Yazık! açılım süreci semeresini vermeye başladı. Askerlerimiz birer birer şehid ediliyor. Dün de Muş'un Malazgirt İlçesi Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, karısı ve çocuğunun yanında teröristler tarafından şehid edildi. Subayımıza Allahtan rahmet; eşi, çocuğu, ailesi ve Türk Milletine sabır diliyorum.

Benim askerlik yaptığım dönemlerde asker arasında bir slogan vardı. “Bir askere karşı on PKK'lı” diye. Bir Binbaşı için kaç PKK'lı teröristin perte çıkarılması gerekiyor acaba!

Son günlerde IŞİD ve PKK'ya karşı operasyon düzenlendiği haberleri izliyoruz televizyonlardan. Türk Silahlı Kuvvetlerinin elinde bulunan teknolojinin bu kadar gelişmiş olması bizlere gurur veriyor. Tahminim operasyonların gece yapılmasının sebebi de terör örgütü PKK'nın elinde bulunan eski nesil Rus ve İran yapımı hava savunma silahları. Türk Silahlı Kuvvetleri, gece yaptığı operasyonlarda hem zayiat verme oranını hemen hemen sıfırlarken aynı zamanda ASELSAN tarafından üretilen lazer teknolojisini deneme imkânı da buluyorlar. 

Asker, her durum ve şarta ülkeyi korumak için hazır olduğunu gösterdi. Paralel Yapı ile birlikte kendisine karşı operasyon düzenleyenlere karşı bir alınganlık göstermedi. Sanıyorum bu davada haksız yere aşağılanan ve rencide edilen arkadaşlarının davasını Mahkeme-i Kübra'ya erteledi. 

***

Açılım süresi boyunca (sürece karşı olmama rağmen) görüşmelere paralel olarak operasyonlara da devam edilse ve devletin güçlü olduğunu göstere göstere pazarlıklar yapılsa idi belki de süreç şimdiye kadar sonuçlanmış olacaktı. Ancak asker ve polis, operasyondan uzak tutularak bölge PKK'nın denetimine bırakıldı. Örgüt, burada illegal bir devlet kurarak vergisini topladı, mahkemesini kurarak yargılama yaptı. Yani bölge halkı Marksist bir terör örgütü olan PKK'ya bırakıldı.

On binlerce kişinin katili olan terörist başı Öcalan sütten çıkmış ak kaşık olarak gösterilmeye çalışıldı. Hükümet üyeleri ve yandaşlar bakın neler söylemiş Öcalan için:

*Başbakan Davutoğlu; Kürtçe yasağını biz kaldırdık. Bana Serok Ahmet diyorlar.

*Bülent Arınç; Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık.

*Yalçın Akdoğan; Öcalan'ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var.

*Beşir Atalay; Öcalan'ın mesajları bizim de düşüncemiz.

*Sadullah Ergin; Öcalan bölgenin durumunu daha sağlıklı yorumluyor.

*Yasin Aktay; Abdullah Öcalan dünyanın geleceğini çok iyi okuyor. 

*Yiğit Bulut; Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor.

*Etyen Mahçupyan; Öcalan'ın çok geniş bir prestij alanı var. Nadir insanlardan birisi!

Bu örnekleri artırabiliriz. Ancak buna hiç gerek olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu insanlara oy verenler halen kendilerinin doğru yolda olduğunu ve kendileri ile birlikte sürekli yön değiştirmeyenleri hain olarak görüyorlar. Yapacak bir şey yok. Demek ki onların fıtratında da her şeyin doğrusunu kendilerinin bildiği duygusu var.

***

HEYET RAPORU SOYGUNU

Üniversiteyi kazanan kızımın kayıt sırasında lazım olacak evrakları arasında Heyet Raporu da vardı. İstenilen heyet raporu için ya Üniversite Hastanesinden ya da tam teşekküllü bir hastaneden alınması şartı yer alıyordu. Biz de kızımla birlikte Yazır'da bulunan Numune Hastanesine gittik. Rapor isteğimizi ilettiğimiz birim 200 lira yatırmamızı talep etti. Biz öğrenci için rapor alacağımızı söyleyince öğrenci belgesi istediler. Sınav sonuç belgesini gösterdik. Bunun geçerli olmadığını belgenin bir okuldan alınması gerektiğini söylediler. 

Tartışmayı büyütmeme adına parayı ödemek için vezneye gittim. Üzerimde nakit olmadığını, kredi kartı ile ödeme yapmak istediğimi söyledim. Veznede bulunan görevli pos makinesi olmadığını, parayı nakit ödemem gerektiğini söyledi. Ben de hiçbir kimsenin üzerinde nakit olarak 200 lira taşımayacağını, hastanenin şehir dışında olması sebebiyle de bu paranın kolay temin edilemeyeceğini belirtip gerekirse bir senet imzalatıp bu işlemi sonuçlandırmasını istedim memurdan. 

Sırada bekleyen diğer vatandaşların da işe karışması sonucu vezne tezgâhın altından bir pos makinesi çıkartarak gereken miktarı çekti. Pos makinesini niçin kullanmadığını sorduğumda ise alınan paranın iadesinde problem yaşandığını, sadece ameliyat ücretleri için makineyi kullandıklarını açıkladı. 

Şimdi bir heyet raporu için ödediğim 200 lira için mi üzüleyim yoksa ellerinde mevcut olduğu halde pos makinesi yok diyerek vatandaşlara zorluk çıkarılmasına mı?  Sözde hastanelerde ücret almak kaldırılmıştı. Alınan bu 200 lira neyin ücreti oluyor? Bir yetkili bana bilgi verirse memnun olurum!