Rabbimize hamdolsun bir Ramazan ayını daha sağlıklı bir şekilde tamamlıyoruz. şükürler olsun güzel ve bereketli bir Ramazan ayını geride bıraktık. Daha önceki yazılarımda da belirtiğim gibi insanî yardım kuruluşlarımız bu ay içerisinde Konya’da güzel çalışmalara imza attılar. Ramazan ayında Müslümanlar olarak infak duygusu yaşatmak adına güzel çalışmalar yapıldı. Bu mübarek ayda yardım faaliyetlerinde görev alan gönüllülerden, STK yöneticilerinden, hayırseverlerden Rabbim razı olsun. İnşallah Ramazan’da önemsediğimiz infak konusunu yılın 11 ayında da devam ettiririz.

Bayramlar, manevi hazzın doruğa ulaştığı; yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel yaşandığı günlerdir. Bizler hem maddi hem manevi olarak gerek ülkemizde gerekse İslam coğrafyasında ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimizi unutmamalı, her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bayramı bayram gibi yaşayamayan kardeşlerimizin kurtuluşu için de dua etmeliyiz. Suriye, Filistin, Kudüs, Gazze, Doğu Türkistan, Myanmar/Arakan ve dünyanın farklı yerlerindeki mazlum kardeşlerimizin yaşadığı mağduriyetlerin son bulması için Yüce Rabbimize dua edelim.

Bayramlar ziyaretlerde bulunduğumuz, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz özel günlerdir, ancak bu senenin koşulları sağlığımız açısından riskler teşkil ediyor. Bayramımızı hüzne çevirmemek için özellikle devletimizin belirlemiş olduğu kurallara muhakkak uymalıyız. Ancak bu şekilde kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını koruyabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin mübarek Ramazan Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyor; bayramın ülkemize, milletimize, âlem-i İslâm’a ve bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Konya Yenigün gazetesi olarak bizler de Ramazan ayı boyunca birbirinden özel 7 Ramazan sayfası ile kıymetli okuyucularımızla buluştuk. Bu özel sayfaların hazırlamasına emek veren tüm ekip arkadaşlarımı ve sayfalarımıza misafir olan, birbirinden güzel mesajlar veren aydınlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.