye zaten mamur olan yerlerden değil mağdur olan yerlerden başladık. O mahalleyi biz o günkü şartlarda ihya ettik. Sivas da hızla büyüyor ve genişliyordu. Biz bütün imar planlarında binaların yüksekliğini, yolları, kaldırımları, okul inşaatlarını, sağlık ve ibadethane ile ilgili ihtiyaçların hepsini önceden belirleyerek, istismara açık bir şekilde inşaat yapılmasına fırsat vermedik” cümlelerini kullandı.