Belediye başkanlarımız; seçildikleri veya atandıkları politika yapan, AKP-MHP CUMHUR İTTİFAKI parti logosu ile girmiyorlar, Başkanı oldukları Büyükşehir, İl ve İlçe Belediyelerinin bütçelerini kullanarak/sarf ederek seçime girmekteler.

*Billboardların/ilan panolarının, Basın ve yayın kuruluşlarının, Gazete, Televizyon programlarının, Radyo yayınlarının giderleri/ masrafları daha nice seçim kampanyası masrafları, velhasıl kelam bulundukları belediyelerin Ekonomilerini/bütçelerini kullandıklarını tahmin ediyorum.

*Görevlerinin başında/işbaşında olan başkanlar ile diğer Partiler ve adayları Maalesef seçime eşit şartlarda girememekteler. Bu durum adil, hakkaniyete uygun olmadığı gibi ahlaki de olmamıştır. Dini açıdan ise Kul hakkına girilmektedir.

*Partisi ne olursa olsun Seçilecek Belediye başkanları, en doğal olarak, İnsani ve İslami /Ahlaki olarak “Hak ile beraber Halk içinde” sloganını düstur/prensip edinmelerini, doğrudan doğruya aracısız, Medyatik olmadan, Milli Görüş/ Refah Partisi, Halil Ürün ve Mustafa Özkafa Döneminde olduğu gibi “Halkla Görüşme Günü” Haftada bir gün yapılabilmelidir.

*Halkla görüşme günü, Belediye binalarında olabileceği gibi Mahallelerde de yapılabilmeli, Başkan beyin oturumu yönettiği, birim yönetici/ idarecilerinin hazır bulundukları ortamda yapılmalıdır.

*Vatandaş/Konyalı şahsi ve toplumsal konulardaki sorunlar direkt toplantıda gündeme getirilmeli, Hizmet birimleri Daire başkanı veya Müdür vb. görevliler soruları/sorunları not etmeliler, verilecek dilekçeler de ilgili birimlere iletilmiş olmalı, çözüm ve çareler bulunmalıdır.

*Konyalının talep ve şikâyetleri ciddiye alınmalı, sorunlara/sorulara müspet yönde cevap verilmeli, vatandaş aleyhinde cevap ve kararlardan kaçınılmalıdır. Olur, olmaza mevzuat bahanesi ile talepler geri çevrilmemelidir.

*Halkla Görüşme Günü-Çok Önemli çünkü rüşveti, iltiması, yolsuzluğu, yoksunluğu ortadan kaldırmanın yol ve yöntemi buradan geçer. Ayrıca Birim Daire Başkan ve Müdürleri yapılabilecek iş ve talepleri savsaklayamazlar, bugün git yarın gel diyemezler.

Milli Görüş/ Refah Partili Mustafa Özkafa Dönemi.

*Gecekondu önleme bölgesi olarak Bosna Hersek mahallesinde sosyal konut olarak planlanan projelerle Dar ve sabit gelirli Vatandaşlara, irili/büyük, ufaklı/küçüklü Yapı kooperatifleri vasıtası ile 13 Bin konutun üzerinde her yıl planlanan sayıda konut kura ile hak sahiplerine kira öder gibi aidatlarla ev sahibi yapılmıştı.

*Tatlı Su çeşmeleri.

1995 yılıydı, bir grup komşu ile KOSKİ’YE başvuruda bulunduk, velakin O zaman Genel Müdür Yasef Bey, “Daha üç yıl olmamış kooperatif bitmediği gibi inşaatlarda devam ediyor, nasıl Tatlı su çeşmesi getirmemizi istersiniz, maliyeti çok yüksek imkanımız yok.” diyerek talebimizi geri çevirmişti.

*Başkan Özkafa Beyin Halkla görüşme gününe, Mahalleden aynı grup komşu ile gittik, Dilekçemizi de yenileyerek verdik. Talebimizi sözlü olarak da arz ettik. Konuşuldu, tartışıldı, son noktada Başkan bey, “Maliyeti yüksek de olsa, yatırım programına alıp biran evvel yapılmalıdır.” Talimatını vererek üç ay gibi kısa bir süre sonra İzale hattı ve Çeşmeler yapılmıştı. 

*Kur’an ayı Ramazan’a girmiş bulunmaktayız. Ramazan-ı Şerif’in felahımıza/kurtuluşumuza inşallah vesile olur. Dua ve umuduyla.