ATLETİZM TARİHİ - 25

EREĞLİ’NİN İKİNCİ YILDIZI:

HİLMİ YILMAZOK

Atletizm sporu  olunca 31 ilçemiz içinde Ereğli’nin yeri bir başka olduğu hepimizin malumu. 1970 ler den buyana önemli başarılarda imzası olan Ereğli ilçemizin iki emektarı var. Yılmaz Küçükavaşar ve Hilmi Yılmazok.

Bu iki ismin gayretini gören Belediye Başkanları, Yardımcıları, Milli Eğitim ve Okul Müdürleri, Stat Müdürleri, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Kulüp Yöneticilerinin destekleri ile Ereğli atletizmdeki başarısını kamuoyuna kabul ettirmiştir.

FOTO- Hilmi Yılmazok, Zekai Dinç ve Ereğli Ortaokulu Atletizm Takımı  Ereğli Belediye Başkanı Selçuk Bayburt, tarafından tebrik edilme hatırası...

Beden Eğitimi Öğretmeni Hilmi Yılmazok 1954 yılında Karaman, Ayrancı’ya bağlı Karaağaç köyünde doğdu. 1978 Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. İlk görev yeri Erzincan Cumhuriyet Lisesi. Sonrasında Erzincan Refahiye Lisesi’nde çalıştıktan sonra, Ereğli Ortaokulu’na tayin olması ile birlikte Yılmazok’un atletizme gönül verme işi nüksetti. Her geçen gün başarısını artıran Yılmazok Ereğli Lisesi’ndeki atletizm uğraşı her geçen gün Ereğli’nin bayanlar atletizm başarısını yükseltti.

Hilmi Yılmazok 1986 yılında kurum değiştirdi ve 1986 -1993 yılları arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Atletizm antrenörü olarak Ereğli atletizmine hizmet etti.

FOTO- 1989 disk atma  Gençler Türki ye rekorunu 37.56 ile yenileyen  Saliha Akturan şeref kürsüsünün zirvesinde...

Tekrar Öğretmenliğe dönem Yılmazok, Ereğli Sağlık meslek Lisesi’nde çalıştığı dönemde Voleybol ile ilgilendi ve gayretleri ile Bayanlar Takımı 1. Lige yükseldi. Bir süre Ereğli İlçe Spor Müdürlüğü yaptı.

Son yıllarını Şehit Kamil Atalay İlköğretim Okulu ve Feriha Ferhat Koyuncuoğlu Ortaokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan Ereğli Atletizminin 2. Yıldızı Hilmi Yılmazok 2016 yılında emekli oldu.

Kışları Ereğli’de kalan Yılmazok, yazları Mersin Erdemli’deki yazlığında emekli hayatını sürdürüyor.

İşte Ereğlili Bayan atletlerin Hilmi Yılmazok ‘un gayretleri ile yaptığı başarılar.

FOTO- Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Selay Rekortmen Şampiyon Yasemin Kahyaoğlu nu tebrik ederken...

1977 – 78 Ereğli Ortaokulu Puanlı Atletzim’de Türkiye Birincisi. Aynı yıl Yasemin Kahyaoğlu Türkiye Birincisi oldu ve Milli Takıma seçildi.

1979 – 80 Öğretim yılı Ereğli Ortaokulu 8626 puanla (rekor) Aydın’da Türkiye Birincisi oldu ve büyük bir başarıya imza attı. Bu şampiyonada ferdi derecelerde zirve yaptı.

Yasemin Kahyaoğlu 800 – 1500m. de Türkiye Birincisi

Ufuk Sarıkaya 400m. de Türkiye Birincisi.

Serpil Gezer 200m. de Türkiye Birincisi

Serpil Karaca Uzun Atlamada ve Yüksek Atlamada Türkiye Birincisi.

Saliha Akturan Disk ve Gülle Atmada Türkiye Birincisi.

Fadimana Saygın Cirit Atmada Türkiye İkincisi.

4x100m. Bayrak Yarışı’nda Türkiye Birincisi

1980 – 1992 yılları arasında Hilmi Yılmazok’un emek verdiği gerek Ereğli Lisesi gerekse okullar, gerekse kulüplerde her yıl ilk üçe girerek istikrar sağladı.

FOTO- Ereğli’nin başarılı atletlerinden Sevilay Gezer tebrikleri kabulde...

1988 yılında Antalya’da yapılan Kros Türkiye Birinciliğinde Ereğlispor Büyük Bayanlarda Türkiye Şampiyonu olmasına rağmen maddi yetersizlik nedeniyle İngiltere’de  Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası’na katılamadı.

Antalya’daki müsabakada Yasemin Kahyaoğlu Türkiye Birincisi, Şaziye Borazan 4., Sevilay Gezer beşinci ve Duygu Karatepe 11. olmuştu.

FOTO- Ereğlispor Atletizm Takımı yola çıkarken Antrenör Hilmi Yılmazok ve otobüs şoförü ile. Ayaktakiler: Yasemin Kahyaoğlu, Şaziye Borazan, Saliha Akturan, Ümran Tunca, Hafize Saygın, Hafize Üneler. Oturanlar: Serpil Karaca, Serap Sirkeci…

Hilmi Yılmazok’un yetiştirdiği sporcuların ferdi önemli başarıları ise şöyle.

1 – Yasemin Kahyaoğluy 1984 yılında 3000m. de 10.16 lık derecesi ile Yıldızlar Türkiye Rekoru.

2 – Saliha Akturan 1989 Disk Atmada 37.56 lık derecesi ile Gençler Türkiye Rekoru.

3 - Ufuk Sarıkafa 400m. Engellide Türkiye Birincisi

4 – Şaziye Borazan 800 – 1500m. de Türkiye Birincisi

5 – Sevilay Gezer 100m. Engel ve Yüksek Atlamada Türkiye Birincisi.

6 – Aylin Erol Yaş Gurupları 800m. de 2.12 lik derecesi ile Helsinki’de Dünya İkincisi.

FOTO- Hilmi Yılmazok, sporcusu Şaziye Borazan’ı tebrik  ederken…

Yıldızlarda Ereğli Ortaokulunu, Gençlerde Ereğli Lisesini Kulüplerde Ereğlispor’u zirveye çıkaran Beden Eğitimi Öğretmeni, Atletizm Antrenörü Hilmi Yılmazok bu başarıları elde etmede kendisine her yönden yardımcı olan, Ereğli Belediye Başkanları Ali Talip Özdemir, Selçuk Bayburt, Kenan Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Aydın Genç, Okul Müdürü Ferhat Koyuncuoğlu, Beden Eğitimi Öğretmenleri Ali Özbakır, Gülşadiye Akdemir, Stat Şefi Zekai Dinç başta olmak üzere Arçelik Bayi sahibi Kadir Öksüz ve sporcusu Şaziye Borazan’ın babası Sümerbank emeklisi Ali Borazan’ı minnet ve şükranla yadetti.

FOTO- 400 metre engellide Türkiye Şampiyonu olan Ufuk Sarıkafa şeref kürsüsünde...

FOTO- Mersin 1500 metrede birinci olan Yasemin Kahyaoğlu, ödülünü alırken…