Bugünkü yazımda kurulduğundan bu yana Milli İradenin tam olarak hâkim olması için çok önemli faaliyetler icra ettiği halde halkımız tarafından fazla tanınmayan bir sivil oluşumdan bahsetmek istiyorum. Milli İrade Platformu.

Platformun internet sayfasına girince ‘hakkımızda’ bölümünde şu bilgiler veriliyor.

“Milli İrade Platformu, “dershane” tartışmalarının ilk alevlendiği dönemde, milli iradenin gücüne inanan 100 sivil toplum kuruluşunun paralel devlet yapılanmasına karşı ortak ses olarak kurulduğu bir platformdur.

5 Aralık 2013 tarihinde “Bin yıl sürecek denmişti…” bildirisiyle milletin dahi devletin yanında olduğunu gösteren Milli İrade Platformu, bin yıl sürmesi beklenen projeyi 11 yılda sabır ve metanetle boşa çıkaranlara şükranlarını ifade ederek, bu mücadelenin şahidi olduğunu ortaya koymuştur.

Platform, milli iradenin güçlendirilmesi, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işletilmesi, din ve vicdan hürriyetinin tam anlamıyla yerleşmesi için devletin ve milletin her daim yanında olmaktadır. Sadece ülkemizdeki mazlum ve mahrumlara uzatılan şefkat eli değil, İslam dünyasında ateş çemberi içinde kalan mazlumların da sesi olabilmek için kurulan Milli İrade Platformu, her koşulda ve durumda bir araya gelmektedir.

5 Aralık 2013’ten bugünde artarak büyüyen Milli İrade Platformu, bugün 300 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle ülkesine, istiklaline, istikbaline sahip çıkmış, taşeronlara ve maşalara geçit vermemiş ve ülkesine kurulan oyunları milletiyle birlikte bozmuştur.

Milli İrade Platformu olarak biz;

Milli iradenin gücüne yürekten inanıyor; her meselenin milletin arzusu istikametinde, meşruiyet dairesinde çözümünü savunuyoruz.

İyiliğin ve hayrın tavsiyesi ve yayılması için, hakkın ve hukukun korunması için ve adaletin şaşmaz ilke olduğu, müreffeh ve lider bir “Türkiye için varız, bir aradayız!”

Verilen bilgiye göre Platform bünyesinde 300 Sivil Toplum Kuruluşu yer alıyor. Bunlardan bazıları şunlar:

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER), Altın Nesil Vakfı, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği, Bilim ve İnsan Vakfı, Birlik Vakfı, Cihannuma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği, Deniz Feneri Derneği, Dünya Yetimler Birliği, Eğitime Destek platformu, Ehli Sünnet ve Alimler Birliği, Enderun Eğitim Vakfı, Ensar Vakfı, Evrensel Hafızlar Derneği, Filistin Platformu, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Hak-İş Federasyonu, Hayrat Vakfı, Hikmet Eğitim ve Kültür Vakfı, Hizmet Vakfı, Hoca Ahmed Yesevi İlim ve İrfan Vakfı, Hukukçular Derneği, İhlas Vakfı, İhsan Vakfı, İlim ve Kültür Araştırmaları Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH), İndan Toplum ve Medeniyet Konfederasyonu, İnsan ve Medeniyet Haeketi Derneği, İrfan Eğitim ve Kültür Vakfı, İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı, Medeniyet Derneği, Memur-Sen Konfederasyonu, Milli Türk Talebe Birliği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), ÖNDER, Osmanlı Araştırmaları Vakfı, RİBAT Eğitim Vakfı, Türkiye Düşünce Platformu, Türk Gençlik Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA), Türkiye Gençlik STK’ları Platformu, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), Türkiye Yazarlar Birliği, Uluslararası Hukukçular Birliği, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), Vuslat Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı.

Gerek burada ismi geçen gerekse tamamını yazamadığım Sivil Toplum Kuruluşlarına baktığımız zaman her alanda faaliyet yapan bilinen ve güven veren STK’ların üye olduğunu gördüğümüz Milli İrade Platformunun yayınladığı önemli bildiriler var.

Bu bildirilerin başlıklarına baktığımız zaman platformun çok önemli konularda yaptığı açıklamalarla milli iradeye vurgu yaptığını ve halk iradesinin ön plana çıkarıldığını görüyoruz.

TARİHİ SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ, İNSANLIĞIN GELECEĞİ MANEVİ TEMELLER ÜZERİNE KURULMALIDIR, VAZGEÇMEYECEĞİZ, ÇİĞNETMEYECEĞİZ, TÜRKİYE GEÇİLMEZ, ÜLKEMİZİN ve MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ, TÜRKİYELİ STK'LARDAN MISIR DEVLETİNE ÇAĞRI, İSRAİL, VAHŞETİN, ZULMÜN ve TERÖRÜN DEVLETE DÖNÜŞMÜŞ HALİDİR, BİZLER VATAN NÖBETİMİZİN BAŞINDAYIZ: HODRİ MEYDAN, TÜRKİYE SARSILMAZ BİR İMANDIR, AYASOFYA TEVHİDİN SİLİNMEZ MÜHRÜDÜR, KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR, OYUNUNUZU GÖRDÜK ve TESLİM OLMAYACAĞIZ, GÜÇLÜ ve BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN DEVAM, 15 TEMMUZ 1. YIL DÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI, DİRENİŞ DEVAM EDİYOR! DAVAMIZIN ARKASINDAYIZ, MİLLETİN KADERİNİ MİLLETİN KARARI BELİRLER, TERÖRE KARŞIYIZ, BÜYÜK TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ, BİZ DEĞERLERİMİZİN TARAFINDAYIZ, BİN YIL SÜRECEK DENMİŞTİ.

Bu başlıklar altında yayımlanan bildirilere baktığımız zaman her açıklamada milli irade vurgusunun yanında manevi değerlerimizin yaşatılması, Türkiye üzerinde oynanan oyunlar karşısında uyanık olunması ve darbelere karşı olunması gerektiği gibi önemli konuların üzerinde de durulduğunu görüyoruz.

Bir ülkede sivil toplumun, halk iradesinin güçlü olmasının yolunun, o ülkede sivil toplum kuruluşlarının güçlü olmasından geçtiği hepimizin malumudur. Milli İrade Platformu bünyesinde bulunan 300 STK’nın tamamı milli ve manevi değerlerimiz ile darbelere karşı halk iradesinin tam manasıyla tesisi konularında çok hassas olan kuruluşlarımızdır.

Bu kuruluşlardan yukarıda ismi geçenlerin çoğunluğunu yakından biliyor, tanıyoruz. Bu kuruluşlardan birisi de daha önce Konya İl Müftüsü olarak görev yapan Ahmet Poçanoğlu Hocamızın Başkanlığını yaptığı Eğitime Destek Platformudur. Eğitime Destek Platformunun Konya’da yapmış olduğu faaliyetlerden birisi de ilçelerdeki sohbet toplantıları ve konferanslardır. Bu bağlamda dün Yunak ve Çeltik’te yaptığımız bugün de Akşehir ve Tuzlukçu’da yapacağımız sohbet toplantılarının oldukça önemli olduğunu ve hayırlı faaliyetler içerdiğini de belirtmek gerekiyor.

Bu toplantılara katılan Yunak Kaymakamı Sayın Murat Karahan Beyefendiye, ilçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut İşçan Hocamıza, eski Belediye Başkanı Necati Erşan ağabeyime, çok sayıda okulların müdürlerine ve katılan tüm dostlara şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca Çeltik ilçe Müftümüz Sayın Abdullah Bıçakçı Hocamıza, Nüfus Müdürü Abdullah Bakırcı kardeşime, okulların müdürleri ve öğretmenlerine ve katılan tüm dostlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Milli İrade Platformunun ve bağlı kuruluşlarının hayırlı faaliyetlerinin aksamadan devam etmesini çok önemli buluyor ve bu faaliyetlere katkı yapılması gerektiğini de belirtmeden geçemiyorum. Sağlıklı ve mutlu yarınlar efendim.

NOT: Düzce’de meydana gelen ve bir çok ilimizden hissedilen 5.9 şiddetindeki deprem nedeniyle başta Düzce’miz olmak üzere sarsıntıdan etkilenen tüm illerimize ve ülkemize geçmiş olsun diyor,  ülkemizi ve Müslüman coğrafyayı her türlü afetten muhafaza etmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.