Ereğli’de daha önceki başkanlık döneminde yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, yeni dönemde de dikkat çeken projelere imza atıyor. Bir yandan alt ve üstyapı çalışmalarıyla ilçenin eksiklerini gidererek ihtiyaçlara cevap veren Başkan Oprukçu, diğer tüm alanlarda da ortaya koyduğu projelerle Ereğli’yi adeta şahlandırıyor. 2 yıllık hizmet süresince ilçeye kazandırdıkları yatırımları ve ortaya koyduğu projeleri değerlendiren Başkan Oprukçu, yapılan hizmetlerle Ereğli’nin geleceğine imza attıklarını vurguluyor.

EREĞLİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Ereğli Belediyesi Hamidiye, Hıdırlı ve Dalmaz Mahalleleri sınırları içinde bulunan 14,6 hektar büyüklüğündeki ve toplam 338 adet yapının yer alacağı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçiriyor. Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Hamidiye, Hıdırlı ve Dalmaz Mahallelerimizi kapsayan eski sanayi, buğday pazarının da içerisinde bulunduğu alanda Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Proje, bu bölgedeki riskli yapıların ortadan kaldırılması sonrasında, riskli yapılardan kaynaklanacak afet risklerinin azaltılması ve bu alan içinde yaşayan hemşerilerimizin can güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca kapsadığı alan bakımından Ereğli’mizde şimdiye kadar yapılan en büyük çalışma olacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi, şehrimizin merkezinde bulunan bu alanın çehresini değiştirecek, daha modern bir hale dönüşmesine olanak sağlayacak ve Ereğli’nin kalbi olacak bir alana kavuşacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanımız, hemşerimiz Sayın Murat Kurum Bey’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Özveri ve kararlılıkla Ereğli’mizin geleceğine dokunan hizmetleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin şimdiden Ereğli’mize hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

AKHÜYÜK TERMAL TESİS

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun ilçeye kazandırdığı Akhüyük Termal Tesisi, Türkiye’nin göz bebeği olmaya hazır. 8 adet termal havuzun inşa edildiği, soyunma ve duş kabinlerinin hazırlandığı alanda, ayrıca bir de Türkmen Otağı kuruldu. Termal su kaynağının bulunduğu alanda termal seralar kurulması planlanırken Akhüyük Kaplıcalarının bir tesise dönüşmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Akhüyük Kaplıcaları şimdiden Türkiye’nin birçok yerinde şifa arayanların yeni durağı.

KÜTÜPHANE'DE İLK ADIM ATILDI

Eski SSK Hastanesi arkası Bahçelievler Parkı içerisine yapımına başlanan Ereğli Belediyesi Halk Kütüphanesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: "Ereğli için çok önemli bir gündeyiz. Ereğli'miz için olmazsa olmaz bir Kütüphane hizmet binasına kavuşmanın arifesindeyiz. Bu proje, Belediyemizin mimar ve mühendisleri tarafından hazırlanan 08.09.2020 tarihinde Bakanlık tarafından onaylanan bir projeydi. Önemli bir proje olması yönünden üzerinde hassasiyet ile durduk. 2500 metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak bina ile Ereğli'miz çok güzel ve ihtiyacını karşılayacak bir Kütüphaneye kavuşacak. Ereğli Belediyemize ait alanda Kültür Bakanlığımızın çok önemli destekleriyle inşallah bu kütüphaneyi başarı ile bitireceğiz. Bu yaza kütüphanemizin inşaatını bitirerek bu yıl içerisinde hizmete alındığını yaşamak istiyoruz. Yeni eğitim öğretim yılına yetiştirelim inşallah. Ereğli’mize şimdiden hayırlı uğurlu olsun, Sayın Genel Müdürüm Ali Odabaş Bey’e gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan, Sayın Bakanımızın gösterdiği teveccühten ziyadesiyle memnunum çok teşekkür ediyoruz, bu Cumhur İttifakı’nın Ereğli’mizde ilk hizmetlerinden biri olacak" dedi.

TAŞ EVLER EREĞLİ’YE YAKIŞACAK

Ereğli'nin bir dönemine damga vuran Taş Evler konusunda önemli bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Oprukçu, “1937 yılında yaptırılan ve Sümerbank işçilerinin kullandığı lojmanlardır. Daha sonra bu yapılar sahipsiz olduğu için atıl hale gelmiş ve hemşehrilerimiz için tehlike de arz eden bir yer haline dönüşmüştür. Daha önceki belediye başkanlığı dönemimizde benzer durum Oğuz Ata Sosyal Tesisleri’nin bulunduğu yer için de mevcuttu. Ancak biz o yeri yapısına uygun olarak düzenledik ve hemşehrilerimizin kullanabileceği güzel bir sosyal alana dönüştürdük. Şimdi de Taş Evler’de restorasyon çalışmalarımızla ilgili ilk adımı attık, hemşerilerimiz için daha güvenli hale gelmesi adına etrafını çitle çevirdik ayrıca peyzaj çalışmalarını da gerçekleştirdik. Taş Evler'de yapacağımız Korkut Ata Sosyal Tesisleri ile bu atıl bölgeyi hemşehrilerimizin kullanabilecekleri sosyal alanlara çevirmek suretiyle Ereğli'nin geleceğine armağan edeceğiz” dedi.

YÖRESEL ÜRÜN SATIŞ MERKEZİ

İlçeye Yöresel Ürün Satış Merkezi kazandırmak için de kolları sıvadıklarını ifade eden Başkan Oprukçu, “Yöresel Ürün Satış Merkezi yapım çalışmalarımıza başladık ve hızla devam ediyoruz. Kuracağımız tesis ile Ereğli’mizde emekçilerimiz tarafından üretilen ürünlerin değer kazanmasında ve daha rahat pazarlanmasında önemli bir misyon üstelenecek. Ayrıca sadece yöresel ürünlerin satılacağı tesisimiz, Konya-Adana Otoyolu gibi bir işlek yol üzerinde olması hasebiyle de şehrimize özgü ürünlerin tanıtılmasına katkı sunacak bu manada yöresel ürünlerimizin gelene geçene sunulmasını çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

HALI ATÖLYESİ İLE EV EKONOMİSİNE KATKI

Gerçekleştirdikleri projelerle aile ekonomisine de katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Oprukçu, “Her köşesine sevgimizi, hürmetimizi dokuduğumuz Ereğli’de kurduğumuz halıcılık atölyesi ile hanımlar ev ekonomisine katkıda bulunacak, Ereğli’ye has dokuma halılarımız tüm Türkiye’nin gözbebeği olacak” ifadelerini kullandı. Ayrıca Başkan Oprukçu, Girişimci kadınlara mantar üretimi noktasında destek olduklarını dile getirdi.

HOBİ BAHÇELERİ

Vatandaşların stres atabileceği alanlar oluşturmayı sürdürdüklerini dile getiren Başkan Oprukçu, şu bilgileri paylaştı, “Hemşerilerimizin şehrin yoğunluğundan uzaklaşıp huzurlu vakit geçirmeleri için 97 Adet yeni Hobi Bahçesi yapım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tamamlanan yerleri hemşerilerimize teslimini gerçekleştirdik kalan kısmını da en kısa zamanda tamamlayacağız.”

ASFALTSIZ YOL KALMAYACAK

İlçedeki asfalt çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Başkan Oprukçu, “Asfaltsız yol bırakmamak hedefiyle şehrimizde 35 km asfalt çalışması gerçekleştirdik. Şu ana kadar Ereğli’mizde ciddi manada asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Yetmeyeceğinin de farkında olarak daha imkanlarımızı artırarak el birliği, gönül birliği ile hizmetlerimize devam edeceğiz. Asfalt çalışmalarımızla Ereğli’mize yakışan ve şehrimizi trafik açısında da daha güvenilir cadde, sokaklara kavuşturmaya kararlıyız” dedi.

ÇİÇEK GİBİ EREĞLİ

“Çiçek gibi bir Ereğli” parolasıyla çiçeklendirme çalışmalarına devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Ereğli Belediyesi olarak çevremizi güzelleştirme ve yeşillendirme çalışmalarında gayreti ve çabayı gösteriyoruz. Yeşillendirme çalışmalarımızda fidan dağıtımı ve fidan dikimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında kavşaklar ve orta refüjlerde çiçeklendirme çalışmalarımızla şehrimizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Yaşanabilir bir Ereğli için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerimize özveri ile devam edeceğiz” dedi. Ayrıca Başkan Oprukçu, Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gece gündüz devam eden temizlik hizmetlerine ara vermeden devam ettiğinin bilgisini paylaştı.

ADALET PARKI AÇILDI

Ereğli Adliye binası avlusunda Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç’ı anma ve hatırasını yaşatmak için Ereğli Belediyesi tarafından yapımı ve peyzaj çalışması gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Şehidimizin adına Sayın Cumhuriyet Başsavcımızın girişimleri sonucunda yaptığımız bu kıymetli parkın Ereğli’mize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Bu vesile ile hemşerimiz Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç ve vatan için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun talimatıyla Devlet Bahçeli Meydanı kaidesi de eski haline getirildi.

FİDE DESTEĞİ

Üretime verdikleri öneme vurgu yapan Başkan Oprukçu: “Tarım Ereğli’miz için çok önemlidir. Tarım şehri olarak daha çok üretmek ve daha çok ihraç etmek zorunda olduğumuz gerçeğiyle karşı karşıyayız. Ereğli Belediyesi olarak da bu noktada hemşerilerimize destek olmaya özen gösteriyoruz. Üretime ve üreticilerimize destek olmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda tam kapanma döneminde olduğumuz için mahalle muhtarlarımız aracılığıyla 2000 ailemize 280 Bin adet domates, salatalık, patlıcan ve biber fidelerinin dağıtımını gerçekleştirdik” dedi.

METRUK BİNALAR YIKILIYOR

İlçedeki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için büyük gayret sarfettiklerini belirten Başkan Oprukçu, şunları söyledi, “Ereğli’mizin çeşitli noktalarında kullanılmayan, yıkılmak üzere olduğu için de tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların sahipleri ile iletişim halinde yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Bu binaların hemşerilerimizin can güvenliğini tehdit etmelerinin yanında madde kullanıcıları ve benzer zararlı alışkanlıklara fırsat verdiği için de huzursuzluk oluşturuyor. Hem kötü görüntüyü ortadan kaldırmak hem de hemşerilerimizin huzurunun bozulmasını engellemek amacıyla metruk binaların yıkımına devam edeceğiz.”

SIFIR ATIK BELGESİ ALDIK

Sıfır Atık Projesi’ne önem verdiklerini vurgulayan Başkan Oprukçu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün atıkların geri dönüşümü ve geri kazanıma verdiği önemle birlikte gerçekleştirdiği çalışmalar sebebiyle Konya Valiliği’nce “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandık” dedi.

EVDE BAKIM HİZMETİ

Kimsesizlere rutin olarak destek verdiklerini belirten Başkan Oprukçu, şu bilgileri paylaştı, “Her ay rutin olarak kimsesi olmayan, kendi işin yapamayan yaşlı, hasta ve engelli 130 hemşerimize Evde Bakım Hizmeti sunuyoruz. Bu anlamda gayemiz hemşerilerimizin yanında olmak, hayır dualarını kazanmak ve ihtiyaçları doğrultusunda onlara en iyi hizmeti sunabilmektir. Bu noktada Evde Bakım Hizmetlerimize titizlikle devam ediyoruz.”

YARDIMSEVER BELEDİYE

Ereğli Belediyesi Emirgazi ve Belkaya Mahallelerinde depremden evleri zarar gören vatandaşlara yardım eli uzattı. Hemşerilerimizin her zaman yanındayız diyen Başkan Oprukçu, Ereğli Belediyesi olarak hemşerilerimizin her zaman yanında ve destekçisiyiz. Bu kapsamda depremde evleri zarar gören hemşerilerimiz için çadırlarımızı hemen kurduk. Allah daha büyük afetlerden hepimizi esirgesin duygularını ifade etti.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Öğrencilerin her konuda yanlarında olduklarını söyleyen Başkan Oprukçu, “Derslerinde başarılı 334 öğrencimizi tatille ödüllendirdik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın başarılarını ve emeklerini ödüllendirmek en etkili teşviktir. Bu noktada Belediye olarak derslerinde başarılı olan Ortaöğretim öğrencilerimizi tatille ödüllendirdik. Bu sayede tüm bir yılın stresini ve doyasıya eğlenerek yorgunluklarını atmalarına olanak sağladık” diye konuştu.

HİZMETLER BİTMİYOR

Ereğli için yaptıkları farklı hizmetleri başlıklar halinde anlatan Başkan Oprukçu, şunları kaydetti, “13 Bin metrekare kilitli parke taşı çalışması gerçekleştirdik. Daha yeşil bir Ereğli için binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz. Sürücü kurslarımızın kullanacağı Trafik Eğitim Parkuru ve Rampa yapımını gerçekleştirdik. Hemşerilerimize fidan dağıtımı hizmetlerimize devam ediyoruz, pandemi süreci boyunca da muhtarlarımız aracılığıyla fidanların hemşerilerimize ulaşmasını sağlıyoruz. Milli bayramlarımızda hemşerilerimize al bayrağımızı dağıttık. Her gün 2000 ihtiyaç sahibi hemşerimize aş ocağı hizmeti sunuyoruz. Başkurdistan’ın Belebey İlçesi ile kardeş şehir protokolü imzaladık. İhtiyaç sahibi 240 çocuğumuzu sünnet ettirerek sünnet şöleni düzenledik ve hediyelerini takdim ettik. Kültürel hizmetler kapsamında şehrimizde konserler düzenledik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kişisel gelişimlerine ve okuma alışkanlığı kazanmalarına destek olmak için kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Özel günlerde hemşerilerimize ikramlarda bulunuyoruz.”

PANDEMİ SÜRECİNDE DURMADIK

Pandemi sürecinde de hizmetleri durdurmadıklarını, pandemiyi ilçede önlemek için sağlık ekiplerine destek verdiklerini söyleyen Başkan Oprukçu, “Pandemi sürecinin ilk günlerinden beri özveri ile dezenfekte çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Covid-19 tedbirleri kapsamında hemşerilerimize maske dağıtımı gerçekleştirdik. Özellikle soğuk ve sokağa çıkma yasağı olan günlerde olmak üzere her zaman can yoldaşlarımıza sahip çıktık. 250 adet El Dezenfektan Standını şehrimizin çeşitli noktalarında ve kurumlarımızda hizmete sunduk” diye konuştu.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim