M. ALİ KÖSELER GRUBU

1954 doğumlu 1996 yılında Ticaret Odası’ndan emekli olan M.Ali Köseler, Konya’mızın sporla yoğrulmuş mahallesi Dolav çocuğu. 1968 den beri sporun içinde olan M.Ali Bey, Konyamızda sporcu aileler olarak tanınan Köseler ve Renklibay sülâlesinin bir ferdi. Bu iki ailensin erkek çocuklarından futbol oynamayan hemen hemen yok gibidir.

Kaptan Mehmet Lakaplı Baba Mehmet Köseler 1944 – 1966 yılları arasında toplam 22yıl futbol oynadıktan sonra 14 yılda futbol antrenörlüğü yaptı. İki oğlu M.Ali ve Muammer’de spor camiasının centilmen çocuklarıdır.

FOTO- 1968-1988 yılları arasında 20 yıl futbol oynayan Mehmet Ali Köseler, 1998 yılından beri 22 yıldır Masterler’a hizmet ediyor...

M.Ali Köseler’in halaoğulları Rahmetli Bay Gol Naci Renklibay 2. Ve 3. Ligde, kardeşi Ali Osman Renklibay ise 1. Ligde gol kralı olmuş ve tarihe geçmişlerdir. Bu iki soyaddan toplam 20 ye yakın genç futbol sahalarında ter dökmüştür.

1998 yılından beri 50 ye yakın ferdin spor yapmasına emek sarf eden gurup lideri M.Ali Köseler’de 1968 – 1988 arasında 20 yıl futbol oynadı. Bu dönemde siyah – beyaz Konyaspor, Demirspor, Şekerspor, Ceyhanspor, Ankara Şekerspor, tekrar Demirspor, Selçukspor ve Teksinspor’un formasını giyen Köseler bir sürede Selçukspor da antrenörlük yaptı.

Spor müptelâsı M.Ali Köseler bir taraftan kulübün antrenman ve maçlarına iştirak ederken, bir taraftan da bendeniz Muzaffer Tulukcu’nun 1986 yılında kurduğu Masterlerin antrenmanlarına iştirak etmişti.

FOTO- Masterler yaz - kış demeden sağlık ve huzurları için spor yapmaya devam ediyorlar...

1996 yılında emekli olan Köseler 1998 itibariyle ailesi ile birlikte Stad’da sağlık için spor yapmaya başladı. Kısa sürede Mustafa Altun, Bekir Küçükkut, Ömer Boysal, Hasan Kargıcı, Erhan Sözen, Kasım Kumuna eşleri ile Halil Baz ve Yaşar Bulu’da ferdi olarak Köseler’in ekibine katıldılar.

Bir yıl sonra ise ferdi olarak Hilmi Akdeniz, Süleyman Karababa, Ahmet Özdede, Hasan Erben, Zekeriya Mızrak, Sefa Ortaç, Mustafa Gömceli, İbrahim Okka, Lütfi Dülger, Mehmet Hançerli, Musa Topu ve Muammer Eker Köseler’in nezaretinde çalışmalara iştirak ettiler.

2001 yılına gelindiğinde Köseler Masterler Gurubuna, Davut Berber, Ali Büyükbayram, Kenan Köprülü, Ziya Özboyacı, Tunahan Aygın, Yusuf Kuzu, Bekir Serin, Emin Türk,Arif Aydoğan, Abdurrahman Karaağaç, Ali Sağlam, Ali Aydoğan, Hasan Bellier, H.Hüseyin Kayapınar, Ali Süzgün, Ömer Zengin ve Ahmet Baloğlu’da katıldılar.

FOTO- Masterler, 1675 rakım da TAKKELİ DAĞ ZİRVESİNDE...

Tüm masterler guruplarında olduğu gibi, M.Ali Köseler gurubunda da, gençliğinde spor yapanlarda var tam tersi gençliğinde spor ile tanışmayanlarda var.

Siyah – Beyaz Konyaspor’un centilmen kaptanı Ali Büyükbayram başta olmak üzere, Milli Bisikletci Rahmetli Davut Berber, eski futbolculardan Kasım Kumuna, Erhan Sözen, Ahmet Baloğlu, Ahmet Tavukcuoğlu,  Mustafa Gömceli, Sefa Ortaç, Kenan Köprülü, Mustafa Altun ile eski atlet Yaşar Bulu ve Milli Atlet, futbolcu, antrenör Ömer Zengin – Köseler Masterler Gurubu’nun eski sporcuları.

Salı, perşembe, cumartesi ve pazar günleri bir araya gelerek Atatürk Stadı’nda antrenmanlarını sürdüren Köseler’in ekibi 2019 yılında Stad’ın yıkılması üzerine şimdilerde Evliya Çelebi ve İstasyon Parklarında buluşup terliyorlar.

FOTO- M. Ali Köseler memuriyetini 1982 - 1996 Yılları arasında Ticaret Odası’nda yapmıştı…

Bu ekibin en önemli artısı da tabiat ve havası güzel Tekkeli Dağı 3 sefer, Loras Dağı’nı 1 sefer, Sille Barajı ve çevresini 8 kez turlamaları. Meram Tavusbaba Ormanları zaten onların demirbaş mekânları.

Konya’nın dışına da taşan Köseler’in Masterleri özellikle Okkalar İnşaat İbrahim Okka’nın ev sahipliğinde İstanbul’a giderek 1 seferinde Maltepe Sahili’ni ertesi gün Dragos’u, bir günde Adalar’ı turlayarak Konya’ya döndüler.

FOTO- Masterler kış günüde olsa LORAS DAĞI’nı mesken tutarlar…

Tüm takımlarda, ekiplerde lider önemlidir, sonrasında o ekibin harcı olanların fonksiyonuda önemlidir. M.Ali Köseler Masterler Gurubunda İbrahim Okka, Lütfi Dülger, Hasan Elben, Arif Aydoğan, Mustafa Topuz (2.Başkan), Süleyman Karababa ve rahmetli Halil Baz’ın değişik fonksiyonları takım ruhunu pekiştirmektedir. Zaman zaman Karatay Belediye Başkanı olduğu dönemde antrenmanlara katılan Mehmet Hançerli’de ekibin motivesini artırmıştır. Dülger ve Erben’in tatlı atışmaları ekibi neşelendirirken, son zamanlarda çalışmalara katılmayan H.Hüseyin Karapınar’ın tatlı fıkralarını da unutmamak gerekir. Antrenmanları Arif Doğan’ın denetlemesi bile antrenmanlara katılımı teşvik etmekte

Masterlerin en önemli artısı ise, antrenmanlar dışında da bir araya gelinerek, sosyal aktivitelerle takım ruhunun geliştiği dikkat çekmektedir.

FOTO- Masterler zaman zaman, özellikle İbrahim Okka’nın ev sahipliğinde antrenman dışında da bir araya geliyorlar...

FOTO- 2013, İstanbul Dragost M.Ali Köseler, Lütfi Dülger, Hışım Akdeniz, Musa Topuz, Ali Büyükbayram ve Hasan Bellier…

FOTO- M. Ali Köseler 100 metre Konya rekortmeni Bahri Güzelkılıç ila de futbol oynamışlardı...

FOTO- Köseler Ailesi ve arkadaşları İstanbul’da...

FOTO- Masterler Loras Dağı eteklerinde  kültür fizik hareketleri  yaparken...

FOTO-Master’lerın centilmen futbolcusu (Milli) Siyah-Beyaz Konyaspor kaptanı Ali  Büyükbayram da Masterlara renk katıyor…

FOTO- Ziya Özboyacı, İbrahim Okka, Sefa Ortaç. Spor vesilesiyle tanışıp dost oldular.