Yeşilay kurulduğu günden bu yana bağımlılıklara karşı çalışmalar yürüten otoritelerle iş birliği yapmaya; iyi ve sağlıklı yaşamın elçisi olmaya devam ediyor. Yeşilay gerçekleştirdiği çalışmalar ile başta ülkemiz olmak üzere dünyada çalışmaları ile adından söz ettiriyor. Özellikle Yeşilay bünyesinde hizmet veren YEDAM’lar tütün, alkol, madde, teknoloji, kumar bağımlılarına ve yakınlarına, ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği veriyor. Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'nin (YEDAM) toplu açılışını gerçekleştirdi. Türkiye'nin 81 ilinde ve KKTC'de hizmet veren YEDAM'ların toplam sayısı 104'e ulaştı. Konya’da da faaliyet gösteren YEDAM şehrimizde bağımlılıkla mücadele eden bireylerin yanında olarak onlara umut oluyor. Yine Konya YEDAM’ın çalışmalarının yanı sıra Yeşilay Konya Şubesi de çalışmalarından başarı ile söz ettiriyor. Son yıllarda tütün, alkol, madde, teknoloji, kumar bağımlılığının yaş oranının düşmesi sonucunda YEDAM’lara büyük görevler düşüyor. Bağımlılık konusunda kendilerine başvuran bireylere desteklerini esirgemeyen YEDAM personellerine, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’e, Konya’ya YEDAM’ların kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Yeşilay 101. Yaşında “Yeşilay Hep Benimle!” sloganı ile ülkedeki Yeşilay çalışanlarını, tüm paydaşları ve gönüllülerle birlikte ulusal ve uluslararası tüm platformlarda “Bağımlılıklardan uzak iyi ve sağlıklı bir gelecek.” için tek yürek olmaya davet ediyorum.

MEDAŞ SANAT VE SANATÇININ YANINDA

Sosyal ve kültürel birçok alanda adından sıkça bahsettiren MEDAŞ, MEDAŞ Sanat Galerisi ile Konya’da sanatseverleri, sanatla buluşturmaya devam ediyor. MEDAŞ Sanat Galerisi açıldığı günden bu yana 48 büyük sergiye ev sahipliği yaptı. MEDAŞ Sanat Galerisi kurulduğu günden bu yana Konya’nın sanatına büyük katkı sağlıyor. Konya’da sanatını sergilemek isteyen herkese kapılarını da sonuna kadar açıyor. MEDAŞ ayrıca sosyal sorumluluk projesi kapsamında Sanat Galerisinde gerçekleştiren sergilerde sanatçıların davetiye, afiş ve ikram konusunda da destek olurken sanatseverlerden de sergi boyunca herhangi bir ücret almıyor. Konya’da sanatçılara büyük destek veren MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş’a MEDAŞ’ın tüm yöneticilerine ve çalışanları ile birlikte MEDAŞ Sanat Galerisinde kusursuz organizasyonların gerçekleşmesini sağlayan MEDAŞ Sanat Galerisi sorumlusu Emre Kırkımcı’ya tüm sanatseverler adına teşekkürlerimi iletiyorum…

ANLAMLI ÖĞRETMEN GÜNÜ HEDİYESİ SOBE’DEN

24 Kasım’da Öğretmenler Gününü kutlayacağız. Öğretmenler Günü öncesinde öğrencilerde ve ailesinde öğretmen olan kişilerde hayatımızda önemli rolü olan öğretmenlere hediye alma planları içerisinde. İşte bu noktada Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel anlamlı bir kampanya başlattı. SOBE Vakfı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, öğretmenlerine hediye almak isteyenler için “Öğretmenler Günü hediyeniz, otizmli çocukların eğitimine destek olsun” paylaşımı yapıldı. SOBE sertifikalı satışlar kapsamında doğum günü, iş tebliği, anneler ve babalar günü gibi pek çok kategoride hediye sertifikası satışı gerçekleştiriyor. Öğretmenler gününde öğretmenlerine hediye almak için SOBE’nin başlattığı bu kampanya oldukça güzel. Hem öğretmenlerimizi sevindirelim hem de SOBE’ye yapılan katkı ile otizmli çocuklarımızı sevindirelim.