Pazartesi günü Konyalılar olarak yeni bir yatırıma kavuşmanın heyecanını yaşadık. Göreve geldiği günden bu yana Konya sorunları ve projelerini yakından takip eden kabinenin en çalışkan bakanları arasında yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımı ve desteği ile son Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile Konya’mızın değerine değer katacak, Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı. Bu proje ile sanayinin ve ticaretin merkezi olan Konya’nın gücüne güç katılacak. İnşallah bu güzel proje kısa sürede tamamlanarak Konyalı esnaflarımıza teslim edilecek. Bu önemli projenin kazanılması tabii ki kolay olmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Konya’ya bakanlığı ile ilgili projeleri kazandırma da göstermiş olduğu fedakârlığı bu proje de de gösterdi.

Bu proje inşa edilmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ile sanayi esnafı ile görüşmeler gerçekleştirdi ve bu projenin Konya için önemini anlattı. Son zamanlarda Konya’ya kazandırılan projelerin birçoğunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un büyük destekleri var. Konyalılar olarak Murat Kurum’un çalışmalarından oldukça memnunuz. İnşallah Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini de görme imkânımız olur. Konya projeleri için büyük çaba sarf eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve ekibine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

KONYALI ÖZEL ÖĞRENCİLERE KOCAMAN ALKIŞ

Özel öğrencilere eğitim veren Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu, KOP ile hayata geçirdiği proje ile tüketen bir okul olarak değil üreten bir okul olarak çalışmalarını sürdürüyor. Okulun 16 öğrencisi Avrupa Birliği projesi kapsamında, Macaristan ile Viyana'ya gitti ve orada atıkların boşa gitmediğini ve tüm okullarda kompost toprak yapıldığını görünce aynı projeyi kendi okullarında hayata geçirdi. Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu bulunduğu bölge Alakova Mahallesi ve bu mahallenin çoğunluğu tarımla uğraşıyor. Öğrencilerin tarım alanında yapmış olduğu faaliyetlerden ve sürdürülebilir tarım hakkında bilgiyi eğitim vererek sağlıyor. Sıfır Atık projesiyle ve geri dönüşüm kutuları sayesinde okula 110 öğrencinin yemek hizmeti alarak yemek ve gıda atıklarını kompost yaparak öğrencilerin tarımda sürdürülebilirlik ile alacakları teorik ve uygulamalı eğitim ile organik ürünleri ve verimliliğinin artırılmasını öğreniyorlar. Okulda öğrenciler kendi saksılarını oluşturarak terapi yapıyorlar. Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu ve eğitimcilerini bu özel projeden dolayı kutluyorum. Konyalı hemşerilerimizi bu özel öğrenciler tarafından üretilen bitkilerden satın almaya ve bu gençlere sahip çıkmaya davet ediyorum.

KAFE VE RESTORANLAR KONTROLLÜ OLARAK AÇILMALI

Salgınla mücadele kapsamında kapatılan ve sadece paket servisle faaliyet gösteren restoran, lokanta ve kafe esnafı, işyerlerini tamamen açmak istiyor. İşletme sahiplerinin bu konudaki talepleri oldukça yerinde. Eğer uçakla, otobüsle, YHT ile seyahat edilebiliyorsa, siyasi partiler kongrelerini gerçekleştirebiliyorsa binlerce kişiye istihdam sağlayan bu sektörlerde gerekli önlemler alınarak HES kodu ile hizmete açılabilir. Bu sektörde hizmet veren işletmeler devletten destek ve hibe yerine işyerlerini Besmele ile açacakları ve çarklarını kendi imkânları ile döndürme derdinde. Bilim Kurulu’nun ölçüsü ne? Otobüslerde yüzlerce kişi seyahat edebiliyor ama lokanta da yemek yiyemiyor. SGK vergi borcu ve kamu alacakları borç yapılandırmaları ocak ayında yapıldı ve ödemeler 3. aya ertelendi. Bu işletmeler mart ayında ödeme yapacak ama sadece paket servisi ile bu ödemleri kaldırabilecek güçte değiller. Yine kapalı işletmeler nasıl ödeme yapacaklarını düşünüyorlar. Sektördeki yüz binlerce işletme ve çalışan biraz daha kapalı kalırlarsa, salgından değil, işsizlikten gidecekler. Umarım Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından bu sektörler açılır.

HASAN ANGI İLE YOLA DEVAM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya 7. Olağan Kongresi, pazartesi günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katılımı son Başbakan ve AK Parti Milletvekili Binalı Yıldırım ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile gerçekleştirildi. Pandemi gölgesinde gerçekleşen kongrede mevcut Başkan Hasan Angı güven tazeledi. Hasan Angı ve yeni yönetimi 2023 seçimlerine yenilenmiş kadro ile girecek. 2023 seçimleri hem siyasal hem de toplumsal açıdan oldukça zor bir maraton olacağa benziyor. Yeni kurulan siyasi partiler ve siyaset yapacak isimler Konya’ya ve Konya çalışmalarına ağırlık verecek, Konyalı seçmenlerden desteklerini isteyecek. Kongrenin ardından yapılacak Yönetim Kurulu Toplantısının ardından yapılan görev dağılımları ile AK Parti Konya İl ve İlçe Teşkilatlarının daha çok Konya’da sahada olması bekleniliyor. Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen isimlerin dava bilinciyle parti çalışmalarında daha çok yer alması davaya katkı sağlayacaktır. Yine Konyalılar kongrede güven tazeleyen Hasan Angı'dan AK Parti Konya Milletvekillerinin kendileri ile daha sık buluşturmasını ve sorunların çözümü noktasında hızlı adımlar atılmasını bekliyor. Teşkilatlarda daha önce görev alan isimler, küskün partililerin gönüllerinin alınmasını istiyor. Bu vesileyle yeniden AK Parti Konya İl Başkanlığına seçilen Hasan Angı ve Yönetimini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.