Konya Bakırcılar Odası'nın geçen hafta Perşembe Günü Konya'dan başlayan ve Gaziantep ilinde sona eren Güneydoğu Anadolu turuna katıldım.

Üç gün süren Konya Bakırcılar Odası yönetimi, üyeleri ve ailelerinin katıldığı turda, Mardin, Şanlıurfa ile Gaziantep illerindeki İnanç Turizm Merkezlerini, tarihi ve turistik yerleri, çarşıları ziyaret ettik.

 Oda Başkanı İbrahim Işık'ın ifade ettiği gibi," Oda üyeleri arasındaki birlik ve beraberliğin güçlendirmesinin amaçlandığı" tur yerinde olduğu kadar, amacına da ulaştığını gördüm.

Gerçektende bu tur, oda üyeleri ve aileleri arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirirken, yeni dostluklarında oluşmasına da bir zemin hazırlamıştır.

Salgından dolayı böylesine turların yapılmayışı ve bu turun düzenlemesiyle, tura katılanlara esnaflara da bir moral gezisi oldu.

Güneydoğu Anadolu Turunu değerlendiren Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık," Oda olarak düzenlediğimiz ve üç süren Güneydoğu Anadolu Bölgesi turumuzu, üyelerimiz arasında birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla düzenledik. Turumuzda Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep illerimizdeki inanç turizmi merkezlerini, tarihi ve turistik yerleri, çarşıları gezerek, bölgenin zengin mutfağını yakından görüp tattık. Özellikli bakırcı esnafımız bu gezide bakırcılık sanatını yerinde görerek, bilgi sahibi oldular. Yine bu turun üyelerimiz arasında dostluğun, kardeşliğin ve beraberliğin güçlendiğini görmemiz oda yönetimi olarak bizleri sevindirdi. Ayrıca yaşadığımız salgın sonrası bu gezi bir moral oluşturdu. Her açıdan verimli geçen turumuza katılan üyelerimize, ailelerine, bu turumuzu organize eden Çiçek Turizm Taşımıcılık ve Mini Turizm Sahibi Okay Tınkır’a ve Mini Turizm Genel Sorumlusu Ahmet Özel'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Konya Bakırcılar Odası olarak sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket ederek, çeşitli organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz."

Başkan İbrahim Işık'ın, üyeleri arasındaki dostluğun, kardeşliğin ve beraberliğin güçlendiren çeşitli orgazisyonlara devam edeceklerini söylemesi ile  yaşadığımız salgın sonrası bu gezinin bir moral oluşturduğunu ifade etmesi dikkat çekicidir.

Birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmeye yönelik etkinliklere her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu günümüzde, böylesine etkinliklere ağırlık verilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Diğer taraftan Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık, yönetim kurulu üyeleriyle Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı İsa Tunç'u, Mardin Bakırcılar Odası Başkanı Aziz Doğru'yu, Şanlıurfa Bakırcılar Odası Başkanı Halit Polat'ı ve Gaziantep Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık'ı ziyaret ederek, bölgedeki bakırcılık sanatı ve esnafın durumu hakkında bilgi alarak, tura katılan esnaflarla paylaşmasıyla, Konya ile bu illerin odalarıyla iş birliğinin geliştirmesi ilerde şehrimize çok güzel şeyler katacaktıır.   

 Mardin'de başlayan turda, Mardin Ulu Camii, Kasımiye Medresesini, Mor Gabriel Manastırını, tarihi çarşıları ve konakları, Şanlıurfa'da Hz. Eyüb'ün Sabır makamını,  Hz. İbrahim'in doğduğu mağara ile Dergah Cami ve Hz. İbrahim'in Nemrut'un ateşe attırdığı Allah tarafından gül bahçesiyle balıklı gölü çevrildiği Halil-ür Rahman Gölü ve Balıklı gölü, Aynzeliha Gölünü, Rizvaniye Camii, tarihi çarşıları, bakırcılar çarşısını, Saklı Cennet ve Kayıp Kent olarak da isimlendirilen Halfeti'yi, Göbekli tepe'yi,Gaziantep'te bakırcılar çarsını ve baklavacılar çarşısını, Gaziantep kalesini, Zincirli Bedesteni, Gaziantep evlerini ve hanlarını ziyaret ederek, Güney Doğ Anadolu'nun etli ve baharatlı yiyeceklerini tattılar. Şanlıurfa'daki Çandarlı Köşkteki Sıla gecesindeki eğlencede, tura katılanlar Urfa Türkülerini dinleyenler stres attılar. 

Konya'ya dönüşte de, oda üyeleri ve aileleri son derece güzel geçen turdan dolayı Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık'a ve yönetim kuruluna teşekkür ettiler. 

 Üç süren ve İnanç Turizm Merkezlerinin ağırlıklı olarak ziyaret edildiği tur, bana ve tura katılanlara manevi olarak çok güzel duygular ile mesajlar verdi.

Şanlıurfa'da Hz. Eyüb'ün Sabır Makamını ziyaretimizde tura katılanların, Allah’ü Teala’dan, kendilerine  Hz. Eyüb peygamber’in sabrından vermesi için dua etmesi oldukça anlamlıydı.

Sabrın insan hayatındaki önemini anlarken, her olayda sabırla hareket ederek, hiç kimsiye kırmamanın mesajını aldık. 

Hz. İbrahim'in doğduğu mağara ile Dergah Cami ve Hz. İbrahim'in Nemrut'un ateşe attırdığı Allah tarafından gül bahçesiyle balıklı gölü çevrildiği Halil-ür Rahman Gölünü gezdikten sonrada,

özellikle Hz. İbrahim'in doğduğu mağaranın girişindeki "Edep ile giren Lütuf ile çıkar" yazısı da, her zaman edepli bir insan olmamızı ve edeple yaşamamız gerektiğinin mesajını vermesi tura katılanlara manevi olarak çok  güzel ve önemli şeyler katacaktır diye düşünüyorum.

 Manevi olarak büyük haz aldığım bu tür turların ve benzeri organizasyonların, diğer odalar ve STK'lar tarafından düzenlenmesi üyeler arasındaki birliği ve beraberliği güçlendirerek, bir moral sağlayacaktır.

Ne dersiniz sizce de böyle yapılması gerekmez mi?