Konya olarak nisan ayında bisiklet sporuna doyuyoruz. Geçtiğimiz hafta Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerinin sponsorluğunda düzenlenen 26. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu coşkulu ve güzele bir şekilde tamamlandı. Mevlana Bisiklet Turunun hemen ardından ise Konya olarak 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapacağız. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sayesinde Konya’nın tarihî ve doğal güzellikleri bir kez daha dünya ile buluşacak. Bu organizasyon ile Konya’nın marka değerine değer katmanın yanında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk defa yapılan Bisiklet Tramvayı ve Türkiye’nin en uzun bisiklet yolları dünyaya tanıtılacak.

Konya bu vesileyle geçmişten bu yana sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisiklete verdiği değeri ve dünyada bisiklette kendini ispatlamış sporcuların yetişmesinin sağlandığı imkânları, bisiklet sporuna verdiği desteği ortaya koyacak. 12 Nisan Pazartesi günü Konya’da gerçekleşecek bu dev organizasyonun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Konyalılar olarak bu organizasyonun reklâmını gün içerisinde sosyal medya adreslerimizden yaparak bu organizasyona sahip çıkmamız gerekiyor. Konyalı bir gazeteci ve vatandaş olarak bu organizasyon için gün sayıyorum. İnşallah kazasız belasız güzel bir organizasyon şehrimizde tamamlanır. Bu güzel organizasyonun Konya’da gerçekleşmesine için büyük gayret sarf eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’ya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, İlçe Belediye Başkanlarına, Konya Milletvekillerine ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.

RAMAZAN RAHMET AYIDIR

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan ayına inşallah salı günü ilk orucumuz ile başlayacağız. Pandemi gölgesinde yaşayacağımız ikinci ramazan olsa da yine içimiz kıpır kıpır. On bir ayın sultanı geldi, gelecek derken yine bir ramazan bereketini inşallah yaşayacağız. Ramazan ayı, insanlık için hidayet kaynağı, helal ile haramı, hak ile batılı birbirinden ayıran net bilgilerin yer aldığı ilâhî kelamın, hayat düsturumuzun,  Zikr-i Hakîm’in indirildiği ay…Nefsi arındırmanın, onu berraklığa erdirmenin en güzel üsluplarından biri olan oruç ibadetine zaman çerçevesi olan bir ay…

Ramazan rahmet ayıdır, feyz ve bereket ayıdır. Bedir Zaferi bu aydadır. Mekke’nin fethi ondadır. Tarih boyunca daha nice fetihlere sahne olmuştur. Onun için Ramazan’ın ibadet ayı, iyilik ve ihsan ayı olarak anılması kadar, fetihler ve nusret ayı olarak anılması hiç de gönle uzak değildir. Ramazan ayının her saati, her dakikası kısaca her anının bereketlerle dolu olduğunu manasıyla bir müşahede edebilseydik her şey çok daha farklı olacaktır. Bu ayda bir ayet okumaya verilen sevap diğer aylarda Kur’an hatmetmeyle eşdeğer tutulması ilahi ziyafet değil de nedir? Allah cümle Müslümanlara Ramazan ayının bereketlerinden yararlanmayı nasip etsin. 

Ramazan ayı, zekâtların ve sadakaların verildiği bir aydır. İnsanlar genelde bu ayda daha fazla hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve fukarayı düşünmeye çalışırlar. Zaten insan açısından duygu boyutu önemli bir zihin halidir. Gün boyu oruç tutan insan, komşularını, akrabalarını, fakirleri ve yoksulları en çok böyle zamanlarda hatırlar. O nedenle Ramazan ayı bir anlamda hayır ayı olarak da düşünülebilir. Bir başka ifadeyle ramazan ayı, en çok hayır ve yardımların yapıldığı aydır. Rabbim şimdiden tutacağımız oruçları kabul etsin. Ramazan ayında komşu, akraba, eş dost ve ihtiyaç sahibi bireyleri unutmamak ümidiyle…