Konya’da avukatlık ve arabuluculuk yapan Avukat Fatih Ruşen, küçüklüğünden beri kütüphanelere olan ilgisi ofisinde oluşturduğu Türkiye’nin ilk özel hukuk kütüphanesi ile taçlandırdı. Kütüphanesinde 5 bine yakın kitap bulunan Ruşen, hedefini kütüphaneyi Vakıfa dönüştürerek Türk ve İslam devletlerinin hukuk kaynaklarını tek çatı altında toplayıp, ortak hukukun geleceği için çalışmak olarak açıkladı.

Pazarda zam furyası! Pazarda zam furyası!

2-7-72

‘KİTAPLAR VE KÜTÜPHANELER ÖNEMLİ KONUMDA’

Günümüzde en büyük tehdidin kitaplara olan ilgisizlik olduğunu ifade eden Avukat Ruşen, Özel Fatih Ruşen Hukuk Kütüphanesi hakkında şu bilgileri veriyor, “Modern hukuk kaynakları ve İslam hukuku olmak üzere iki ana bölümden oluşan kütüphane Konya Adliyesi'nin karşısında Bey Plaza'da hizmet vermekte. Bilim insanları, öğrenciler, avukatlar, hukukçular veya hukukla ve İslam hukuku ile ilgisi alakası ve merakı olan herkese açık olan kütüphane lisanslı olması ile de öne çıkıyor. Lisans ve kuruluş aşamasında yüksek emeği geçen Av. Numan Çamlı ve İslam Hukuku bölümüne büyük katkısı bulunan Prof. Dr. Huriye Martı bu kapsamda özel bir teşekkürü hakkediyor diyen Fatih Ruşen sözlerine şunu ekliyor; "Bir medeniyet kitaplardan ne kadar uzaklaşır ise gelişme ivmesi o kadar düşer ve bir gün maalesef çökmeye mahkum kalır."  Günümüzde en büyük tehdidin kitaplara olan ilgisizlik olduğunu belirten Fatih Ruşen insanların internetten rafine ve sağlıksız bilgilere çok kolay ulaştığı ve kitaplardan uzaklaşarak tüketim entelektüeli olduklarını belirtiyor.”

2-8-61

‘KÜTÜPHANECİLİK GÜN GEÇTİKÇE ZORLAŞIYOR’

Kütüphanecilik artan maliyetler karşısında zorlaştığını ifade eden Ruşen, Fatih Ruşen Hukuk Kütüphanesini bölgenin en güçlü hukuk etkileşim alanı olması için gayret ve umutlarını hiçbir zaman kaybetmeyeceklerini belirterek sözlerine şöyle devam ediyor; “Avukat ve stajyerlerin kütüphaneden faydalanabiliyor. Alınan kitaplar 7 gün içinde teslim edilebiliyor. Bu süre akademisyenler ve öğrenciler için ise 30 gün. Bilimsel eserler monografiler süreli yayınlarla zengin olan kütüphaneden sadece hukukçuların değil İslam İlimleri ile iştigal edenlerinde faydalanıyor.  Canlı bir dokusu olan kütüphanenin aynı zamanda bir HUKUK AR-GE ve İNOVASYON merkezi olarak kullanılıyor yani kütüphanede aynı zamanda özden hukuk üretimi yapıyoruz. Yeni ilkeler, müesseseler, kurumlar geliştirip, bilim insanlarının, uygulamacıların, öğrencilerin ve kanun koyucunun dikkatine sunuyoruz. Bunları süreli yayınlarda yayınlıyoruz.  Şimdiye kadar, robot hakim hüküm kurmaz ilkesi, iflasta seri tasfiye usulü, avukatlık disiplin ilkeleri, geri besleme ilkesi, peşin hükümsüzlük ilkesi, avukatlık kanun tasarımı gibi ilkeler, kurumlar ve tasarımlar üzerinde çalıştık ve inovasyon merkezimizle birlikte son kullanıcı olan avukatların hukuk için tüketici değil aktif bir üretici haline geleceğini ve bilim insanları ile tatbikatın içinden daha ahenkli bağlar kurabileceklerini ortaya koyuyoruz. Fatih Ruşen Hukuk Kütüphanesinin bu canlı organizmasını gördükçe gelecekçi, aydınlık, müreffeh bir ülke güzümüzün önüne geliyor ve Konya'mızın bu alandaki kuvvetlenen yeri koltuklarımızı kabartıyor. Hukukla ilgilenen herkesi kütüphaneyi ziyarete davet ediyoruz.” dedi.

2-6-73

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: Birkan Bakay