Haziran ayı itibariyle başlayan normalleşme adımları 1 Temmuz itibariyle yasakların ve kısıtlamaların tamamen kalkmasını sağladı. Kısıtlamaların kalkması ile birlikte birçok sektör de nefes aldı. Özellikle kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte küçük esnafımız nefes aldı. Konya’da cadde ve sokakları eskisi gibi görmek bizleri memnun ediyor. Konya’nın tarihî çarşıları, meydanları ile tüm Türkiye’de cadde ve meydanlar kıpır kıpır. Ancak normalleşme adımlarının atılması ve havaların ısınması ile birlikte millet olarak rehavete kapıldığımıza şahit oluyoruz. Özellikle bu özgürlüğümüzün yıl boyu sürmesi için kurallara herkesin uyması çok önemli. Pandemi kurallarına uymak ve aşı sırası gelenlerin aşılarını olması kısıtlamasız bir dönem için oldukça önemli.

Toplumda yaşayan herkese önemli görevler düşüyor. Kurallara uymayanları uyaralım. Aşı sırası gelmiş vatandaşlarımızın da aşılarını mutlaka olması gerekiyor. Lütfen aşı konusunda Bilim Kurulu üyelerinin ve doktorlarımızın tavsiyelerini dinleyelim ve ona göre hareket edelim. Rehavete kapılmayalım ve özgürlüğümüz devam etsin inşallah. Devletimizin bazı sektörlerde hizmet gösteren isimlere verdiği öncelikler arasında basın mensubu olarak iki doz aşımızı olduk. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’dan da basın mensuplarına 3. doz aşı hakkı konusunda da öncelik vermesini talep ediyoruz. Sayın Bakanımızın ve kurmaylarının bu konuda gerekli desteği sağlayacaklarını yürekten inanıyorum.

ODA VE DERNEKLERDE SEÇİM HEYECANI

Konya geçtiğimiz hafta yoğun bir Genel Kurul dönemi geçirdi. Konya’da MÜSİAD Konya Şubesi, ASRİAD Konya Şubesi, TÜMSİAD Konya Şubesi ve ASKON Konya Şubesinde seçim heyecanı yaşandı. Gerçekleştiren Genel Kurulların ardından MÜSİAD Konya Şube Başkanlığına Mehmet Hilmi Kağnıcı, ASRİAD Konya Şube Başkanlığına Mekan İnşaat Sahiplerinden Abdullah Karabağ seçildi. TÜMSİAD Konya Şube Başkanlığında Ahmet Serçe güven tazelerken, ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı da güven tazeledi. Şehrimizde bulunan bu kıymetli STK’larımız üyeleri ile birlikte ülkemizin ve Konya sanayisi adına güzel çalışmalara imza atıyorlar. Rabbim güzel çalışmalara imza atan STK’larımızın yar ve yardımcısı olsun inşallah. Başkanlarımıza yeni görevlerinde ekipleri ile birlikte başarılar dilerken Konya basınının daha da gelişmesi, sektörde faaliyet gösteren muhabirler arasında rekabet olmasını sağlamak adına çeşitli yarışmalar ve ödül törenleri düzenlemesini beklediklerini ifade etmek istiyorum.

KONYA BAROSUNDA ALADAĞ DÖNEMİ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü Konya Barosunda seçim heyecanı yaşandı. Gerçekleştiren seçimlerde Konya Baro Başkanlığı için İlke Grubu Adayı Av. Murat Çiçek, Demokrat Avukatlar Grubu Adayı Av. Ramazan Fahri Ercan, Birlik Grubu Adayı Av. Fatih Ruşen, Vefa Grubu Adayı Av. Mustafa Aladağ yarıştı. Gerçekleştiren seçimlerde zaman zaman gerginlikler olsa da Konya Barosuna yakışan bir seçim yaşandı. Seçimde adaylar kürsüye çıkarak projelerini de anlatma fırsatı buldu. Gerçekleştiren seçimlerde mevcut başkan Av. Mustafa Aladağ’ın güler yüzü ve tebessümü eleştirmek oldukça yanlış bir tutumdu. Bu eleştirilerin sonucunda Konya Barosuna kayıtlı avukatlar kimi başkan olarak görmek istediklerini gösterdi ve Konya Barosunda Av. Mustafa Aladağ dönemi devam ediyor. Konya Barosunda seçimlere giren birbirinden kıymetli tüm adayları ve yönetim kurulu adaylarını tebrik ediyorum. Konya Barosuna yakışan bir seçim olmasını sağlayan herkesi de kutluyorum. Yeni dönemde Konya Barosunda Başkan Av. Mustafa Aladağ ve ekibinin güzel çalışmalara imza atacaklarına inanıyorum