Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşanan deprem sonrası, bölgenin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Türkiye’nin her şehrinden yardım kampanyaları yapılırken Konya da deprem bölgesi için kolları sıvadı. Konya Valiliği talimatı ve koordinesinde, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 26 çalışma grubu 7 gün 24 saat süren çalışma esasına bağlı olarak faaliyetlerine başladı. Konya Afet ve Acil Durum Kriz Merkezi Koordinasyonu tarafından yapılan çalışmalarla kurum ve kuruluşlar tarafından toplana yardımlar, deprem bölgelerinden eşleştirilen Hatay’a gönderildi.

BÜYÜKŞEHİR TIRLARI BÖLGEYE ULAŞTI!

Konya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda çalışmalar devam ederken ilk günden deprem bölgesini için yardımlar yola çıktı. Alınan bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi tarafında 1 tır içme suyu, 50 bin adet konserve, 90 bin adet ekmek, 51 bin 571 adet giyim ve hijyen malzemesi, Hatay’a sevk edilirken, bölgeye 6 tır su, 1 tır yemek malzemesi, 2 tır yiyecek, 2 tır ısıtıcı, 2 tır muhtelif giyim malzemesi, hijyen malzemesi, battaniye gönderildi. Afetzedeleri Konya’ya getirmek üzere gece 16 Otobüs yola çıkarıldığı, gelen bilgiler arasında. Ayrıca 1 kamyon köpek maması, gönderilmek üzere hazırlık aşamasında. 3 adet yakıt tankeri, 24 ton motorin ve 500 litre benzin ile birlikte yola çıktı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yemek tırının da Hatay’a ulaştığı öğrenildi.

İLÇE BELEDİYELERİ EL ELE VERDİ

Halkapınar Kaymakamlığı koordinesinde, Hatay Vali Yardımcısıyla koordinasyon sağlanarak Hatay İl Jandarma Komutanlığıma teslim edilmek üzere; 1 Tır yüklü içme suyu yola çıktı. Ayrıca Ereğli ilçesinde bulunan ayni yardım toplama merkezine teslim edilmek üzere Halkapınar Kaymakamlığı tarafından; 20 büyük koli çocuk botu, manto ve kışlık kıyafet, 80 adet kuru gıda kolisi, 120 adet battaniye Hatay’a gönderildi. Derbent Kaymakamlığı koordinesinde Karatay ilçesi ayni yardım toplama merkezine teslim edilmek üzere; 153 adet battaniye, 12 adet ısıtıcı, 116 adet çorap, 167 adet mont-kaban, 28 adet eldiven, 13 adet bere, 7 adet çocuk bezi, 27 adet muhtelif giyecek, 9 adet gıda kolisi teslim edilmek üzere yola çıkarken; 200 adet gıda kolisi, 100 adet ısıtıcı, 300 adet eldiven, bere, atkı ve çorap seti hazırlandı. Ereğli Belediye Başkanlığı tarafından 1 adet yakıt tankeri Hatay’a gönderilirken; İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Kahramanmaraş iline 22 ton slajlık mısır gönderildi. Sarayönü Kaymakamlığı tarafından 20 ton mazot Hatay’a gitmek üzere yola çıkarken 20 ton mazot ise dün sabah Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.

KURULUŞLAR TEK YÜREK OLDU!

Kızılay ve farklı kurumlardan da AFAD koordinesinde yardımlar ihtiyaç olan bölgelere gönderilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda deprem bölgesine sevk edilmek üzere ayni yardım olarak 477 adet bere, 15 battaniye 5 yorgan 10 elektrikli ısıtıcının Kızılay Büsan Deposuna girişi yapıldığı öğrenildi. AK AK Arama Kurtarma 16 kişilik ekip ile çalışmalara katılmak üzere yola çıkarken TEDAŞ tarafından Hatay iline 3 adet jeneratör sevk edildi. AYTOK Filtre tarafından 1 tır bebek bezi ve su Hatay’a sevk edildi. 6bin adet battaniye içeren bir tırın daha bölgeye sevk edileceği bildirildi. Çelikkayalar Marketler Zinciri tarafından da Hatay iline 5 tır yardım malzemesi gönderildi. PUİS Konya Şubesi tarafından da 1 tanker mazot Hatay’a gönderilmek üzere yola çıktı. MEDAŞ tarafından 3 adet jeneratör, Konya Kızılay tarafından giyecek, gıda ısıtıcı içeren 11 adat tır Hatay’dakilere umut olmak için yola çıkmışken, Kahramanmaraş iline de 1 araç yardım malzemesi gönderildi. Destek Personeli olarak istenen ilave 250 personelden 84 personelin hazırlıkları tamamlanmış olup yola çıkacakları da gelen bilgiler arasında yer aldı.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim