Bu hafta da Konya olarak yoğun bir gündemi geride bıraktık. Geçtiğimiz hafta Konya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ağırladı. Cuma ve cumartesi günü adeta Konya’da Bakan Kurum rüzgârı esti. Bakan Kurum, Konya ve Konya sorunları ile dertlendiğini bir kez daha gösterdi. Gerçekleştirdiği çalışmalarla Konya’nın gururu olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve ekibinin Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Yine Koronavirüs ile mücadele de destan yazan, Konya’mızın diğer bir gururu olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve ekibinin de Rabbim yar ve yardımcısı olsun.

Sağlık Bakanlığı aşılamada izlenecek yol haritasını belirledi. Alınan karara göre aşılar yaş, kronik rahatsızlık ve çalışılan sektöre göre 4 aşamada uygulanacak. Önce sağlık çalışanları ve 65 yaş üstündekiler, ardından riskli ve kritik işlerde çalışanlar aşılanacak. Sonra kronik hastalardan başlanarak 18 yaşından büyük herkes aşılanacak. Birinci aşamada, aşılamaya başlanan sağlık personelinden sonra sırada eczane çalışanları var. Yaşlı, engelli ve koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ile bu kurumlardaki görevlilere de öncelik verilecek. Birinci aşama, 65 yaş ve üstündekilerle tamamlanacak.

Ne yazık ki basın çalışanlarına aşı takviminde öncelik verilmemiş. Bizler, haber uğruna sahada koşturanlarız. Basın toplantılarına katılanlarız. Siyasi liderleri takip edenleriz. Haber için sürekli temas durumdayız. Halkın haber alma hakkı için sahada koşturan, didinen, çabalayan basın mensuplarının “öncelikli aşı olacaklar” kapsamına alınmasını istiyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde gazeteciliğin öneminin anlatıldığı bir günün ardından aşılama uygulamasında gazetecilerin öncelik sıralamasında adının bile anılmaması oldukça üzücü.

Kovid-19'un ülkemizde görüldüğünün açıklandığı 11 Mart'tan itibaren sürecin içerisinde olan basın mensupları olarak bugüne kadar vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşması için gece gündüz demeden hayatımızı riske atarak görev yaptık. Virüsün hızla yayıldığı günlerde, sokağa çıkma yasağının olduğu dönemlerde bile basın mensupları olarak haber için sokaktaydık ve sokakta olmaya da devam edeceğiz. Birçok basın mensubu işini yaparken Kovid-19'a yakalandı. Hastalığı kimisi hafif, kimisi ise çok ağır geçirdi. Hayatını kaybeden basın mensupları oldu.

Sağlık çalışanları bizim canımız, tabii ki öncelik onlarda olmalı… Benim gibi sürecin her aşamasında özveriyle görev yapan yüzlerce basın mensubu aşılama listesinde basın sektörünün adını aradı ama maalesef bulamadı. 10 Ocak'ta ardı ardına Çalışan Gazeteciler Günlerini kutladığınız basın mensuplarının en azından ikinci listede olması gerekmiyor muydu? Umarım gazetecilerin aşılamada öncelikli sıralamaya alınması konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İletişim Başkanlığı gereken adımı atar.

NEÜ’DE GELENEK BOZULMADI

Pazartesi günü Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’nun NEÜ İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu'nda üniversitenin bir yılını değerlendirdiği basın toplantısına katıldık. NEÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker gibi Prof. Dr. Cem Zorlu hoca da bu geleneği sürdürüyor. Dün Prof. Dr. Cem Zorlu Hocamızı dinleyince 10 yıllık bir üniversite olan NEÜ yönetici, akademisyen ve öğrencileriyle gurur duyduk. Özellikle düzenlenen toplantıda Cem Hoca tarafından TRT işbirliği ile dava adamı, Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin "Hocası" merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın belgeseli çekileceğini duyurması bizi oldukça heyecanlandırdı. Kusursuz bir programın ortaya çıkmasını sağlayan Kurumsal İletişim Koordinatörü Engin Bozacı, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü personelleri Aslı Özcan, Merve Acar, Mehmet Çelik, Mehmet Cihat Kırboğa, İbrahim Gedik, Ferat Şimşek, Emre Aydoğan, Salih Sağlam, Mustafa Şahin, İbrahim Talha Elden, M. Hasan Küçük, Öznur Alkan, Tugay Aldemir ve Murat Akteke’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ev sahipliği ve hizmetleri için Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, Rektör Yardımcıları ve Genel Sekreter Abdullah Ecevit Öksüz’e teşekkür ediyorum.  Üniversite şehri olan Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi dışında Selçuk Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi de bir yıllık çalışmalarını mutlaka yerel basın ve kamuoyu ile paylaşmalı. 

A101 ve BİM TEKELLEŞİYOR!

Şube sayısıyla hem üreticinin hem de tüketicinin üstünde büyük bir hegemonya oluşturuyor. Her iki markette de ürün fiyatları kuruşu kuruşuna aynı. Bu iki zincir marketin şehir merkezinde ve ilçelerinde hızlıca büyüyerek yerel ve küçük esnafı bitirmesine dur diyecek yetkili aranıyor. Bu iki zincir marketin hızla büyümesine ve tekelleşmesine Ticaret Bakanlığı, TOBB ve yerel yönetimleri göreve davet ediyorum.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE SES VERİN

Ücretliler de öğretmen. Ama hak etmedikleri kadar ağır bir bedel ödüyorlar; ötekileştiriyorlar. Özlük haklarından mahrum ediliyorlar. Ücretlinin emeğine kadro verilmeli ki, vebalden kurtulmak mümkün olsun.