Hızla değişen dünya denkleminin kargaşasına şahitlik ediyoruz. Her geçen yüzyıl dünyamız için yazılıp biçilen senaryo ve oyunlara şahitlik ediyoruz. Aşağı yukarı yüz yıl idare eden bu plan ömrünü aşağı yukarı 100 yıl geçerliliğini sürdürüyor miadını doldurunca yeni güç mekanizmalarına ve yeni oyunlara ihtiyaç duyularak çıkmaza giriliyor. İşte tamda bu günlerde bu sancılı dönemin yaşandığı yeni oyunların planlandığı maskelerin düştüğü eski numaraların artık sökmediği bir zamanda yaşıyoruz.

  Kuşkusuz önümüzdeki yüzyılın en etkili silahı halklar ve her gün yeni bir atılım yapılan teknoloji imkanlar olacak. Irak, Bolivya, Çin ve son günlerde İran örneğine bakarsak bunu çok net anlayabiliriz. Dünyaya yön vermeye çalışan sömürü kuvvetlerin hedefleri hala aynı ve maalesef kıyamet sabahına kadar aynı kalacak! Enerji ve ekonomi ellerinde kalsın, sömürülen halk kendine bakacak kadar güçlü olsun yeter anlayışı var. Ama artık strateji değiştirmek durumundalar Suriye de de görüldüğü gibi imal edilmiş terör örgütleri de inandırıcılığını kaybediyor ömrünü yitiriyor.

              Peki nasıl kullanacaklar bu yeni silahları, ilerleyen teknoloji ve gelişen dünya ile halklar artık dünya gündemini refahı sanki evlerinin içinden takip ediyorlar ve benimsiyorlar. Kendi ellerindeki imkanları sorguluyorlar. Buda enerjiye susamış petrol emiciler için bulunmaz bir fırsat haline dönüşüyor. Devletiniz size vermiyor sizden çalıyor diyor ve bu kaos ortamı saniyeler içinde tüm dünyaya yayılabiliyor. Sokakları alev alıyor gençler isyana kalkışıyor! Artık son zamanlarda gençlerin akıl hocalarının sosyal medya olduğunu söylemiştik. Her ilerleyen gün sosyal medya hayatımızı daha da çok etkileyecek öyle ya devlet adamları dahi sosyal medya siyaseti yapıyor.

             Peki bu durumda ne yapılmalı? Dünya olarak uzay çağına doğru yürüdüğümüz açık ve bu engellenemez! Bize düşen bu gelişmelerin ne kadar bizim kontrolümüzde olduğunu araştırıp önlemler almak. Çünkü ilerleyen yıllarda artık hükümetler de sosyal medya üzerinden kurulup darbelerde bu platform üzerinden yapılacak gibi görünüyor.

              ABD bu tehdidi fark etmiş olma ki silikon vadisi teknolojisini geride bırakacak atılımlar yapan Çini karıştırıyor olsa gerek. İran meselesini bu meseleden çok uzak tutmamak gerekir ki gündemi takip eden bilir Çin son zamanlarda ticari atılımlar yapmaya başladı Türkiye ve İranla ilişkiler üzerine yoğunlaştı ki bu dolar için hiç iyi olmaz.

              İste henüz filler TEPİŞİRKEN ABD henüz Çine odaklı iken önceliğini Akdeniz e yönlendirmemişken yanı ilk öncelik hız değilken elimizi çabuk tutmalıyız. Teknolojik alt yapımızı geliştirmeliyiz çünkü sonraki adım muhakkak biz olacağız. Milli kucaklaşmak artıran projelere daha çok önem vermeliyiz çünkü sokaklarımız kaosa İran ve Çin den çok daha müsait. Ve sosyal medya mecrası evvela orada çalışmalar düzenlemeliyiz kontrol muhakkak bizde ve bizim kontrolümüzde olmalı olmak zorunda