Tarih boyu bedel ödemek topraklarımızın kaderi olmuş. Yine zorlu imtihanlar içerisinden geçmekteyiz hem ülke hem millet hem coğrafya hatta ve hatta ümmet olarak. Etrafımızda ki gelişmeleri bu ruh üzerinden irdelemekte fayda vardır. Kafamızı kurcalayan en çılgın sorunun cevabını arıyoruz, acaba Amerika gerçekten kaybetti mi? Rusya ya ne kazandırdık, bir gün bizi arkamızdan vurur mu? Her ne kadar mantıklı sorularda olsa cevap aranması gereken soruların basında gelmiyorlar. Daha öncelikli sorularımız var, olmalı. Orta Doğuda en etkin kuvvet ABD gibi görünse de aslında en etkili kuvvet SİYONİZM hatta çok çılgınca bile gelebilir ama Rusya üzerindeki en etkili kuvvet bile SİYONİZM.

              Bakmayın herkesin ağzında falanın şu kadar nükleer silahı var filanın su kadar askeri gücü safsatalarına biraz tarih okuması yapmış bir kimse “vadedilmiş toprak" kavramını duymuştur biraz meraklısı bu toprakların orta doğuyu içine alıp sınırlarının GÜNEYDOĞU ANADOLU VE AKDENIZ de bittiğinin de farkındadır. Batı bize her ne kadar laiklik naraları atsa da kendisi hep tersine davranmıştır. Ve bu mesele tamda inanç savaşıdır. Her neyse gelelim Orta doğuya biz kendi içimizdeki cevherin farkında olmasak da çok şükür düşmanlarımız bizi gayet iyi tanıyorlar. Millet olarak hangi düşünce yapısına sahip olursak olalım vatanımızın tek toprağını kimseye yar etmeyiz evel Allah. Bunun farkında olan batı sınırımızda doğu bölgemizi de içine almak isteyen bir Kurt devleti kurmak istiyor, nasıl olsa o toprakları Kürtlerin elinden alırız diyorlar.  Kardeşlerim maalesef asıl meselenin özü bundan ibaret. Hem Türk halkı hem Kürt halkı sömürülmek isteniyor. Gördüğünüz gibi mesele özgürlük ya da sömürülen halklar değil, canice katledilen Suriye halkı ya da Kürtler hiç değil kaybedenin İSLAM COGRAFYASI olması isteniyor. Hatırlayalım Tel Abyad ele geçirilir geçirilmez ilk iş 7 yıldır ezan okunmayan camiden ezan okunması olmuştu. Kimsenin derdi Kürtlere din yaşam özgürlüğü getirmekte değil.

Mesele petrol meselesi kadar basit hiç değil, kana susamış Siyonistler Müslüman kanı istiyorlar. Türkler ve Kürtler olarak asıl bu sorunun cevabını aramamız gerekiyor hangi silahla karşımıza gelirlerse gelsinler kardeşlik duvarından geçemiyorlar. Biz bu duvarı nasıl oluştururuz onu konuşmalıyız. Bu topraklar bizim bu ezan bu din bizim dememiz gerekiyor yoksa hangi ülkeyle hangi mutabakat yapılırsa yapılsın bu coğrafyanın kaybedeni olmaya mahkumuz. Atalarımızın çok manidar bir sözü var. …… post Gavurdan dost olmaz. Bize olsa olsa Suriye halkı dost olur bu coğrafyada.  Kürtlere de en vefalı dostluğu biz kurarız bu bölgede umarız ki. Bu gerçeği görmek için ağır bedeller ödemek zorunda kalmaz kardeşlik ümmet ipliğine sarılırlar.

            Rusya ya gelince yine tarih bilgilerimizi yenileyelim sıcak deniz hayalleri ile yatıp kalkmış Rusya Akdeniz den vaz geçer mi? Sadece bölge halkı üzerindeki olumlu etkimizi görüp Siyonist akıldan daha temkinli davranmayı seçip bizim yanımızda gibi görünmeyi tercih etmiştir. Perde arkasında PKK PYD ile de bir anlaşması vardır, azılı rakip gibi gördüğü ABD ile de. Bekleyip görmek gerekir, temkinli olmak gerekir, dilden duayı kesmeden ümmeti Muhammed’e yardım dilemek, Cenabı Allah İslam Alemine akıl, şuur, uyanma ve feraset nasip etmesi dileği ile…