ABD başkanlık seçimlerini çok az farkla da olsa kazanan BİDEN, geçen hafta itibariyle yemin ederek göreve başladı başlamasına ama gerek ABD’yi gerek dünyayı ve elbette ki yeni dönem ABD’si ile ülkemizi neler bekliyor? Kafalara takılanlar öncelikli olarak bu soruların cevapları olsa gerek.

TÜM YAŞANANLARDAN SONRA

Gerek ABD parlamentosunun basılması gerekse yemin öncesinde alınan tüm güvenlik önlemleri ile anlıyoruz ki ABD artık eski ABD değil. Hem de hiç değil. Kısaca diyeceğim o ki, ırkçı hareketler ile karışan ABD bir nevi küresel salgın ile durulan süreç yaşamıştı ama BİDEN ile kaldığı yerden yeniden başlayacak ve ırkçılık hareketlerine ilaveten siyasi bölünme ile ABD yeni dönem için yıkılış sürecine girecektir.

TRUMP’A PARANTEZ AÇARSAK

Her türlü ihtimale karşı Trump bir köşede bekletilecek. Herhangi bir B planı için derin Amerika Trump’ı yedek akçe olarak bekletilecektir.

HARBİDEN

Harbi bir insan olmadığını biliyoruz. Türkiye’ye Başkan yardımcısı olarak gelip ülkemizin Cumhurbaşkanı yanında gülücükler dağıtan BİDEN, kendi ülkesinde ise Cumhurbaşkanımızın devrilmesi için muhalefetle iş birliği yapılması gerektiğini söyleyerek harbiden harbi olmadığını göstermiştir. ABD başkanı olarak bu yaklaşım özellikle bizler için bir veri olmalıdır. Bu söylemleri ile hem iktidara hem muhalefete hem de ülkemiz insanına yaptığı bu hakaret unutulmamalıdır. Hele en son ABD’nin Hasımları ile mücadele kapsamında aldıkları karar ile Amerika resmen Türkiye’yi hasım ülke kategorisine soktuğu hiçbir zaman unutulmamalıdır.

HARPBİDEN

Harp yeni ifadesiyle savaş kavramını da unutmamak gerekir. İç savaşın artacağı ABD yine eski dönemlerde olduğu gibi başka ülkelerde savaş çıkaran bir ülke konumunu koruyacaktır. Aradaki tek fark ise Amerika’nın kendi içinde ayrı bir iç savaş dönemine gireceğidir.

ÜLKEMİZE GELİRSEK

Dik duruşumuzdan özellikle vazgeçmemiz gerekmekte. Özellikle S- 400 konusunda sistemler aktif hale getirilmeli hatta BİDEN döneminde Amerika’nın bizim aleyhimize alacakları her karara karşı misliyle mukabelede bulunmamız gerekmekte.

ÇÜNKÜ

Zaman, gücünü gösterme ve alttan almama dönenidir. Maalesef ki içinde bulunduğumuz dönem haklının haklı olduğu değil, güçlünün haklı olduğu bir dönemdir.

SONUÇ: Harplerin harbi bir şekilde yapılmadığı günümüzde HarBİDEN Amerika’ya güvenmemek gerekir.