Konya’nın Koronavirüs ile mücadelesi aralıksız bir şekilde devam ediyor. Konya olarak hâlâ Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği haritadaki kırmızı rengi turuncu, sarı veya mavi listeye döndüremedik. Daha iyi bir duruma gelebilmek için Konya olarak ne kadar çaba gösterdiğimiz aşikâr. Konya’da Koronavirüs ile mücadelede hedef mavi… Konya olarak bir an önce maviye dönmek için gerekeni yapmamız lazım. Kısıtlama sebebiyle işletmelerini kapatan ve kısıtlama tedbirleri doğrultusunda hizmet veren esnaflarımız zor durumda.  Konyalılar olarak bu süreci bitirmek adına Konya’da yaşayan bizlere büyük görevler düşüyor. Konya’da yaşayan herkesin sorumluluklarının farkına varması gerekiyor.

Özellikle Konya’da aşılama sırası gelen kıymetli büyüklerimiz aşılarının yapılması konusunda daha duyarlı olmalı. Aşının önemini belirten ve Konyalıları aşı konusunda hassasiyete davet eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u kutluyorum. Başkan Kavuş geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda özetle şu hususlara dikkat çekti, “Toplum sağlığı açısından aşılanma çok önemli. Aşı sırası gelen hemşehrilerimizin bu konuda gerekli duyarlılığı göstererek sevdiklerini, çocuklarını, yakınlarını düşünerek Kovid-19 aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Aşılanma Koronavirüs ile mücadelemize güç katacak.”  Lütfen pandemi kurallarına uyarak sağlık çalışanlarına ve zorda olan esnafımıza yardımcı olalım. Konya’da kısıtlama saatlerinde ve günlerinde denetim konusunda daha hassas davranılsın.

UĞUR İBRAHİM ALTAY BAŞKAN GÖNÜLLERE GİRDİ

Sağlık personelimiz 14 Mart Tıp Bayramı’nı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da salgın gölgesinde geçirdi. Sağlık sektörünün her kademesinde çalışan sağlık çalışanları Koronavirüs ile mücadelede büyük emek ve fedakârlık gösterdi ve göstermeye de devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez ilçe ve ilçe Belediye Başkanları ile sağlık personellerimizin moral ve motivasyonlarını yükseltmek ve mücadelede yanlarında olduğu göstermek adına büyük çalışmalara imza attı. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarının gönlüne dokunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkürlerimi sunuyorum.

DEMİRYOLU CADDESİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Konya’nın en işlek caddeleri arasında yer alan Demiryolu Caddesi artık araç yoğunluğunu kaldırmıyor. Demiryolu Caddesi’nde özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik çekilmez bir hal alıyor. Caddeyi kullanan ve caddeden memnun olan Konyalılar özellikle yetkililerden bu caddenin genişletmesi için çalışma bekliyor. Bu caddeyi kullanan araç sürücüleri de Devlet Malzeme Ofisi’nin yola cephe olan kısmından caddenin rahatlatılmasını istiyor. Umarım bu konuda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve kurmayları gerekeni yapar.