Şöyle bir gezinelim, Dünyada neler olup bittiğine bir bakalım. Malum küreselleşen dünyada kutuplarda patlayan bir bombanın etkisi ta ekvatordan hissedilebiliyor. Önce Avrupa ya uzanalım üzerine güneş batmayan medeniyet!  Şimdi gün batımını seyretmekte birleşmiş milletlerden çekilse mi kalsa mı? Sömürgeciliğin doğum yeri Fransa can boğazı olan sömürülerini elinden kaybetmek üzere, bu gün Suriye ye uzanan Türki ye yarın Afrika yada el atabilir. Orada ki müslümanlara da umut olabilir!  Hem Rusya, Türkiye, ABD gibi bölgesel güçler Suriye de ki emellerinde set çektiler. İç siyasetinde Macron için iç açıcı olduğu söylenemez Sarı Yeleklerin ucundaki eller de pek rahat durmuyor. Tabi ki Ortadoğu paylaşılırken istenmeyen faktörler oyalanmalı!!

            Almanya da durum bundan farksız değil ne bölgeye çıkartacak yeterli ve güçlü bir ordusu var! Nede buna başkaldıracak siyasi bir faktörü üzerine biçimleme razı olmak zorunda kalacağa benziyor. Yanı dağılan bir Avrupa görüyoruz. Batmaz zannettikleri güneşin karanlığına batmak üzereler. Çok uzaklardaki ittifakları çatışıyor. Birinci dünya savaşı zamanında verilen haklar 100 yılını doldurmak üzere ve en önemlisi bölgesel güçlerin kendilerine tercih edecekleri güçlü uyanık bir Türkiye var. Kilometrelerce uzaklardan gelen para ve itibar artık yok iç siyasetlerindeki sonuçlarını göze alıp çözüm üretmek durumundalar çünkü bizi ayakta tutan milli ruh ve manevi birlikteliğimizden uzaklar. Erdoğanın bahsettiği; Sizde bir gün onların gibi olacaksınız ve yanınızda bizden başka kimseyi bulamayacaksınız! Dediği son bu ve çok yakın ister kabul etsinler ister etmesinler. Çünkü milli birliği ve ortak inançları olmayan sadece yasam kalitesini ve kendini düşünen toplumların elinden paralarını alırsanız  geriye isyankar bir halktan başka bir şey kalmaz.

            Gelelim Orta doğuya pazarlıklar sıkı anlaşmalar gizli oyunlar hızlı bu aralar çünkü her ne kadar savaş ve kan varmışçasına görünse de devletler için yaşam kaynağı bu topraklarda. ABD yi güçlü kılan doların can suyu bu topraklarda (yahudilerin tarih boyu ellerinde tuttuğu para) hepimiz kabul edelim. ABD nin iç siyaseti ne kadar karışık görünse de hatta darbe dahi yapılsa da ki Trump için hiç iyi haberler gelmiyor orta doğu da hep var olacaklar çünkü SİYONIZM bu darbe nin kötü sonuçlarını hep hafifletecektir. Halbuki iç kamuoyu Trumpı desteklemesine rağmen darbe yapılacak! Siyonist akıldan uzaklaşan ölmeye mahkumdur hangi coğrafyada yaşarsanız yaşayın bu böyledir. Keşke Amerikalılar da dirayet gösterip 15 Temmuz darbe girişiminden ders çıkarıp siyonist aklı  uzaklastirabilseler! Çünkü ABD de yönetimler asla iç siyaseti siyonizm siyasetinin önünde tutmazlar sadece doların ağzını açıp insanları iyi yönetildiklerine bağımsız olduklarına inandırmaya çalışırlar. Uyuşturulan genç nesilde unutmayalım genç nesil uyuşuksa sizin siyasetinize ve yönetiminize olan baş kaldırı hep yok denecek kadar azdır! Vel hasılı Trump gider mi diye soranlara cevap verelim; gitsede kalsada hiç bir şey değişmez ABD yine aynı Siyonizm siyasetiyle devam eder, taki dolar güç kaybedene kadar ki bunun önüne geçmek adına petrol kuyularının başına yüzmüş durumda. Bölgede ne kadar az ortak o kadar çok kar mantıyı ile ilerliyor. Henüz Türkiye ye bir şeyleri tam kabul ettirebilmiş değil onun için onu önemsemek durumunda çünkü el altından gösterilen sopaya doymuş bir yönetim ve halk ile karşı karşıya önemsemek zorunda! Rusya ya gelince soğuk insanların soğuk siyaseti oluyor demek ki soğuk ve yavaş bir bölgesel siyaset izlediğinden bölgede tutulması göz önünde olması daha karlı. ABD için sıkı takip edilmesi gereken düşman görünümlü bir müttefik en ufak bir yanlış hamlede Terazinin karşı tarafına geçip Türkiye yi   durdurulamaz bir güç haline getirebilir.

            Gelelim Irak da olanlara eğer birileri sizden bir şey almak istiyorlarsa yani hırsız eve girmiş ise dikkatinizi dağıtmak için evde yangın çıkartır. Durum tam olarak bundan ibaret petrol kuyuları paylaşılırken kimse Irak halkınınsa söz sahibi olsun istemiyor. Bunun için bu paylaşımdan habersiz olup başka gündemlerle uğraşmalılar. Bu sebeble siyonist kanlı eller hırsızların güvenliği için! Sokakları karıştırıyor. Ne acı bir tablo ve milli birliğin önemini hatırlatan bir olay dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü Irak kadar zengin bir  ülke varsa oda AK DENIZ  ev sahipliği yapan Türkiye bir gün bize de  hırsızlığa gelecekler ve sokaklara el atmaya niyetleneceklerdir. İste o vakit geldiğinde devletimizin yanında sokaklarda kol kola Akdeniz kıyılarına cepheye yürüyor olmalıyız ki hayatta kalabilelim. Dikkatli olalım hırsızlık mevsimi başladı evlerimizi ve sokaklarımızı milli beraberlik ile kuşatalım.